EA vill inte att vi kallar våra simmar "gay"

Olle gjorde en sim och beskrev honom som "my first gay sim". Vad händer då? Jo, ett meddelande dyker upp om att simmeb inte kommer att sparas i det offentliga galleriet eftersom den innehåller otillåtna ord. Sen när blev "gay" ett otillåtet ord? Nog för att det används som skällsord av vissa, men i övrigt får man väl ändå säga att det är en allmänt vedertagen term för en homosexuell person. Är alltså homosexuella otillåtna då enligt EA? 
   Detta är då ännu en sak som EA bestämt sig för att hindra oss spelare från att göra helt utan anledning. De kan knappast kalla det för ett stötande ord, så jag vill väldigt gärna veta hur de tänkte här.
   Kan väl ta hela den här amningsgrejen nu också när jag ändå håller på. Åh vad kul/underligt att man kan amma i Sims 4 var min första tanke när jag hörde talas om det. När jag väl såg videon blev jag faktiskt bara irriterad. För det första står hon upp och ammat, vilket inte är ett dugg verklighetstroget och för det andra så är själva amningen blurrad. Jag antar att det är den livsfarliga kvinnliga bröstvårtan de vill täcka över, vilket ju bebisens huvud redan gör, vilket gör blurrandet helt onödigt och det ger dessutom signalen att amning är något äckligt och opassande som ska döljas för allmänheten. Usch för sån skit. Nej, ska de införa amning på ett så larvigt sätt kunde de lika gärna ha struntat i att ta med det helt och hållet.
   Skämmes EA, sen när blev homosexuella och ammande kvinnor något som ska censureras? Vilket århundrade lever ni i?

Let in the light

Ja, det var ju synd att jag inte tog tillvara på det där besöksrekordet efter min recension av Sims 4 och skrev lite vettiga inlägg som kunde locka folk att stanna här... Aja, det är lätt att vara efterklok.
   Skolan har dragit igång, jag har flyttat hemifrån och allt är lite smått kaos. But I kind of like it.
   Skolstarten blev inte direkt en dans på rosor. Registreringen öppnade dagen innan kursintrot (varje termin måste man registrera sig på sina kurser för att kunna få CSN och få sina resultat inskrivna). Min termin och mina kurser fanns inte där utan bara omregistrering på kursen där jag fick U på uppsatsen. Say whaat? Detta betydde i sin tur att jag inte kunde komma in på "kursrummet" på internet och att jag inte blivit indelad i någon arbetsgrupp. Paniken som uppstår...!
   Efter kursintrot sa jag till kursansvarig som gav mig en grupp och hänvisade mig till studentexpeditionen där de skulle kunna hjälpa mig.
   Väl på studentexpeditionen blev jag hänvisad till studievägledningen. Där blev jag sedan hänvisad till studievägledningen för lärarprogrammen som ligger i ett annat hus (såklart!). Knallade dit bara för att inse att de inte var där. Mailade då till adressen som stod på dörren och imorse fick jag svar att de skulle fixa det så fort som möjligt. Och nu på eftermiddagen kunde jag äntligen registrera mig! Vilken jävla soppa. Man ska inte ha det lätt minsann...
   Nu är jag trött som ett as efter en lång andra dag i skolan. Inte van att gå upp tidigt längre. Men imorrn och på fredag är jag ledig, yes! Men sen går jag till 17 varje fredag hela denna kursen (5 veckor). Happy girls and happy boys! Not.
   Puss på er, nu ska jag sova ;)

Sims 4 Skapa simdemo

Tänkte göra som en liten recension/first impression av Sims 4 skapa sim. Så varsågoda:
Första känslan är att spelet känns nytt och modernt. Andra känslan är att alla val man ska göra känns överväldigande. Men jag börjar med att hitta på ett namn. Jag känner att min fantasi inte är på topp och provar därför "slumpa"-funktionen. Första förslaget blir Camilla. Nja, skulle inte tro det va? Jag trycker och trycker men efter att ha fått samma namn flera gånger tröttnar jag och väljer ett själv (Hannah). Det är bra att man kan slumpa men namnen som kom upp kändes så ursvenska och trista (nämner inga namn så behöver ingen bli sårad ;) ). Skapar sedan hennes personlighet genom at först ge henne familjeambition, vilket ger en "färdig" egenskap (man får välja mellan två). Sen får man välja tre till helt fritt ur listan. Jag gjorde min sim till en nördig musikälskare plus den sista egenskapen som jag har glömt nu... 
   Härnäst var det då dags att skapa den ultimata kroppen till min sim. Eftersom jag sett flera videos på detta så visste jag att det skulle vara lätt och smidigt att göra vilka ändringar man än ville. Tyvärr måste jag säga att jag inte upplevde det så i verkligheten. Jag drog och drog i de pinnsmala vaderna (exempelvis) men såg ingen skillnad alls. Tyckte att tuttarna hängde lite väl mycket och ville flytta upp dem, inget hände. Däremot gick det faktiskt aldeles utmärkt att växla mellan krusbär och meloner om ni fattar vad jag menar. Kanske var det för att jag spelar på en bärbar dator som det kändes osmidigt, men det gör väl de allra flesta tänker jag? Så nja, jag är inte helt nöjd med den biten. 
   Så till den roliga biten, smink, frisyr och kläder. Hittade en snygg frisyr, fläskade på med rejält med smink, örhängen, halsband, en tatuering och en ring. Valde en snygg outfit. Spontant tycker jag att utbudet på kläder var lite smalt, mycket som liknade varandra vilket gör att det inte känns så varierat. Däremot är kläderna moderna och snygga. Det är kul att man får välja färger på dem och att de anpassar sig till kroppen på den sim man skapat. Kul också att man får välja skor separat.
   Efter det skulle det väljas kläder, smink och hår till fin, pyjamas, träning och fest. Kul! Men jag hade gärna sett att det smink och de smycken man valde satt kvar när man bytte kategori. Om jag till exempel valt en viss sminkning eller en viss ring så kanske jag vill att hon alltid ska ha det på sig, men då måste man alltså lägga på minnet exakt vad man hade valt om man vill att hon ska ha ett "standardutseende". Ingen stor grej förstås, men jag hade gillat det.
   Provade inte att göra någon kille den här gången, men har hört att killar inte kan ha smink i Sims 4, vilket låter skitlöjligt i så fall. Det har de ju alltid kunnat innan. Jag brukade alltid lägga läppstift på mina killsimmar i sims 2 för jag tyckte de osminkade läpparna såg så läskiga ut, haha. Trist och omodernt om EA helt plötsligt bestämt sig för att smink bara är för tjejer. Men som sagt så har jag inte gjort någon kille än, så jag kanske har fel.
   Så det var några tankar om denna lilla demo, om jag var kritisk så är det bara för att det är viktigt för mig att Sims 4 är en värdig uppföljare till Sims 2 ;) (Sims 3 existerar inte i min värld...)
Overall så tycker jag att det var kul ch kändes modernt och kan tänka mig att det kanske inte kommer att se ut exakt så här i det färdiga spelet. I vilket fall som helst ser jag fram emot att få spela det på riktigt.
   Tack för er uppmärksamhet, Ciao!

Helluuu

Hoppas inte att ni har saknat mig allt för mycket? Nej, trodde inte det heller, så all is well ;)
   Min sommar har varit bra. Inte lika händelserik som förra, och kanske inte riktigt lika "top notch", men den har varit tillräckligt bra för mig. Jag har gått igenom en hel radda med gamla datorspel (vissa som är över 15 år gamla och funkat prima på min dator. Sims 2, mina evil eyes är riktade mot dig *hmpf*). Det har varit helt awesome måste jag säga. Stör mig något fruktansvärt på att jag inte lyckats få den sista guldälgen på Kaspar i Nudådalen, men jaja, man kan inte få allt, antar jag.
   Varit på Harry Potter: The Exhibition och Liseberg. Annars har jag bara varit hemma/på landet. Reaktionen när vi kom in på Liseberg och såg nya berg- och dalbanan Helix var "OMG, vågar vi ens åka den där?", reaktionen efteråt "Var det här allt? Den var ju nästan tråkig till och med." Dock var det mycket bättre andra gången när vi satt längre bak! :)
   Lite grillfester och biobesök har också hunnits med. Och Öland också, höll jag på att glömma, dåligt minne? Jag upprepar samma sak som jag sa förra året, älskar Öland så himla mycket! Ska lätt ha sommarställe där när jag blir stor ;)
   Nu har det ju då blivit augusti om ni inte hade märkt det. Snart dags för skola. Men ser faktiskt fram emot det lite grann, vilket känns jävligt skönt, för jag orkar inte ha ångest över det mer. Ska bli kul att flytta in i lägenheten ordentligt också. Är en del grejer kvar att fixa innan dess, såklart. Ska bli så himla skönt att inte behöva stå till svars inför pappa hela tiden om allt och ingenting. Nu är det jag och mina beslut som gäller, så får andra tycka vad de vill om det ;) Eller nåt, haha.
   Ska försöka bättra mig med bloggandet nu framöver, är tanken i alla fall, men vi får se hur det går! Puss på er, nu har jag lite viktigare saker att fixa med!

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0