Stress

Alla måsten och saker i skolan gör mig väldigt stressad till både kropp och själ, vilket gör att mitt humör är väldigt instabilt och åker ständig berg- och dalbana, vilket idag varit väldigt underhållande. Ett trevligt och roligt initiativ från Sofie fick mig nästan att börja tjuta och spårvagnen jag missade förut idag fick mig att bli så förbannad att jag sparkade till en lyktstolpe. Så nu vet ni hur jag har det för tillfället! ^^ Knäppt vad lite stress kan göra med en. (Nej, jag har inte PMS eftersom tjejveckan tog slut igår, så nu vet ni det också x) )

Åååh!

På min väg från själva Campus till Bomullspinneriet såg jag Extra Östergötlands löpsedel för dagen; "Bråvallafestivalen har 66 manliga artister och 4 kvinnliga," "Oh, my god! Call the police" ^^ Haha, nej, men allvarligt, jag stör mig fruktansvärt mycket på sånt där. Ok, det råkar vara 66 män och 4 kvinnor. Och? Den musik som dessa band representerar var väl helt enkelt den sorts musik de ville ha på sin festival. jag tror faktiskt helt ärligt inte att de satt och tänkte "ok, vi ska bara ha stora, starka män och så kastar vi in några stackars kvinnor bara för att". Nej, jag gissar att de funderade på vilken målgrupp de vill attrahera med sin festival och avgjorde artister  utefter det. Inte utefter vilket kön dessa råkade ha. Men så då borde de tydligen anlita fler kvinnor för att balansera upp då. Vilket leder mig in på ett annat ämne som stör mig förmodligen ännu mer. Kvotering. Det är jag helt emot, i alla lägen. Det är alltså när man anställer en kvinna istället för en man (ibland kanske till och med trots att hon har sämre meriter än mannen) endast på grund av att hon är kvinna och "det ska bli mer jämställt". I mina ögon känns det precis lika illa att bli anställd för att man är kvinna som att inte bli anställd för att man är kvinna. Jag anser inte att detta är en bra metod för att främja jämställdhet. Lika lite som jag inte vill gå miste om en anställning på grund av mitt kön, vill jag få anställning på grund av det. Jag vill bli anställd för att jag (personen Karolin ^^) var den som var bäst lämpad för jobbet, inget annat. Återigen, det är inte synd om mig för att jag är kvinna, jag tänker inte låta jämställdhetsdebatten få mig att känna mig som ett offer på grund av det.
   Ok, nu avslutas min "rant" i förtid eftersom jag fick syn på att det står "SmartMedia/xD" ett av uttagen på datorn jag sitter vid. Det tyckte jag var roligt, så det var det.
   Missa inte min och Olledolles bloggmånad som börjar imorgon!

30/1

Utmattad och trött gjorde jag misstaget att lägga mig ner i soffan med datorn. I don't think I'm ever getting up again... Har läst färdigt nu i alla fall. För den här gången, dags igen redan på fredag eller lördag, men får njuta så länge det varar. Om jag får tillbaka någon form av energi någon gång.
   Igår var det 3 år sen jag tog bort min tandställning, btw. Det är sjukt av två anledningar; 1. Jag har nu varit utan tandställningen längre än jag hade den, men tycker fortfarande att det fattas nåt när jag typ ler mot mig själv i spegeln x) 2. Tiden går så himla fort.
   Nej, men sovstund någon? Ja, det tror jag vi kör på.
  

Och vi fortsätter trenden...

Börjar känna mig som en skiva med hack, men fy satan vad trött jag är! Dagen har gått i ett och jag har knappt hunnit andas emellan. Imorgon är jag ledig men det är ännu mera freakin' läsning som gäller då. Sjuuukt mycket i den här kursen, alltså. Förut var jag glad att äntligen få göra en normal salstenta igen, men med tanke på hur mycket vi har att läsa undrar jag verkligen hur man ska få in allt det i skallen till dess? Men det får väl gå.
   Idag gick jag med Sofia P till St Olais ungdomskör och det var sååå kul. Ja, det är en ungdomskör i kyrklig regi, så det blir en del gudsånger och så, men det är så himla skönt att få sjunga igen så det gör inget just nu. Förutom sånger om Gud och Jesus (haha) sjöng vi också Keep on Walking med Salem al Fakir och Euphoria, faktiskt, konstigt nog. Nu ska jag nog sova snart, hehe.

Vikthets

Önskar att folk kunde fatta att det inte handlar om hur mycket man väger utan om hur kroppen mår. Muskler väger mer än fett, så om du börjar träna väldigt intensivt och inte har tränat tidigare så går du upp i vikt eftersom fettet omvandlas till muskler. Blir så trött på folk som håller på och väger sig varje dagoch ba "oh my god, jag har gått upp 1 kg sen igår". Hallå?! Vikten kan variera med upp emot 2 kg från dag till dag utan att det beror på annat än vätskeansamlingar, hur länge sedan det var man åt eller i vilken dag i menscykeln man är (det sista gäller ju förstås inte killar ;P). Själv så väger jag mig aldrig. Jag har ingen aning om vad jag väger och mår inte sämre för det. Just nu äter jag väldigt dåligt och tränar för lite och består därför av mer fett än muskler, vilket inte är bra. Men jag känner att jag har fått tillbaka viljan att ändra på det! Men jag kommer ändå inte börja väga mig, jag kommer titta på hur min kropp ser ut och känna efter hur jag mår och bedöma min "hälsostatus" efter det, inte efter siffrorna på vågen. De är helt oviktiga enligt mig. Haha, "oviktiga" xD ehm, ja...

And the host is...

Nu har jag fått reda på att Petra Mede ska leda Eurovision. Först var jag lite osäker på vad jag tyckte om det, men nu känner jag att jag tror att hon kommer fixa det! Jag gillar Petra Mede, hon är cool, så det här blir nog skitbra :) 

27/1

Haha, lustigt att mitt rörra inlägget hade snark-tecken som rubrik med tanke på hur stört trött jag är idag. Skulle lätt kunna gå och lägga mig redan nu, men känns inte riktigt vettigt att göra det klockan 8 liksom... aja, pussisar! ^^

zzZzzZ

Idag har jag spelat wii och städat som en galning, så nu är jag trött... Har inte ens ätit lunch än, borde kanske göra det. Japp, så får det bli!

Nää!

Mina naglar som hade vuxit sig så långa och snygga, så blir långfingernageln helt plötsligt kapad rätt av. Hur det gick till fattar jag verkligen inte. Helt plötsligt var den bara i två delar, eller hur man ska säga. Så kunde det visst också gå...

Torsdag

Usch, tror att det är fredag hela tiden... Jag är inne i en så himla konstig period. Jag orkar inte göra någonting överhuvudtaget, så jag bara sitter. Och sen när jag kommer på att jag kanske borde åka och träna så är det försent för att hinna till något pass. Som om detta inte vore nog så är jag sötsugen hela jävla tiden! Det spelar liksom ingen roll att jag nyss ätit massa skit och är proppmätt, min hjärna vill fortfarande ha nåt, det går verkligen inte över. Jag vet inte om det är att jag inte har lyckats äta det som jag egentligen är sugen på så det bara blir annat istället, jävligt irriterande är det i alla fall.
   På måndag avslöjas det vem/vilka som ska leda eurovision, det ser jag fram emot. Hoppas verkligen att det blir bra! Vem det än blir så får de gärna skippa att försöka vara "roliga" när de inte kan det, som typ alla eurovision-programledare, framförallt i Baku var det ju bara jättepinsamt. Aja, hejdå.

Uttråkad.com

Blööö, jag har inget att göra! Måste nog nästan vara för att jag inte har ipaden att pilla med hela tiden som jag känner mig så uttråkad hela tiden x)

Guldbaggegalan

Glömde nämna några saker angående gulbaggegalan, så tar det i ett eget inlägg. Trots allt tjafs och debatterande kring "Call girl" så var det faktiskt den som vann flest priser, det gillar jag, haha! Sen är jag väldigt glad för min barndomshjälte Johannes Brosts skull, som tog hem guldbaggen för bästa manliga huvudroll, även om jag tyvärr aldrig hann se filmen han vann för eftersom jag hade så mycket annat när den gick på flimmer filmfestival. Men jag är övertygad om att du var väl värd den ;)
   Nu när jag ändå är igång och babblar igen kan jag ju passa på att nämna att jag skrev en fråga på svt:s facebooksida, och fick svar. Kan inte låta bli att tycka att det är lite coolt, hihi.

Life is for living

Idag är ingen bra dag, så jag tänkte snacka lite om gårdagen istället.
   Dagen började med att jag hade misslyckats med att ställa klockan så jag vaknade en halvtimme innan jag skulle åka. Det positiva var att jag drömde en underbart fin dröm innan så jag vaknade glad i alla fall, haha.
   Väl i skolan var det kursintro för den nya kursen, förskolepedagogik 1 (som vanligt med nån lång undertitel som jag inte orkar lägga på minnet) och efter det möte med nya gruppen. Vi var bara fyra stycken i vår grupp och ja, den känns väl helt ok, även om saknaden efter grupp a finns kvar. Men större delen av grupp a satt tillsammans på den pisstråkiga föreläsningen som avslutade dagen, så det var trevligt. Typ alla satt och kollade ner i sina mobiler, haha. Ja, det var väl det jag hade att säga. På kvällen blev det slutet på guldbaggegalan. Alltså, egentligen vet jag inte varför, men jag gillar galor av nån anledning. Såg p3 guldgalan i lördags också. Dock lyckades jag ju naturligtvis missa loreens uppträdande och fick bara se henne inte vinna båda kategorierna hon var nominerad i, samt höra en katastrofal trashing av Euphoria. Tack för det, säger jag bara. Usch, så dåligt det var. Förlåt, du som sjöng, du är säkert jättebra i vanliga fall, men det där var verkligen under all kritik. Aja, nu återstår bara grammisgalan, men vet inte säkert om de sänds på tv... Ok, hej med er, pluttisar!

Söndag

Japp, nu är slösurfandet över för den här gången, nu ska jag sätta igång med omarbetningen (is that even a word?) av min text till litteraturseminarie 1. Men det är bara en pytte-text på max 2 sidor, så det ska väl gå. Bara så himla tråkigt just när man ska komma igång, hehe. Så nu ska jag stänga ner bloggen och sätta igång!

Se på fan

Det gick att skriva färdigt ett 5-sidigt arbete som man är nöjd med på mindre än ett dygn. Himla nice, måste jag säga. Dock definitivt inget jag rekommenderar, haha!

Tänka sig!

Med en stor godispåse och lite jävlar anamma går arbetet faktiskt framåt. Och det känns faktiskt lättare nu. Jag fick liksom chansen att börja i en annan ände vilket underlättar.  Det är inte särskilt troligt att jag hinner klart i tid, men jag kämpar på i alla fall.

...

Kunde denna dag bli värre? Svar ja, det kunde den. Jag har mailat fel arbete till mig själv från Malin. Jag måste alltså skriva klart 5 sidor på mindre än 26 timmar. Och med tanke på hur otroligt svårt jag hade att få ur mig nåt till de 2,33 sidorna jag hade skrivit hittills så lär det inte gå. Jag tror fan knappt att det är sant.

@!

Fan också! Idag var det tänkt att jag skulle köpa biljetter till Eurovision eftersom de skulle släppa fler. Men nej då, det var bara till semifinalerna eller nåt och det är jag inte intresserad av. Alltså, ååh, jag var så taggad på att gå! Men det är lugnt, för nu ska jag fira detta nederlag med att PLUGGA! Lyckliga, lyckliga jag!

Ååååh

Är bara uppe i kanske 42 % och jag tror inte jag kommer lyckas skriva mer idag :/ Aja, ska upp tidigare imorrn och vara lite mer effektiv, hehe.

Woho!

Nu har jag vart o kört ett medelpass på Friskis och Svettis i Katrineholm och det var SÅ skönt! Det känns så skönt när jag tränar nuförtiden, för jag har fått mycket starkare psyke. Jag kan liksom skrika åt mig själv i huvudartat "nu lägger du inte av, nu kör du på till du dör, annars!". Förut var det liksom "nee, jag orkar inte, jag måste vila", haha. Man får ju liksom ut mer av träningen när man orkar pressa sig själv mer. Imorgon kommer garanterat mina armar vara stendöda. vi körde armhävningar där man började med att ligga på golvet och sen häva sig upp och så ner, osv. Och mina armar började skaka rätt fort, men jag tvingade mig att fortsätta. Ååååh, det är så skönt att träna, varför glömmer jag alltid bort det? x)

Still going strong

Javisst, 30 % skrivet, bara 70 kvar ^^ Nej, men det här ska väl gå vägen, tror jag bestämt!

Det går bra nu...

Arbetet rullar på rätt bra nu, faktiskt. Eller alltså, jag fyller papperna med ord, sedan vete sjutton om der står nåt vettigt, hehe. Nu ska jag belöna mig med lite Sims :)

Anländ i Katrineholm!

Haha, idag pratade jag med Olle ända från att jag gick från skolan till att jag nästan var framme i Katrineholm. Så typ en timme. Sen direkt efter det ringde jag till Malin. Snacka om fastvuxen lur ^^ 
   Idag hade vi ett ganska meningslöst men ändå helt ok seminarium om barnkonventionen. Har fortfarande inte börjat med mitt arbete, men tänkte ta en halvtimme eller nåt lite senare. Och så förlitar jag mig som sagt väldigt mycket på sista minuten-stressen i det här arbetet bara för att jag inte orkar ta tag i det ordentligt x) Aja, det var allt jag hade för nu, återkommer väl nån annan gång. 
   Ps. Missa inte min och Olles bloggmånad nu i februari! ;)

Elysium (II)

På min mobil har jag just nu 26 låtar i mitt musikbibliotek och på bokstaven E har jag två låtar efter varandra vars titlar båda härstammar från grekiska; Elysium med Bond och Euphoria med Loreen. Sjukt snygga titlar båda två måste jag säga. Elysium är för övrigt den låt jag använde till Lindas catwalk-video i cycle 1 av Kalles next top model ;) har fortfarande inte lyckats klura ut vad fan det betyder. Har bara lyckats hitta engelska förklaringar som jag inte fattar tillräckligt av, men någonting med grekisk mytologi vet jag iallafall att det har att göra med. Vet också att Pet Shop Boys släppte ett album förra året som hette det och jag tror det skulle komma någon film på bio som också heter det...
   För övrigt är jag arg över att min ena hörlur har börjat glappa, så man måste sitta och hålla sladden i ett visst läge för att få ljud i båda öronen :( älskar verkligen de här lurarna så det är inget kul alls! Det lite lustiga i situationen är att jag för typ en vecka sen sa just det att jag skulle bli väldigt ledsen om de gick sönder och så gör de det bara några dagar senare, ödets ironi, haha. Får väl önska mig ett par nya i födelsedagspresent. Dock kan ju säga att jag aldrig har haft ett par lurar som var som bra som de här, så även om jag får ett par nya lär jag inte bli nöjd. Hehe, i-landsbarn var det ja. Men det är fanimej viktigt med bra ljud när man lyssnar på musik!

Burn!

Nu har jag skrivit sidhuvud, sidfot och titel på mitt arbete, tjoho! Tror jag ska fira med lite sims...

Mih.

That awkward moment when you're so bored  doing school work sounds like an interesting plan.... Synd bara att jag fortfarande inte fattar vad och hur jag ska skriva. Men imorrn måste jag verkligen sätta igång känner jag. Speciellt eftersom jag ska dissa Norrköping för Katrineholm på måndag och vara där tills uppgiften ska in.... Blir kul art se hur det här utvecklar sig ^^

Breaking robot

Idag har varit en så himla galen dag. Jag hade ingen skola men jag gick upp halv 8 och la mig med kudden och täcket i soffan för att titta på förhäxad. Jag kände mig inte sugen på frukost av nån anledning så jag struntade i och äta det. Men efter ett tag gick jag och hämtade en av mammas fyra chokladkakor som legat och ropat på mig sen i lördags. Så, ja, jag åt choklad till frukost...
   Jag har spenderat dagen med sims, så mycket bättre och loreen. Sen på eftermiddagen tog jag fram en av mina gamla karaoke-mikrofoner som numera ligger och skräpar i en låda och hade konsert med mig själv. Sjukaste grejen, men det var väldigt roligt. Och man sjunger ju aldrig så bra som när man är ensam. Haha, go ahead, call me crazy.
   Dagen innehöll också en incident där jag trodde att iPaden stod stadigt men när den välte ner på min näsa insåg jag att jag hade fel. Fy satan vad ont det gjorde! Och det känns fortfarande...
   Så det var denna galna dag. Nu känner jag mig lite seg men känner att man inte riktigt kan gå och lägga sig halv nio liksom... Hej med er!

Vinden ger mig svar

jag älskar år som detta, alltså år då min födelsedag är på en lördag för det betyder att jag får se melodifestivalen på min födelsedag. Jag tycker om att fylla år och eftersom  jag dessutom är schlagernörd som bara den kan det liksom inte bli bättre :) ville bara säga det! ;)
   Och så en sak till: fan, vad jag älskar musik! Det var väl inte direkt nån nyhet och verkligen inget som jag är ensam om, men! Jag bara blir så himla lycklig av all bra musik som finns i mitt liv just nu ^^

You got no more cards to show

Idag har vi haft redovsningar. Vår grupp pratade om etnicitet och de andra grupperna pratade om klass, genus och ålder. Ni ska bara veta hur mycket det här sätter igång hos mig. Och hos de andra också, av allt att döma. Jag känner att mitt förhållande till genus-frågor blir mer och mer komplext för varje dag som går och nu vet jag inte alls var jag står. Det är så mångfasetterat och så tvetydigt så jag känner att jag inte alls vet hur jag ska få ihop det. En känsla som jag nog i alla fall är ganska säker på att jag fortfarande har är att de som är "genusmänniskor" eller vad man ska kalla det för, enligt mig fäster alldeles för stor vikt vid just kön. För mig är det en väldigt liten del av den man är. Jag ser mig definitivt inte främst som "kvinnan Karolin" utan jag ser mig först och främst som "personen Karolin", kanske till och med "mellanbarnet Karolin", eftersom jag känner att det utgör en stor del av min identitet eftersom jag tror att det har att göra med varför jag itne är så verbal och känner mig osäker med folk jag inte känner och alltid tillskrivs attributet "blyg" av lärare och andra. Skulle jag ha varit mindre "blyg" (hatar ordet, därför jag sätter det i citationstecken :P) om jag varit kille och mellanbarn? Det är omöjligt att säga, men jag skulle nog tro att jag skulle vara det, eftersom jag anser att det är mina uppväxtvillkor som har format mig till den jag är. Men just nu så vet jag inte.
   På något sätt känns det som att genustjat befäster könsrollerna ännu mer snarare än uppmärksammar och "motverkar" dem. Eftersom man ändå hela tiden talar om att tjejer ska kunna göra killiga saker och killar ska kunna göra tjejiga saker. Men varför fortsätta hugga i sten att dockor är för tjejer och bilar är för killar då om det är så himla farligt?
   Asså min hjärna får kortslutning av det här, jag pallar inte. För min del får alla vara precis dom dom är och jag bryr mig inte om ifall de går emot de könsstereotypa rollerna eller inte. Det verkar ju dessutom var så himla fel att som tjej faktiskt vilja vara "tjej" och tvärtom. Om man som tjej inte har något emot att vara på det sättet som traditionellt tillskrivits tjejer då är man typ en värdelös bakåtsträvare som itne fattar nånting.
  Ok, jag slutar detta nu, jag kan liksom inte få ordning i det! Olle, hjälp mig! xD

?

Kan nån tala om för mig varför jag är så himla trött hela tiden? Det är ju inte ens höst längre liksom...

Jahapp.

Nu sitter jag och spelar sims, dock ej med mina modeller som jag borde, men det tar jag på min ledigs dag imorrn :P känner att jag har lite catching up to do med mina andra familjer, hehe. Idag har jag ätit kinamat, det var gott. Det var allt, hejdå ;)

Det blev beasås av allting

Imorgon är det dags för det sista momentet med grupp A och sedan avskedslunch på det. Självklart kommer vi gå i samma klass även fortsättningsvis, men det blir liksom så att det nästan bara är de i sin arbetsgrupp man träffar, plus de tre grupper man har redovisningar med. Och jag mår dåligt, jag är så otroligt ledsen över att inte få jobba ihop med dem mera. Logiskt sett borde man ju fatta att det kan bli en minst lika bra grupp den här gången också, men magkänslan säger inte så tyvärr.
   Det jag hatar mest med årsskiften är att det blir dags att tänka på sommarjobb som jag ju hittills aldrig lyckats få något. Utan de fem dagarna i Leksand runt midsommar förra året. Men i år bara måste jag få tag på nåt. Jag kommer gå under annars. Önskar att jag inte var så feg att jag bara vågar söka via internet till utlagda jobb som varenda kotte i hela stan också söker till...

Hate changes!

Jahopp, idag fick vi reda på de nya arbetsgrupperna inför kommande kurser. Usch! Jag upprepar, som så många gånger förut, jag vill verkligen inte byta grupp!! Hamnade i grupp Q denna gång, man kan ju alltid hoppas att den också blir bra. Erica är åtminstone i samma handledningsgrupp som jag, så det är väl alltid något antar jag. Men åh, vad jag kommer sakna grupp A! :(

6 januari

Läste en sak igår natt som gjorde mig sur. Hösten 2011 gick den bästa svenska dramaserien på sjukt länge, "Bron". Ni kanske minns att jag skrev lite om den, vad vet jag. I vilket fall så har jag ett minne av att jag hört någon säga att säsong 2 skulle komma i januari 2013, alltså typ nu. Av den anledningen googlar jag på Bron säsong 2 för att se hur det låg till. Vad får jag veta? Jo att den kommer inte förrän i höst! Två freaking år efter första säsongen. Inte ok! Åååh, jag orkar inte vänta mer, haha. Dessutom fick jag också läsa att det kommer en säsong 2 av skitserien "Äkta människor". Blää, säger jag bara. Det var en serie som började bra men föll fort och hårt i mina ögon och jag känner inte att det finns något behov av en till säsong. Enligt mig då, men jag har väl fel.
   Haha, är man en passionerad tv-tittare eller är man när ägnar ett helt inlägg åt att bitcha om tv-bekymmer? Men jag skäms inte för det. Tv:n är ett av mina intressen, så är det bara, hihi. 
   Usch, imorrn börjar skolan, hipp hurra. (Skjut mig nån, bara gör det, snäälla! xD)

Hälsningar från världens mest ofräscha...

Hej, hej, här är jag igen! Sitter i min säng med min kära iPad. Fattar fan inte hur jag ska klar mig utan den sen... Aja. Jag har inte duschat på äckligt länge och igår hade jag dessutom rIdlektion. Jag riktigt känner hur illa jag luktar, hihi, men så kan det vara när man är ledig. Så snart ska jag väl släpa in mig i duschen, heheJagar äntligen blivit klar med mitt photoshoot och har börjat så smått med inlägget. Men tar det i små etapper, eftersom jag är lat och det är ju en så "sjukt jobbig" grej att göra. Den del arbetsmoral som eventuellt kan ha funnits hos mig vid något tillfälle är definitivt totalt gone numera, kan jag  ju lova. Det bådar inte gott inför tenta-inlämningsarbetet som ska vara inne den 18 jan eller vad det var. Menmen, det är i alla fall bara  högst fyra sidor och inte 7-8 som sist :P
   Nej, hörrni, duschen väntar, I guess....

Lyckobubblor

Jag har nog delvis kommit på vad mitt problem är. Jag stänger in mig i lyckobubblor, jag lyssnar på Loreen, både hennes låtar och intervjuer och hon gör mig så glad för hon har en så mysig röst och säger så bra och kloka saker, jag borrar in mig i hungerspelen-världen. Det är visserligen inte mycket lycka i de böckerna, så vi kan väl kalla det för trivselbubblor. Jag har börjat titta på första säsongen av Så mycket bättre igen och just där och då, i de här bubblorna så mår jag bra, jag glömmer bort allt runt omkring och bara är i den verkligheten, sen blir den "riktiga" verkligheten så grå och tråkig och det tar ner mitt humör. Så lite så är det nog.
   Igår läste jag ut hungerspelen. Och kan väl säga som så att även denna bok bjöd på ett för enkelt och korthugget slut. Men så är det nästan i alla böcker, kan jag tycka. Även i Harry Potter, mina all time-favoritböcker. Jag tror att det är lätt att det blir så. Jag känner själv igen att jag kan komma på någon idé till en berättelse som jag tycker är superbra, men jag har alltid haft extremt svårt att komma på bra slut, som jag är nöjd med. Ni ska bara veta hur många påbörjade berättelser som finns i mina skrivböcker, på datorer, och för all del även i mitt huvud, som sedan rinner ut i sanden när jag inte vet vad det är jag vill säga med dem, liksom. Jag tror att många har det problem och därför bara hasplar ur sig ett enkelt slut för att "bli av" med det, på något sätt. Kanske kan det vara så, det är i alla fall en teori som jag har, den kom till mig igår natt när jag låg och försökte sova men bara kunde tänka på slutet hungerspelen, haha. Men läs absolut hungerspelen! Jag menade inte att slutet förstörde på något sätt, jag hade kanske velat ha lite mer bara. Och alla måste ju få bilda sin egen uppfattning :)

Haha...

Nu känner jag nästan att jag vill ta bort det förra inlägget för att det blev för mycket, men det tänker jag inte göra. Jag känner så här nu och det får jag göra. Punkt.

3 januari

Ja, tänk så underligt livet kan bli. Åren går, allting förändras, medan man själv bara sitter kvar på samma ställe och inte hänger med i svängarna. Jag minns när jag var liten och jag tyckte att man blev vuxen när man fyllde arton, för då blev man myndig. Nu sitter jag här, 6 veckor från att fylla 21 och känner hur lite som hänt i mitt liv. Jag har mig själv att skylla för det, men jag gör ändå ingenting för att förändra det. Vet inte hur, tror inte att jag kan, ser inte alltid någon mening med att göra det, ibland är det rätt skönt att vara lat och likgiltig. 
   Vet inte riktigt vad det är jag försöker säga, och känner inte att det jag sagt hittills betyder så mycket, vet inte om det stämmer, men det känns skönt att skriva det ändå. På sista tiden har det nästan känts som att jag har mått dåligt oftare än jag har mått bra. Det är nog inte sant egentligen, men det kan ju kännas så ändå. Jag gillar inte uppmärksamhetssökande "mitt liv är så hemskt"-inlägg på Facebook och bloggar, ändå är det väl just det jag gör nu? Söker uppmärksamhet? Fast nej, det stämmer inte, det sista jag vill är att "prata om det" eller att bli tröstad, or whatever, det känns bara skönt att skriva här för att det ger mig en illusion av att någon lyssnar. Så, visst det är skönt att ha nån som lyssnar på en, men anledningen till att det känns bättre här än öga mot öga med nån är att det sker på mina villkor. Jag kan berätta hur mycket eller lite jag vill, jag behöver inte förklara vad jag menar och jag behöver inte känna att nån tycker att jag är totalt sinnes. Det kan ju sen som läser det här tycka ändå, men jag kan inte se det.
   Äsch, nu låter det som jag inte uppskattar de i mitt liv som skulle kunna lyssna på mig och få mig att må bättre eller nåt, men det är inte det det handlar om heller. Jag uppskattar mina nära och kära, framförallt mina vänner, enormt mycket och det hoppas jag att ni vet om! Det enda jag menar är att jag tycker väl helt enkelt att det är obekvämt att blotta mig" för andra. Ett av de personlighetsdrag hos mig själv jag tycker mindre om, jag "skäms" över att visa känslor. Eller nåt, jag vet inte riktigt, men jag tror det är så. Att börja skolan igen har fått mig att överanalysera mig själv något fruktansvärt och det är väldigt irriterande, men aja. Puss hej!
 

"Årskrönikan" fortsätter...

Måste bara nämna en intressant detalj: I typ förrgår hade jag 1 besökare på min blogg och typ 40 sidvisningar, vilket måste betyda att nån stackare suttit och läst igenom hela min blogg eller nåt, haha, 5 och ett halvt års gnäll på en dag, jag är inte avundsjuk på denna person. Nåja, låt oss fortsätta genomgången av detta jullov...
   Mellandagarna spenderades med att göra absolut ingenting, jag gick inte ut, jag klädde inte på mig, jag läste, lyssnade på musik, åt godis och tyckte synd om mig själv. Min inaktivitet gav mina tankar för stort spelrum och jag deppade ihop litegrann. Men, det gick över rätt snabbt den dagen jag till slut tog mig utanför dörren och körde ett pass på Friskis. Sen närmade sig nyår, vilket jag såg väldigt mycket fram emot. Och det blev otroligt lyckat, måste jag säga. Sofie hade fixat en jättebra kväll med elli, Carro, Emma, sofia, jawid, Johan, Adam och mig själv och vi hade det mycket trevligt och spelade massor av spel och sköt lite raketer. Det kändes skönt att kunna lägga gammalt groll bakom sig och gå vidare ( jag tror ni fattar vad jag syftar på). Kanske hade vi egentligen behövt prata igenom saker och ting, men det passar ju inte riktigt på en fest... Och nu känner jag nog inte att det behövs. En liten del av mig vill kanske ändå ha en förklaring och en ursäkt, men till största delen så klarar jag mig utan det. Ingen av oss är konfrontationsmänniskor och inte heller personer som är bra på att prata om känslor, eller vad man ska säga, så det räcker med att vi ändå på något sätt hittade tillbaka till varandra.
   Så nyåret var riktigt bra, och även dagen därpå, nu börjar "verkligheten" med skola och så tränga sig på mig. Men det kanske inte blir så "hemskt" som jag föreställer mig, så vi tar det senare, hehe.
  Nu  ska jag komma i kläderna och fixa färdigt inför KNTM cycle 3 :)

Hej igen!

I'm baaack! Haha, nej, men det har vart lite mycket hjärnaktivitet för att orka med att få ner det till ett blogginlägg. Så, let's start with christmas, shall we? Själva julaftonen blev i år trumfad av lilljul som spenderades hos syster med husband måste jag nog ändå säga. Julaftonen var ungefär som den brukar vara och inte så mycket mer än så, helt enkelt. I julklapp fick jag till exempel kinder-ägg och nötcreme av Camilla och loreens skiva av mamma och pappa, för att nämna något. Och jag måste bara säga: den kvinnan är fantastisk! Alltså, det är galet hur mycket jag älskar denna skiva och hon är så sjukt cool så jag blir galen, haha. Aja, moving on...
   Tiden som gått sedan jul har då spenderats med att lyssna på skivan och läsa hungerspelenböckerna, det var först när jag började med andra boken dom jag verkligen fångades in. Kanske för att jag redan hade sett första boken på bio, men också för att andra och tredje boken är bättre, helt enkelt. Så nu längtar jag tills nästa film kommer. Och Loreens låtar passar sjukt bra till stämningarna i boken, vilket ju gör det hela ännu bättre.
   Världens fjolligaste inlägg så här långt, hehe. Hade tänkt skriva om nyår och så i det här inlägget, men tror inte att jag orkar det. Är extremt trött och har konstiga känningar i halsen, så håller kanske på att bli sjuk, vem vet?
   Men nu vet ni i alla fall att denna Bond-galna fisk håller på att förvandlas till en Loreen-galen fisk och att hungerspelen är bra böcker. Eller nåt ^^ See ya!

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0