Torsdag

Alltså seriöst, mitt hår är skitfult och jag vet om det, kan folk då sluta säga "nej, men det är fint, du behöver bara vänja dig" när jag ser på dem att de ljuger? Mitt hår är enligt mig min största "tillgång" och jag tycker alltid om det, men om jag då någon gång säger att jag inte tycker att det är fint så menar jag det, jag fiskar inte efter komplimanger (det gör jag för övrigt aldrig :S) och det är fritt fram att hålla med mig om man tycker så, oärliga komplimanger av artighet klarar jag mig utan. Jag är en stor flicka, jag kan ta ärlighet. Så nu vet ni det.
Just nu är jag alltså lite lätt frustrerad, vilket väl till största delen beror på separationsångest, idag var sista gången jag träffade min fina grupp Q innan sommarlovet och det känns inget vidare alls faktiskt. I början av terminen ville jag inte byta grupp eftersom jag trodde att det inte kunde bli bättre än det var med grupp A, men det visade sig att det kunde det ju visst. Kanske inte "bättre" nödvändigtvis men i vilket fall superbra och jag har haft så kul i skolan och det är jag så tacksam för.  Nu har jag bara tentaskrivande och ännu en (jävla) praktikvecka att se fram emot innan jag äntligen får sommarlov. Usch, när ska jag få tillbaka en mer positiv syn på livet undrar jag? -.-
Ok, jag kan räkna upp några saker som gör mig glad idag: 1. Vi hade redovisning av våra performances idag och det gick jättebra, alla hade gjort det jättebra, man fick både skratta och gråta (nästan iaf) så well done groups Q-T!   2. Skrev en vänlig kommentar till några fellow Loreen-galningar på Instagram och fick massor med "Internet-kärlek" (fånigt uttryck, men passade in här) tillbaka och det gjorde mig jätteglad, just för att jag beundrar dessa tjejer lite för att de är så dedicerade, hihi (Guuud vad fånig jag är, jag dör xD Inte lätt att inse att jag ska föreställa en mogen 21-åring när jag beter sig som om jag vore 12 hela tiden, jag är ta mig fan inte ett dugg bättre än alla töntiga beliebers ^^) 3. Åt glass på Solsidan med tjejerna i gruppen innan vi åkte hem idag. Gott och mysigt :)
Så, nu har jag fått magknip så ska lyssna på lite musik och vila mig lite. Buh, as in buh-bye!

Onsdag

Idag har jag klippt mig och det ser för jävligt ut. Jag fattar inte vad som hände, men jag ser iallafall ut som en medlem i ett nittiotals-pojkband. Vet inte om jag ska skratta och gråta åt eländet, haha xD
   Nu spelar jag lite Sims och sen ska jag börja med min hemtenta faktiskt :) See you!

Sunny side up

Idag var det då tillbaka till skolan som gällde. Kändes till en början väldigt jobbigt att höra alla prata om hur bra de har haft det på praktiken och alla fina ord och presenter de fått och så vidare, men till slut så blev jag glad igen när vi i grupp Q övade på vårt performance och hade jättekul som vanligt, då kändes allt jättebra, dagen avslutades dessutom med mat på taco.. vad det nu hette, i stan, brevid burger king var det iaf x) och sedan shopping med Anna och Carro vilket slutade i en klänning till Camillas student och tre söta armband som kostade 10 kr. Klänningen är jag inte riktigt säker på än, den är väldigt fin och så men tycker att mina höfter ser helt enorma ut i den, men vet inte om det bara är inbillning och/eller så de ser ut = bara att vänja sig ^^
   Tror jag gärna underskattar vikten av umgänge med vänner och shopping i tider när livet inte riktigt går som det ska, haha xD Kanske ska bli shopoholic istället för matvrak? Maybe, baby... Det bästa med den där klänningen var förresten att det stod 149 kr på prislappen men tjejen i kassan tog bara 99 spänn för den, hehe. Om jag sa något? Nej, självklart inte, vem tror ni att jag är? ;)
   Nu ska jag göra lite nytta, tänkte jag, så vi ses väl senare kanske!

27 maj 2

Åh, vad kreativ jag är med titlar på mina inlägg just nu, hehe. I torsdags så fick ju jag för mig att jag skulle bli magsjuk där ett tag, det blev jag naturligtvis inte, men däremot fick jag en förkylning och just nu har jag så djävulskt ont i halsen, usch! Sist jag hade så här ont var när jag tappade rösten i omgångar någon gång runt jul i tvåan eller trean. Jag minns att det var just när rösten "försvann" som det gjorde minst ont, så nu hoppas jag lite på att det ska hända, haha xD Dessutom tycker jag det är sjukt roligt och få så där hes och konstig röst, så det skulle allt liva upp tillvaron lite ;)

27 maj

Åååh, jag orkar inte mer!
   Fattar inte varför jag är så övertygad om att det är något som händer idag. 27 maj ringer en jättestark klocka och jag fattar inte varför. Det enda speciella med den här dagen är att det skulle ha varit min sista dag på praktiken om jag inte hade dragit till Malmö samt inte varit totalt värdelös och tvungen att komma tillbaka redan på fredag igen samt göra en vecka praktik till när alla andra får sommarlov. Tjoho, vad glad jag är över det! :D Alltså är det seriöst någon som tror att min handledare någonsin kommer att ändra åsikt om mig oavsett vad jag gör? Nej, inte jag heller. Varför måste alltid veckorna innan sommarlov vara så stressiga och jobbiga på alla sätt och vis?
   Jaja, nu byter vi spår. Ligger på golvet i mitt rum och lyssnar på eurovisionskivan och har precis slutat spela 100 floors på mobilen för tillfället, sjukt störande när man aldrig klarar de förbannade banorna utan att be YouTube om hjälp ^^ Snart ska jag spela Sims tror jag (ja, jag fortsätter låtsas att jag inte har en hemtenta att skriva, hihi). Btw, kan någon påminna mig att jag ska se till att få håret klippt denna veckan? ;)

26 maj

Idag för ett år sedan var det Eurovisionfinal i Baku, en himla trevlig dag, måste jag säga. Och ett år senare sitter jag här med en ny "idol" (tycker det låter så barnsligt att ha "idoler", men vet inte riktigt vad man ska kalla det istället :P). Så kan det gå!
   Ska försöka få ordning på en av uppgifterna till vår slutexamination i den här kursen, nämligen att vi ska prova 4 olika appar för barn på iPaden, en om musik, en om drama osv och så ska vi utvärdera och betygsätta dem. Det låter som en relativt roligt uppgift, men jag är så inte sugen på att göra nåt som har med skolan att göra att till och med detta tar emot, haha. Dessutom verkar det på folk som att det är svårt att få tag på appar inom vissa av områdena. Usch, slutuppgiften ska vara inne om typ två och en halv vecka och jag inte ens börjat... Känns inget bra alls. Men det löser sig säkert. På något sätt. Blir det riktig kris får jag väl lämna in vid nästa tillfälle istället. När jag sa det till Camilla lät det på henne som att jag hade föreslagit att jag skulle köra rattfull eller någonting, men vad sjutton, det är väl inte konstigare än att man har varit sjuk och inte hunnit färdigt eller något liknande. Man får ju liksom inte sämre betyg för att man lämnar in till ett annat examinationstillfälle, nej, surprise, surprise, det händer ingenting. Det är det som är grejen med universitet, att man själv får ta ansvar för sina studier. Världen går inte under för att jag just nu av olika skäl inte orkar vara den perfekta studenten. Men det är väl inte så lätt för lilla fröken "jag-hade-inte-pluggat-någonting-till-debatten-men-jag-babblade-på-ändå-och-fick-MVG" att förstå. Bitter, jag? Nej, inte alls... *host*
   Jao, det pågår helt enkelt fortfarande en del negativitet i detta huvud, men jag jobbar på det ;) Haha, en galen grej, btw, jag hade inte sagt till Johanna att jag funderade på att sluta plugga ett tag men hon visste ändå om det eftersom en av hennes arbetskamrater är mamma till en av mina bloggläsare. Det kändes så himla konstigt igår när hon bara "ska du fortsätta plugga eller? Jag hörde att du funderade på att sluta". Jag blev helt paff och trodde typ att hon hade lyckats hitta min blogg eller någonting, men nej, världen är bara som vanligt väldigt liten x) Ja, det var den episoden i mitt liv, nu ska jag spela sims, så vi hörs! 

:(

Jag mår illa... Jag lovar att jag har åkt på den där jävla magsjukan som går på småbarnsavdelningen, säkert därför jag mått så konstigt de senaste dagarna :( Skulle dock inte förvåna mig om jag mår prima igen om några timmar. Brukar ju vara så när jag får för mig att jag är sjuk. Missade spårvagnen också för att nån idiot på cykel var i vägen precis vid busshållplatserna -.-

22 maj

Idag har varit en bra dag, minus huvudvärk och någon konstig yrsel jag har haft sedan imorse. Fattar inte vad det är för något...
Jag hade också en aktivitet med några barn på praktiken och det var första dagen som min handledare var med och tittade och tro det eller ej, jag fick enbart positiv kritik! Tänka sig, det kunde man ju inte tro. Vågar inte riktigt hoppas på att bli godkänd än, men det känns som en liten vinst i alla fall.
Nu är jag trött och ska nog strunta i lek och grillkvällen för blivande faddrar som jag skulle ha gått på idag. Sitter väldigt bra här i soffan. Usch, kommer bli så lat den dagen jag börjar jobba, alltså. Inte för att jag inte är det nu också, men efter en dag på praktiken vill man verkligen bara hem och sova och alla tankar på att gå och träna, plugga, städa eller vad det nu kan vara man behöver göra åker ut ur huvudet på två röda så fort man sätter foten utanför förskolans dörr
Kom på idag att min östgötska förstärks huuur mycket som helst på praktiken. Antar att det är för att de andra i personalen pratar så, och så tar väl jag över, men fy vad fult det låter ^^ Aja, det var väl allt vi ses sen ;)

21 maj

Blä, vilket väder vi har idag då, det var allt en dränkt katt som anlände till praktiken idag! Hur det går på praktiken, undrar ni? Ja, jag tycker att det går mycket bättre och jag har försökt ändra på det som skulle ändras så gott jag har kunnat, men vete sjutton om jag kommer bli godkänd ändå... Och hur jag ska göra med skolan vet jag inte heller, det lutar åt att jag fortsätter iallafall, jag har ju liksom ingen annan idé om vad jag ska göra och jag tänker inte gå sysslolös igen.
Har jag sagt det förresten? Jag har haft min telefon i vad är det, en och en halv vecka? Och jag har redan en spricka i glaset och kantstött skal x) Det kan ju bero på att jag fastnade med hörlurarna på något sätt så jag tappade den på stenläggningen utanför vårt hus, så egentligen är det bara tur att den inte är värre skadad ;)
Annars så nördar jag "värsta språket" på svtplay, älskar alla passionerade grammar nazis som får vara med och gnälla ^^ Programmet är från 2002 och det var sjukt roligt när de pratade med en tonåring om sms-vanor och hon ba "ja, det blir väl kanske 20 sms om dagen...", som att det var värsta grejen, dagens unga skickar väl typ 20 sms i minuten eller nåt x) eller andra sorters meddelanden via typ Facebook och sånt. Rolig jämförelse :P

Inlägg 500: Eurovision Edition!

Ja, ni läste rätt, detta är det 500:de inlägget på min blogg! :O Det är ju dock inte så imponerande eftersom jag har haft den i nästan 6 år... Men coolt ändå tycker jag :) Och nu över till det ni alla har väntat på... Vad hände egentligen i Malmö?(Detta blir långt, så ni vet det!)
   OK, vi tog tåget 10:55, tågresan var lång, men sätena var sköna så man kunde sova och ja, det funkade helt enkelt. En kille i kupén satt dock och snackade vitt och brett på mobilen om sin vårdnadstvist... Vissa människor har verkligen inte någon känsla alls för vad som räknas som privat och inte. Till slut kom vi i alla fall fram till den Eurovision-utsmyckade centralstationen;
Efter det drog vi till hotellet och lämnade våra väskor för att sedan ta oss till...

Detta var alltså stället i Malmö där allt hände ;) Det var massor med olika aktiviteter, tävlingar, uppträdanden, stånd där man kunde köpa merchandise och så vidare. Så där hängde vi ett tag, iphone4-skalen var såklart slut så det blev inte att vi köpte något där, men jag såg på en dansuppvisning till schlagerlåtar (mamma var och köpte tågbiljetter till själva arenan). Här är några crappiga bilder på dansuppvisningen! ^^ De var ju såklart tvungna att slänga sig ner just när jag fotade!
En rolig grej som vi var med om var att Ola Selmén (tror han har varit programledare för typ Amigo eller nåt) med filmteam höll på att spela in ett inslag som gick ut på att få folk att sjunga schlagerlåtar, ungefär, ni kan se det på svtplay som sagt, kolla mitt förra inlägg ;) Kul att se hur det går till när man spelar in sådana där saker som verkar så spontana på tv, men som i själva verket har gjorts om flera gånger och så där.

   Efter det gick vi till Palladium, stället där Carola vann melodifestivalen och på vägen därifrån till en fjärilsmyckad staty,

gick vi förbi en gatuföreställning som gick ut på att två stycken hängde i sele med linor nerför en husvägg och gjorde konstiga akrobatikövningar till musik, typ. Svårt att förklara och också väldigt underligt att se, haha! Utanför ett Åhléns stod det att det var "Eurovision-feber i hela varuhuset" så vi gick in dit för och kolla om de hade några roliga grejer, typ flaggor eller så. Såg folk med Sverige och/eller andra länders flaggor överallt, men såg ingenstans där de sålde det! Den enda Eurovision-febern på detta Åhléns var att de sålde skivan och spelade låtarna överallt. Fail.
   Nu började klockan dra iväg och vi åkte till hotellet för att duscha och byta kläder och så. har jag nämnt hur galet varmt det var förresten? Så himla underbart och somrigt! <3
   Vid det här laget började jag bli sjukt taggad och ville bara åka nu, nu, nu! (Jag var som ett barn på julafton precis hela tiden, jag lovar ^^). Lite lustigt att man faktiskt var tvungen att åka tåg till arenan, den heter ju liksom Malmö Arena och ligger typ inte ens i Malmö? Eller nåt, jag fattade inte riktigt x) Så här ser den iaf ut ^^:
   Nu ska jag prata pm den enda saken som jag blev riktigt, riktigt besviken på! Som ni kanske har sett så har ju de i publiken på sig lysande armband som bildade ländernas flaggor innan de uppträdde och så. Men jag såg inte att man kunde skaffa sig det någonstans! Så då trodde jag att de typ skulle finnas vid stolarna på något sätt, men nähe, inte det. Ville verkligen ha ett sånt! :( Aja, vi köpte iaf en varsin t-shirt, tyvärr fanns det bara small kvar så vet inte ens om jag kommer kunna ha den... (Nej, jag har inte provat den :P) och inte heller här hade de några iphone4-skal kvar. Det var jag dock inte så ledsen över. I själva arenan hade vi rätt dåliga platser, eftersom vi inte var ute i så jättegod tid. Eller dåliga och dåliga, de var väldigt långt upp men man såg ju allting och så och så var det ju tv-skärmar där man såg det så som det visades på tv, så det var lungt. Det var en grupp som hette schlagerprofilerna eller nåt sånt som uppträdde innan och sen började äntligen hela skiten. Jag tog inte så många bilder för de blev inte bra och jag ville hellre koncentrera mig på att titta, men här är de jag har iaf:

Ja, vad ska man säga? Alla framträdanden var jättebra, utom Italiens som var för tråkigt och Petra Mede är ju så jävla bäst alltså! Jag bara visste från början att hon skulle göra det här så sjukt bra och bara sopa alla haters av banan! :D Och så Loreen. Dog lite när hon kom ut på scenen, hihi, och jag är så glad att hon körde Promise Land-mixen på My heart is refusing me för den är så klockren. Kvällens gåshud gick dock till Island, det var vid ett tillfälle som jag liksom bara kände hur hårstråna stod rätt upp på armarna, haha. Vet fortfarande egentligen inte vad som var så himla fint just där, men så var det i alla fall. Bakom oss satt en irriterande ungjävel med världens högsta skrikröst som fick fnatt när Vitryssland skulle köra; "BELARUSIAAAA!" Man ba eh, tack för min förlorade hörsel... Samma när Ryssland körde och vid nedräkningen till slutet på röstningen. Ville slå honom, hehe... Allting var bara så himla bra och jag var så glad och allt var galet! Det var roligt när de skulle köra röstningen för då var det folk från typ kamerateamet och så som satt i green room och låtsades vara de olika länderna som blev överlyckliga för sina tolvor xD och sen när Eric Saade skulle prata med de som just då var i topp 5 så spelades Roberto Bellarosa av en blond tjej, haha. Bara en sån grej liksom.
   Dagen efter åkte vi hem direkt efter frukosten och det kändes sjukt tråkigt att behöva lämna Malmö på finaldagen. Hade varit så kul att få uppleva det där också. Men jag är helt otroligt nöjd med den upplevelse jag fick och det var så välbehövligt efter veckan jag hade haft och jag är så himla nöjd över att jag lyckades övertala mamma att göra detta med mig! Till sist en bild på Eurovision-taxin vi tog till stationen ;)

Hett tips!

Gå in på svtplay, sök efter programmet "Live: Studio Eurovision - Studio Eurovision - inför finalen", spola till de sista 10 minuterna och leta efter ett visst bekant ansikte... ;)

Home again

Hej sötisar! Nu är jag hemma igen och allt har varit helt fantastiskt! Hade tänkt skriva om det innan finalen är på riktigt ikväll, men eftersom jag tänkt lägga upp bilder och/eller videoblogga och så så hinner jag inte med det innan... Men jag lovar att ni ska få höra allt om mitt dygn i Malmö så fort det bara är möjligt ;) Om ni nu vill det, det kanske ni inte ens vill x) Inte för att det spelar någon roll, det här är ju trots allt min blogg och jag vill berätta om det! :D Lite nyfikna tror jag allt att ni är ändå, am I right? ;)

Tja!

Tänkte bara säga att jag sitter på tåget på väg till Malmö nu!!! :D Stay tuned om instagram ifall jag får för mig att lägga upp nåt ;)

Torsdag

Åååh, vad aptrött jag är! Fy sjutton för att behöva gå upp halv 6 om morgnarna, vilket liv alltså, jag fattar inte hur de som pendlar från typ Tranås och så vidare orkar! Men just nu så gör det inte så mycket för jag har numera helg! Och imorrn vid 10 nånting går tåget till Malmö! WaaaaH! :D
   Papercutade mig igår när jag skulle ta upp mina hörlurar ur väskan och jag måste verkligen ha fått in en fullträff för det blödde som fan, alltså. Aj! Gör ont idag med. Alltså, inte hela tiden men typ om jag nuddar de teller vad man ska säga.
   Ikväll är det Eurovision igen, looking forward to that too! Hade från början tänkt att jag skulle göra någon form av utvärdering av Eurovisionprogrammen också, som med Melodifestivalen, men ja, livet kom emellan, hehe. Så känner helt enkelt inte för det. Men kommer alldeles säkert att både skriva och Instagramma om mitt dygn i Skånes huvudstad ;)
   Saker och ting är inte bra än, jag måste fortfarande bestämma mig för vad som ska ske i framtiden och tänka igenom en del saker och så, men allt kul som händer framöver och det faktum att jag inte behöver gå till praktiken på tre dagar gör att jag orkar vara glad igen nu och skjuta bort de tankarna :) Jag "tar verkligheten sen" eller vad det nu var jag skrev sist.
   Btw, tror jag har bränt mig i ansiktet, vi har varit ute i solen hela dagen idag och nu hettar det på typiskt "här kommer en röd solbränna"-sätt. Det är ju trots allt "bara" spf 15 i min foundation :P Nu ska jag sova till ett serieavsnitt och sen är det dags för juniorer snart, så vi ses.

Let me know when you feel it

Jag har skrivit många blogginlägg de senaste dagarna, många har jag raderat strax efter publicering, vissa har fått vara kvar, så jag vet inte riktigt vad jag har sagt och inte så att säga. Men, ska väl försöka förklara lite saker och försöka undvika att skriva en hel roman.
   I måndags skulle jag åka till Linköping och ha gruppträff hos Anna. Medan jag väntade på campusbussen ringde jag min praktikplats för att säga att jag skulle komma. Jag fick då reda på att min handledare pratat med min fältmentor (typ den som är ansvarig för att våra placeringar fungerar eller nåt sånt) och hon (fältmentorn) skulle komma på tisdag eftermiddagen för att vi skulle kunna diskutera vad jag behövde göra för att kunna bli godkänd på praktiken, då jag i nuläget inte kan bli det. Detta kom som lite utav en chock för mig, och eftersom lingonveckan gör mig lite lätt känslomässigt instabil, kände jag mig väldigt ledsen efter samtalet, det försvann dock snabbt tack vare min fina grupp.
   Så kom då tisdagen. Ville verkligen inte till praktiken alls, känslan som har kommit smygande blev under dagen desto mer påtaglig; jag vill inte det här längre. Jag vill inte bli förskollärare, jag tycker att det är dötrist att vara här, inte hela tiden visserligen, men skulle aldrig palla att ha detta som heltidsjobb. Dags för mötet dådå, hade verkligen försökt se till att jag skulle kunna hålla mig lugn och bara ta in det som sas och fixa det som behövdes. Men det gick inte, det brast totalt och jag grät i typ en halvtimme i sträck. Tyvärr har jag inte tillräckligt med drama queen i mig för att göra en utstormning ala Jonas Gardell i Stjärnorna på slottet så jag var ju tvungen att sitta där inne med min handledare och fältmentorn  hela tiden. Alltså, saken är ju den att när jag får såna där sammanbrott så funkar det inte att komma med tröstande ord (som väl kanske inte var sådär jättetröstande, I don't know), för då blir det bara värre, det går inte heller att försöka föra en konversation med mig där jag ska säga nånting vettigt och/eller ta ställning till saker, för jag låser mig totalt och kan liksom inte fokusera på någonting annat än "fan, det här går inte, vad ska jag göra, jag kommer inte klara detta, vad ska jag göra, hur tar jag mig ur det här, låt mig få ge upp nu på en gång, etc etc." Men, det kunde ju inte de veta så det blev ju som det blev. Jag fick iallafall en lista med saker jag måste ändra på och sen fick jag äntligen gå hem. Jag hade fortfarande inte lugnat ner mig och kunde inte styra undan tankarna så jag ringde en vän och sa "bara prata om nåt" och så fick jag en stunds distraktion. Det förlängda körrepet och Eurovision fungerade också bra som distraktion, men att försöka sova var svårt, var ju dock rätt utmattad efter dagens känsloutbrott så till slut gick det väl utav bara farten.
   Idag är det som sagt bättre, och visst, jag ska verkligen försöka bli godkänd på praktiken och den sista hemtentan, men det går bara inte att fortsätta den här utbildningen efter sommaren. Så nu vet vet jag varken ut eller in. Men jag orkar inte ta tag i det nu, detta är Eurovision-veckan, på fredag ska jag till Malmö och jag vill bara vara glad, så jag ska försöka allt vad jag kan att vara det, så tar vi verkligheten senare.

Dagens dilemma

Dagens dilemma; ska jag lyssna på Loreens nya singel nu eller ska jag vänta till på fredag när jag får se och höra den live? (Har egentligen betydligt större (och mer äkta) dilemman att ta tag i men pallar verkligen inte med det, så håller fast vid det som funkar oavsett beslut, hehe).
Mår lite bättre idag, men det är fortfarande tungt, det så kallade livet. Så länge jag är någorlunda distraherad går det bra, men när jag är sysslolös och tankarna får fritt spelrum, ojojoj... Typ ligga vaken till 2 när man ska upp 5.30 och lite såna grejer :P

Dagen

Idag är jag tillbaka på min praktikplats och nej, det känns inte alls bra, faktum är att jag är nästan hundra procent säker på att jag inte vill fortsätta den här utbildningen. Vet bara inte vad faan jag vill göra istället, så nu känns saker och ting ganska hopplösa, men försöker hålla tankarna på fredagen och vara jävligt excited över det istället (vilket jag är också, det behöver jag inte låtsas :P) men är lite svårt så länge jag är kvar här... Blä på allt just nu typ, haha x)

Måndag

Jag vet ju att det bara är för att hjälpa mig, men jag kan inte hjälpa att jag ändå blir ledsen...

Presenting... My new (i)Phone! :D

Onsdagens bravader

Dagen började helgalet. Vaknade att telefonen ringde. På något konstigt, yrvaket sätt fick jag för mig att jag hade försovit mig och att det var mamma som ringde för att kolla om jag hade gått upp än (varför hon nu skulle göra det??) och dessutom att väckarklockan redan hade ringt för längesedan men att  jag hade stängt av den och sen somnat om. Vetisjutton var jag fick alla dessa galna idéer ifrån. Men i alla fall var det ju så att vi har obligatoriskt betygsatt seminarium idag, så jag fick totalpanik, innan jag till slut kom på den smarta idén att titta på klockan och inse att allt var lugnt. Ja, så kan det tydligen också gå till...
  När jag sen skulle ge mig iväg till skolan skulle jag först skriva ut min text till seminariet som man skulle ha med sig, men skrivaren vägrade förstås att funka så fick packa ner den bärbara datorn och stressa iväg 15 min försenad. Men allt löste sig till det bästa. Seminariet gick bra (tror jag), vi i grupp Q firade sedan Giovannas födelsedag med bullar ute i solen och efter det köpte jag pastabuffé på café täppan och cyklade till folkparken och satt i gräset och avnjöt min lunch. När jag hade njutit av livet ett tag ringde olle-dolle-bing-bång så vi tjötade ett tag och sen drog jag hem och efter hans tjat om piggelin kunde jag inte motstå frestelsen att köpa en glass jag också.
   Nu har jag ledigt tills på måndag, så det känns skönt. Dock var jag lite klantig insåg jag och mailade min handledare inför praktiken idag på eftermiddagen, och i och med att det är röd dag imorrn och klämdag på fredag kommer hon förmodligen inte hinna läsa det förrän precis dagen innan jag kommer. Oops... Jag har blivit så sjukt slö och klantig! Skräpning kräves snarast!

Det här med integritet

Idag uppstod det en situation till följd av videoklipp som lagts ut på facebook efter vår dramalektion igår. Det var en i min grupp som hade lagt upp dem och hon blev idag ombedd av en som var med i ett av klippen att ta bort det. Helt ok, enligt mig, säger någon ifrån är det bara att ta ner det, man har ingen rätt att lägga upp andra på nätet utan att be om lov, om jag inte har helt fel är det ett brott till och med. Hon som hade lagt upp klippen blev dock väldigt arg och tyckte att "vadå, det är väl inget att bråka om? Så himla tråkig, skäms hon eller?" osv. Men man vet så lite om andra människor. Det kan faktiskt vara så att hon lever under skyddad identitet, till exempel. Eller lite mindre extremt, att hon helt enkelt har gjort ett val att inte "finnas" ute på nätet. Oavsett vad har alla rätt till sina egna beslut och sin egen integritet, verkar som att folk lätt glömmer bort det "i dagens samhälle".
  Summan summarum - fråga både innan du filmar/fotar och innan du lägger ut det på Internet och acceptera att ett nej inte betyder att man är tråkig eller töntig. Så, nu kan ni vara glada igen ;)

Den underbara mardrömsdagen

Den här dagen hade jag målat upp som en mardrömsdag eftersom jag skull gå i skolan 8-17 och sen ha fadderutbildning till kl 21 direkt efter det. Men åh, vilken härlig och mysig dag jag har haft!
   Började dagen med rörelseverkstad, den var helt okej, men man hade väl inte riktigt kommit igång än, liksom. Sedan på lunchen satt vi ute i solen och hade det mysigt och pratade om allt möjligt. Vi kom även fram till att vi ska ha gruppträff hos Anna nästa vecka inför vårt stundande "performance" som är en del av examinationen i denna kurs. Tror det kommer bli sjukt nice. Efter detta var det så dags för drama, och ja, vad ska man säga? Var längesen jag skrattade så mycket och så länge vid ett och samma tillfälle. Dramalektionen bestod av gestaltning av kända berättelser i 5 stillbilder (min grupp gjorde en fabulös version av Askungen), en uppgift där vi skulle hitta på ett drama utifrån en miljö som en annan grupp byggt upp (vårt drama var en situation med en borttappad fjärrkontroll på ett åldersdomshem. Tror ni kan se videon om ni går in på min facebook ;)). Och till sist en improviserad saga utifrån som skulle innehålla "det var en gång..." "varje dag..." "Men en dag..." och så vidare. Här sprack det rejält i vår grupp och det var betydligt mer skratt än saga. Sagan gick i alla fall ut på att en elefant och en babian hade picknick och sen kom en jägare och släppte en brakare och jagade dem genom djungeln, varpå de krockade med en begsvägg och dog xD Craaaazy!
   Till sist då fadderutbildningen, den var la nyttig antar jag, men kanske lite långdragen. Sjukt gott med macka dock! ^^
   Nu är det nog ganska dags att sova, men vi får se hur det går ;)

Funka inte då...

Jag följer en hel massa bloggar som ni kanske vet och jag använder hemsidan bloglovin för att göra detta, den samlar då alla nya inlägg på ett och samma ställe, superpraktiskt. Nu så har det bara kommit enstaka inlägg från en blogg de senaste dagarna. Först tänkte jag inte så mycket på det, men sen tyckte jag att det verkade lite konstigt att ingen skrivit ett endaste inlägg på typ 5 dagar, så då har jag gått in på alla bloggar på vanligt sätt, och visst hade dom det? Var nog minst tio inlägg sammanlagt som inte dykt upp på bloglovin. Irriterande när saker inte funkar som de ska! Tack för mig ;)

Sol

Tänker att syftet med praktik-info-föreläsningar är att man ska bli peppad att ha praktik. Varför får jag då alltid panik och tankarna börjar fara och flänga åt alls möjliga (negativa) håll? Avslutade skoldagen med glass med Sofia och Bianca iaf, kul att catcha up lite, rätt längesen vi sågs sist.
Asså, jag blir fan förbannad, fick nya lurar på min födelsedag och redan efter två månader är de i princip redo för soptippen. Jag ska ta mig fan ha nya gratis, detta är inte acceptabelt! (sitter och försöker lyssna i dem nu, därför jag kom o tänka på det :P)

Typiskt!

Läste just att Loreen kommer inleda semifinal 1 med mellanakten från mello-finalen, vilket antagligen innebär att hon inte kommer göra nåt under Eurovision-finalen. Buhu, jag som hade sett fram emot att kanske få se henne live... Aja, nu har jag inte tid att tänka på det mer, för nu måste jag gå upp och duscha. See you later, dudes!

Ganska onödig videoblogg men ändå! ^^

1/5

Är det nåt jag hatar med att jag var tvungen att ta bort facebook-appen från mobilen så är det att det var så himla smidigt att få aviseringar när folk skrev till en eller svarade på nåt man skrivit... Saknar det! Det var nåt mer jag skulle skriva som jag hatade men det föll ur mitt minne... Jo, att jag inte kan ha candy crush på mobilen, så jag måste sitta vid datorn och spela jämt. Tror inte det var det jag skulle skriva från början men ändå ;)
   Har läst ut andra boken i torka aldrig tårar-serien nu. Usch, sorgligt :/ Nej, jag börjar tappa humöret lite, vet inte varför. Väntar på att få spela sims men pappa har köpt en ny back up-disk som han inte förstår sig på, så det tar visst evigheter för honom att bli klar, hehe. Nu tror jag att jag har fått mer liv, så vi ses!

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0