Heh!

Såhär står det i dagens fiskhoroskop i Extra Östergötland: "Du har mycket att göra och det känns bra, men du får inte vara nöjd med vad du har för tillfället. Sätt upp några mål och ha fokus på kärlek och framtiden" jag menar, det måste ju vara nåt slags dåligt skämt? Jag har haft så lite att göra på sista tiden att jag får ångestattacker för att mina tankar får för mycket tid att grotta ner sig i misär. Nog för att jag inte är astrologi-troende, men kom igen, nån måtta får det väl ändå vara?

Ååååh!!

Varför ska det vara så in i helvete svårt att komma på en diskussionsfråga för?? Kom igen nu då, tänk, tänk, tänk!!

Buhu!

Hade tänkt gå på passet med bond-låten idag på Friskis men kollade aldrig schemat för att se att det var och nu när jag väl gjorde det så är inte det idag och det finns inget annat pass jag vill gå eller hinner gå idag :( Vad ska jag göra resten av kvällen nu då?? Börjar tröttna på att vara ledig så mycket...
   Scratch that, nu är det på schemat igen, vad var grejen där?? :S Aja, kvällen räddad! :D

Road to Samarkand

Idag har vi haft kursintroduktion för vår nya kurs som låter lite halvtrist och där vi dessutom har ett stort skriftligt arbete som examination. Det känns väldigt skrämmande. Det positiva med denna nya kurs är att det är andra kursansvariga för den, vilket är så himla skönt eftersom kursansvariga för de två första kurserna var så rörig så man gick runt med ständig panik för att man inte kände att man hade koll på saker, eftersom det verkade som hon knappt hade det själv. De som är ansvariga för den här kursen verkar i alla fall ha koll på saker och ting, tack för det!
   Imorgon kommer troligtvis betyget på fältrapporten. Känns inget bra. Speciellt inte med tanke med på att hon sa att de flesta kommer att bli underkända på den. Det som de tittar på på den här rapporten är om vi har refererat på rätt sätt och eftersom APA-systemet som vi använder när vi refererar är jäkligt krångligt, så är det det beror på om man blir underkänd. Så så länge det inte är själva innehållet man blir underkänd på, borde det egentligen inte vara så jobbigt att rätta till och få sitt betyg, men ändå.
   Det var väl det jag hade att komma med för nu, hej med er!
 

Hej igen

Nu är jag tillbaka här igen. Har haft en skön slapp helg. Nu ligger jag i sängen och myser, hihi. Ska snart ta mig upp och duscha, tänkte jag. Sen får vi se vad denna dagen har att bjuda på. Underbara serien "Allt för Sverige" säsongsstartar ikväll så det blir sjukt nice. Tjingeling på er! ;)

Tenta nr 2 avklarad

Sådär, det var den tentan också. Skönt och ha den avklarad. Tror minsann att jag lyckades bli godkänd i alla fall. Tar gärna emot ett VG också såklart ;)
Nu är jag drabbad av tenta-tomheten. Man (jag) känner sig alltid välidgt tom och jäkligt utmanad efter en tenta. Idag fick jag dessutom skrivkramp utav helvete mot slutet. Aja, det var det, nu var det gjort, och nästa kurs börjar inte förrän på tisdag, NICE! :D

onsdag

Igår på kvällen var jag och tränade på Friskis, ett pass Camilla hade tipsat mig om eftersom ledaren har en låt med bond med i sitt pass. Fatta vilken pepp det var när en låt från ens älskade favoritband strömmar ut ur högtalarna, synd bara att jag hade gjort av med all energi låten innan.. Insåg dessutom att jag inte hade ätit på nästan 8 timmar när jag kom dit. Inte så jättesmart när man ska träna, kanske. Men, det var jäkla härligt att få jympa till bond, helt klart, för även om det just nu pågår en väldig massa Loreen-dyrkan här, så är de ju alltid nummer ett och lär så förbli.
   Nu sitter jag och pluggar sista dagen inför tentan imorrn. jag vet inte om det är bra eller dåligt att jag inte är ett dugg nervös. Visst, det känns verkligen som att jag borde kunna det här nu, vi har gått igenom det så himla mycket och vi pratade till och med om det här på gymnasiet, så jag menar, det ska inte vara några problem. Men det oroar mig ändå litegrann att jag inte känner någon nervositet eller någonting inför imorrn. Aja, då kanske jag får mitt efterlängtade VG, som jag fan hade förtjänat på förra tentan också, haha, man avrundar faktiskt uppåt. 12,5=13=VG! Men ok, jag ska försöka komma över den där halvpoängsmissen. Nu ska jag fortsätta plugga, hejdå!

:)

Igår var min kära blogg ovanligt välbesökt, konstigt med tanke på det tråkiga inlägget... Inte för att man vet det när man kommer hit men ändå! Har äntligen kommit igång med pluggandet nu, yay! Så nu ska jag väl fortsätta med det... Hejdå :)

Prokrastinering

Japp, hela denna vecka är jag ledig från skolan, utom tentan på torsdag då xD Så tanken var ju förstås att veckan skulle ägnas åt tentaplugg. Vad jag har gjort idag? Åkt till skolan och lämnat in ett papper, köpt choklad, legat i sängen och sett på serieavsnitt, spelat tetris och allmänt slappat, tagit mig upp ur sängen, parkerat framför datorn där jag har spelat spel, kollat bloggar och fb och Loreens nya låt "Crying Out Your Name" har gått på repeat, samt att jag även har lyssnat på preview av hennes album, som jag funderar på att köpa eller önska mig i julklapp och så har jag ätit pannakaka. Duktig tentaplugg-dag va? ^^ Men, ok, jag lovar att gå och plugga nu, och ikväll lovar jag att gå till friskis, alldeles för längesen sist! Bai bai!

Overallsinvigning full version

Ja, så kvällen innan invigningen (igår alltså) satt jag uppe till strax före tolv och sydde på det som skulle vara på overallen. Jag satt alltså och sydde i måånga timmar. Jag! Aja, i vilket fall så blev det ju färdigt till sist då.
   Morgonen började klockan 10 på lärarstudenters tillhåll Bomullsspinneriet. Det första vi fick göra var "morgongymnastik" vilket bl.a. gick ut på att sätta sig på marken och diverse andra saker, syftet med overallsinvigningen är alltså att smutsa ner sin overall... Den uppgiften blev ju betydligt enklare i och med att det regnade heeela dagen.
   Sen fick vi dock gå in och så blev vi indelade i lag och så skulle vi hitta på en sång som var tvungen att innehålla ett gäng med ord som de hade bestämt. Sen gick vi till kåken för att käka lunch, på vägen dit körde vi följa John, vid det laget var i alla fall knäna rejält blöta. Efter lunchen var det följa John till Himpa-fältet.
   Väl på Himpa-fältet fortsatte operation: smutsa ner overallen och jag hade vid det här laget pölar i skorna och var blöt in på kroppen sedan länge. Kanske inte så konstigt eftersom vi körde både bröstsim och ryggsim i regnet och en massa andra saker. Nu kände jag att humöret hade sjunkit en hel del. Till sist drog i alla fall stationstävlandet igång och vi fick vara i lag tillsammans med de andra programmen från vår kår StuFF, exempelvis miljövetarprogrammet och KSM (Kultur, samhäll och mediegestaltning eller nåt sånt). Och så började vidrigheterna:
   Första stationen mitt lag kom till gick ut på att glida omkring på en presenning och fånga godisgrodor med munnen. Helt okej, tänkte jag som trodde att det låg löv på mattan och att den kanske var lite blöt bara. Nej då. Det var fullt med nån äckelpäckel-smet som kan ha varit antingen havregrynsgröt, barnmat eller mosad banan. Det såg i vilket fall ut som om man hade blivit nerspydd. Inte särskilt fräscht. Humöret sjönk ännu mer.
   Nästa station, glida igenom en bana med ketchup och senap och korvbitar och kasta korv i en hink. Jag bestämde mig för att inte göra den stationen. Resterande medlemmar i mitt lag hade druckit friskt under dagen och var lite lulliga vilket var lite underhållande.
   På nästa station fortsatte alkoholhetsen, kryp genom äckelpäckel och drick "fulvin". Jag stod över den också.
   Nästa station började mina lagmedlemmar gå över till att vara rätt och slätt dyngraka. Jag var med på stationen (rulla ner för en presenning med typ ägg, olja och filmjölk, tror jag, samt backe). Sen gick jag hem. Det blev för påfrestande att gå runt dyblöt och äcklig samt försöka hålla koll på ett gäng fulla människor.
   Usch. Ångrar nästan att jag var med.

Overallsinvigning

Kan sammanfatta overallsinvigningen med ett ord: Vidrigt! Jag återkommer med mer senare.

Heh.

Har varit lite klantig, kom jag på. Jag mutade Camilla att sy på revärerna på sidorna av min overall eftersom jag fan inte är kapabel att sy en enda rak söm och verkligen fattar nada vad gäller sömnad av alla slag, eh, ja, det jag hade glömt var att man inte ska sy på sitt namn på ena benet. Camilla är i England nu och invigningen är imorrn.. Oops! Får ta fram den obefintliga sykunskap jag har och svänga ihop nåt lite snabbt ikväll ^^

Usch.

Det har varit en del tunga saker på sistone. Inte för mig personligen, jag mår bara bra, speciellt med tanke på att jag just lämnat in ett större arbete, har en bok-reflektion att skriva samt nästa tenta om en vecka. Men, det var inte det jag skulle prata om nu.
Igår råkade jag fastna framför Kalla Fakta som då handlade om djurparken Parken Zoo i Eskilstuna som enligt programmet bl.a. hade avlivat fridlysta djur för att få plats med nya djur och massa andra konstiga saker. Man fick se bilder från containrar med nerfrysta döda djur, vilket verkligen gjorde ont i hjärtat, usch! Sen är jag inte dummare än att jag fattar att programmet troligen var ganska vinklat och det finns faktiskt inga bevis för att djuren avlivats, de kan säkert ha dött naturligt, men synen med massa döda djur som låg huller om buller nerfrysta var ändå väldigt obehaglig.
Sedan då så kom jag till skolan imorse och fick då veta att vi i vår arbetsgrupp fått mail från en i gruppen som berättade att hennes systers nyfödda dotter som var för tidigt född troligen inte skulle leva mycket längre till och att hon var på väg dit och inte skulle komma till skolan mer den här veckan. När en sån här sak händer märks det verkligen att vi har blivit en sammansvetsad grupp, vi blev alla väldigt tagna av nyheten och jag tycker så otroligt synd om henne och hennes familj. Vi skickade ett sms till henne där vi skrev att vi tänker på henne och att hon ska höra av sig om hon behöver hjälp med någonting. Känns svårt att veta vad man ska säga, men vi ville i alla fall ge vårt stöd.
   Så ja, det var några jobbiga saker som har hänt i min närhet, som gör att man börjar tänka lite. Men som sagt, i övrigt är allt bra. Overallsinvigning på lördag, lär bli spännande. Hejdå med er ;)

Förlåt då.

Asså, ååh, jag blir så arg! Mamma och pappa kom hem från Barcelona nu ikväll och igår spenderade jag hela kvällen med att städa undan i köket, i vardagsrummet, städa toaletterna, diska, imorse gick jag ut med pappersinsamlingen och så bakade jag en kladdkaka. Allt detta gjorde jag för att de skulle komma hem och vara glada. Vad får jag för det? Det första mamma säger när hon kliver in i vardagsrummet: "Men har ni städat undan här?! Jag glömde ju packa ner mina strumpor, de låg ju här nånstans!" En stund senare: "Vet inte ni hur man går ut med soporna?" (Jag hade inte tänkt på att det var fullt i papperskorgen, plus att sist jag försökte komma in i soprummet så funkade inte den nyckeln som mamma sa gick dit).
   Jag fattar inte varför jag anstränger mig? Det spelar ju ingen roll att man anstränger sig för att fixa saker, det finns alltid något annat att klaga på. Otroligt att jag fortfarande inte har lärt mig det... Jag begär inte att de ska säga "Åh, vad fint, du har gjort, vad duktig du är!" och klappa mig på huvudet, jag ville bara att de skulle kunna komma hem utan och börja skälla det första de gör. Men förlåt så mycket, jag ska inte försöka igen.
 

Halsont och trött men glad ändå.

Hemma från ett underbart läger och har äntligen börjat på fältrapporten. Tjoho! Skrivit nästan en hel sida, faktiskt. Det är klapp på axeln där, måste jag nog säga. Om det inte vore för att jag har ont i halsen och är rätt trött så är livet bra nu. Eller, så bra det nu kan vara när man har tre dar på sig att skriva en rapport som man gärna skjuter upp att skriva hela tiden... Men imorrn har jag inga lektioner eller nåt sådant, så jag ska göra upp ett sånt där snyggt pluggschema som är varvat med nöje, som jag gjorde inför tentan, så jag ska jag nog få pli på den där rapporten till slut. För underkänd tänker jag definitivt inte bli, hehe.
Kan även berätta att jag satt på skolbiblioteket varje dag efter praktiken den här veckan och stressläste en bok på typ 250 sidor (Som jag bara kunde läsa där eftersom jag hade glömt att skaffa den och den bara fanns i såna exemplar som man inte får låna hem på biblioteket), inför ett litteraturseminarium som jag trodde var imorgon men insåg idag att det var ju på tisdag, så jag hade ju inte alls behövt stressa som en tok för att bli färdig. Menmen, nu kan jag koncentrera mig helhjärtat på den uppgift som ju faktiskt är betygsgrundande, vilket seminariet inte är.
Ok, sorry för troligen helt obegripligt svammel, det var allt! ;)

-.-

Fint att inläggen man skriver publiceras då... Not. Aja, det stod inget viktigt, men ändå. Usch, mardrömsveckan är på god väg att ta kål på mig, men jag kämpar på! Nu ska jag dock byta om för att åka till ridningen, ingen rast och ingen ro, var det! Bye bye!

Ojoj!

Insåg just att praktiken börjar imorrn och jag har inte mer än ett litet hum om vart min praktikplats ligger, bra där! Insåg också att vi har litteraturseminarium måndagen efter praktiken och jag har inte ens börjat med denna 300-sidiga bok än. Vi ska dessutom skriva en egen reflektion om boken PLUS att vi ska skriva en 3-4-sidig fältrapport om praktiken. Och så var jag även dum nog att ta ett extra pass i biljettkassan på flimmer filmfestival på onsdag. Nej, men, adjö fritid för ett tag framöver...?
En positiv sak är dock att mamma och pappa ska åka till Barcelona nästa helg och vara borta till onsdag och att Camilla dessutom åker till England med sitt projektarbete den veckan, kan det bli bättre? Party! :D

Fredagsmys

Ikväll har jag huset för mig själv, fett nice. Camilla kommer hem senare, men det gör faktiskt inget. Idag har det varit jobbigt i skolan. Jag kände bara att jag inte hade lust att vara där liksom. Tror dock att vi alla kände lite så. Det var väl för att man ville få ta helg och gå hem, haha.
Funderar på att poppa popcorn... Men känner mig ganska tjockis om jag gör det eftersom jag redan har ätit en glass och en bit kladdkaka. Men, haha, jag är ju faktiskt en tjockis! ^^ Det går inte många dagar mellan godisätandet här inte... Måste skärpa mig, men vet inte riktigt hur det ska gå till, vet inte vad om det är att man är stressad över skolan, eller att man har pms, men det är så himla gott att köpa med sig nåt sött när man åker hem som man kan gotta på! Hahaha, alltså, jag dör på mig själv xD
Så, hur har ni det? Kommentera gärna, jag gillar kommentarer :D Ni måste inte kommentera just på det här sjuka inlägget, men i övrigt är det alltid kul att se att folk läser :)

Tisdag

Ingen skola idag, skönt! Dock måste jag ringa till min praktikplats idag och det tycker jag inte om. Så jäkla jobbigt och ringa till folk man inte känner :( Ska också försöka tvinga mig till stt spela sims idag, så jag kan komma framåt ^^ Men vi får se hur det går...

Overall

Idag var det overallsutlämning, så nu har jag min röda vackra overall :) ska bli så skönt o gå runt i den sen! Och overallsinvigningen kommer nog också bli riktigt skoj. Så många gånger kunde man klämma in ordet "overall" på ett par råder ;)
Om typ en halvtimme är det tentautlämning, så just nu sitter jag tillsammans med Emilie och Therese och pluggar lite. Ska bli intressant och se vad man har fått poäng för och om man har fått några kommentarer på det man har skrivit. Efter det ska jag nog gå hem och sova, haha. Kanske prova min ovve också... Men puss på er då! ;)

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0