Söndag

Sorry för det lilla utbrottet igår, behövde ventilera mig x) Vilket var ganska korkat, för nu blir jag påmind om det varje gång jag loggar in här, haha. Aja, får väl skriva massa inlägg så det försvinner! :D
  Den här helgen har jag ägnat mig åt geocaching med mamma och pappa. Det är som små "skatter" som är gömda runt omkring i världen som man hittar med hjälp av GPS, typ. Sjukt kul i alla fall, och det verkar finnas ganska många runt vårt land, vi har hittat 4 eller 5 hittills och det finns minst en till. Så då vet jag vad jag kommer göra i sommar, haha! Först måste jag dock klara av de två veckorna som kommer, men det känns faktiskt bra. Jag känner inte att jag har någon anledning att tro att jag inte ska bli godkänd efter det här och sen har jag ändå så himla mycket roligt att se fram emot, både i sommar och i höst, ja till och med i början av nästa år händer det saker jag längtar efter. Men man kanske inte får längta så långt bort när det är sommar och sol och så vidare?

*Evil eyes*

Åååååh, vad arg jag blir! Åååååååååååååååh! Idiot-skittävling som inte håller vad den lovar! -.- JAG BLIR SÅ ARG! ARG! :@

Eurovision topp 15

Jag hade hela tiden tänkt göra en ordentlig lista med motivering och allt, men det fanns inte tid till det när jag vl hade lyckats få ner det till 15, haha. Men nu har jag gjort en inbördes ordning och ska försöka komma på lite motiveringar också :) (Orkar ni inte läsa igenom allt så förstår jag det :P Jag lär ju inte märka nåt liksom...). Jag har inte tagit hänsyn till vilka som var i final, för det tänkte jag inte på när jag gjorde listan, men jag tror i vilket fall att alla de här var i final utom en. Så, här kommer den, läs eller låt bli;
 
1. Emmelie de Forest - Only Teardrops (Danmark)
Förstod aldrig riktigt varför den var storfavorit, men det är en bra låt och hon har en speciell röst, så hon förtjänade nog förstaplaceringen trots allt :)
 
2. Margaret Berger - I Feed You My Love (Norge)
Cool låt som jag tycker mycket om, hade den som etta ett tag men nu fick hon ta andraplatsen istället, hehe. Stör mig dock på att hon sjunger "feel the heath" vid ett tillfälle :P
 
3. ByeAlex - Kedvesem (Ungern)
Supermysig låt som bara är så himla gullig!
 
4. Zlata Ognevich - Gravity (Ukraina)
Ukraina gör det igen, skickar en cool tjej med power-röst med en bra låt. De kan det här med Eurovision alltså.
 
5. Amandine Bourgeois - L'Enfer Et Moi (Frankrike)
Blev positivt överraskad av denna låt när vi såg den på genrepet och tycker fortfarande att den är bra, hon har också en cool röst.
 
6. Ryan Dolan - Only Love Survives (Irland)
Denna låt har växt väldigt mycket för mig, från början var den mer en låt i mängden liksom, men nu tycker jag den är riktigt bra.
 
7. Anouk - Birds (Nederländerna)
Väldigt speciell röst och annorlunda låt som man fastnar för. Dock upplever jag det som att det är någon eller några toner på skivan som är annorlunda än vid live-framträdandet, vilket tog bort lite av låtens finess, på något sätt, haha.
 
8. Farid Mammadov - Hold Me (Azerbajdzjan)
Den här låten är egentligen ganska medlemåttig och lite tjatig, men den har ett mellanspel eller vad det kan kallas som jag verkligen älskar, så därför hamnar den högt upp.
 
9. Cascada - Glorious (Tyskland)
Trots att jag inte själv tycker att den är lik Euphoria så var jag ändå irriterad på den eftersom den blev anklagad för att vara plagiat, men det går inte att komma ifrån att detta är en genre som jag gillar och att låten är bra.
 
10. Esma & Lozano - Pred Da Se Razdeni (Makedonien)
Denna gick inte till final och var kanske inte så bra live, kommer inte riktigt ihåg, men jag tycker om den ändå. Gillar när det är lite såhär etno-grejer iblandat i låtar i Eurovision och killen som sjunger har en fin röst och jag gillar mixen mellan sång och joddel-rap(?) :)
 
11. Robin Stjernberg - You (Sverige)
Ja, jag och den här låten har haft en lång resa mot acceptans, haha. Han bevisade dock till slut att han kan sjunga rent och låten är väl ok, bara tjatig. (En rolig grej jag glömde berätta från genrepet förresten var att när han gjorde sitt falsettskrik så var det massa pyroteknik och jubel från publiken så jag har ingen aning om ifall han lyckades ta tonen eller inte, för det hördes inte ett ljud av den, haha).
 
12. Roberto Bellarosa - Love Kills (Belgien)
Gullig låt med gullig kille.
 
13. Alyona Lanskaya - Solayoh (Vitryssland)
Vet inte varför jag blev förvånad över att hon sjöng rent, men minns att jag blev det iaf, haha. I vilket fall, kvinnor med glittriga fransklänningar som kommer ut ur en discoboll och sjunger svängiga låtar är väl alltid trevligt? :P
 
14. Aliona Moon - O Mie (Moldavien)
Ännu en riktigt duktig vokalist som framför en helt ok låt och som åker upp i luften och får en jättehög, brinnande kjol, det förtjänar definitivt en plats i topp 15.
 
15. Cezar - It's My Life (Rumänien)
Opera fascinerar mig och när man väl kommit över chocken att han tar toner som man inte själv kommer upp till, så tycker jag att det är en trevlig låt med ett "beat" (heter det så?) som jag gillar.

Sådär, det var det! Vad tycks? ;)

Torsdag

Roar mig med att försöka få ihop en tio i topp för årets Eurovision eftersom jag inte orkade med det då. Är nere på 15 nu och vill inte ta bort någon mer, haha. Hade 20 från början ^^ Nu har jag ju lyssnat mycket på alla låtarna dessutom så då blir det ju ännu svårare liksom...
Såg ju då dumma mej 2 igår. Se den säger jag bara! Trodde jag skulle dö av garv där ett tag, haha, blir alltid ännu roligare när Johanna är med för hon skrattar så mycket och så smittande :) Ok, men här är mina 15 favoriter från Eurovision 2013, utan inbördes ordning och utan motivering för tillfället :P; Azerbajdzjan, Belgien, Vitryssland, Tyskland, Danmark, Frankrike, Ungern, Irland, Moldavien, Makedonien, Nederländerna, Norge, Rumänien, Sverige & Ukraina. *puh* ;)
Imorgon kör vi på sista jobbdagen, då jag har lovat barnen att bada och så tagga, tagga, tagga två veckor praktik! Sov sött! ;)

Måndag

Har jag nämnt att jag kan bli ganska så besatt när jag väl fått för mig nåt? :P Har spenderat större delen av söndagkvällen samt dagens kväll (hehe) med att kolla runt på Gröna Lunds och Lisebergs hemsidor för att på något sätt stilla mitt karusellsug virtuellt tills jag får möjligheten att faktiskt uppleva det på riktigt xD
   Andra veckan Sommarkul inleddes idag, denna vecka med 16 10-12-åringar istället för förra veckans 40 7-9-åringar. Kan säga att denna veckan lär bli betydligt lugnare även om nu förra veckan inte var så där överdrivet hemsk den heller. Så det var lära känna-lekar, kanotpaddling (för det heter väl så? ;)) och bad för hela slanten idag. Rätt soft att få betalt för att njuta av sommaren ändå, hihi.
   Efter jobbet åkte jag och Camilla till polishuset och hämtade ut hennes pass (jag hämtade mitt för typ en månad sen...), för på onsdag ska nämligen jag och mina systrar spendera kvällen med att boka vår Skottlandsresa samt se Dumma Mej 2 på bio. Kommer bli så himla härligt tror jag :)
   Mindes plötsligt sidan bilddagboken, eller dayviews som den visst heter nu för tiden och var bara tvungen att logga in. Det var lika dött som jag trodde att det skulle vara, så låter nog den sidan falla i glömska igen, haha. Det var allt från mig, pussen!
 

Söndag

Helgen har varit urtrist, äckelväder, skitdåligt internet så man inte ens kan streama lite trevliga serier och så vidare, usch på det! Dock glömde jag faktiskt berätta en sak från midsommar. Tillåt mig dramatisera;
Större delen av familjen satt i soffan och tittade på när mamma diskade och Johanna torkade. Plötsligt ser jag att hon har ett stort leende på läpparna "Vad ler du åt?" Frågade jag lite skämtsamt. "Nej, jag kan inte hålla mig längre, det är så att vi ska få en bebis". Jag väntar på att hon ska säga att hon bara skämtade men det kommer aldrig och till slut verkar det som alla har fattat vad hon faktiskt sa. Så jag ska bli moster! :D Dock så berättade hon väldigt tidigt, de flesta brukar vänta till efter vecka 12 för då är risken att det ska hända nåt betydligt mindre, men jag menar, det kan faktiskt alltid hända nåt, man vet aldrig, men varför räkna med att det ska göra det liksom? Det är väl självklart att det kommer gå bra :D Däremot så kommer den i februari och om den snor min födelsedag så blir jag nog allt lite arg ;) Nej, men fatta så himla kul! Äntligen är inte jag och Camilla yngst längre ^^
Sofia! Gå nu inte och berätta detta för din mamma, jag vet inte om Johanna vill att alla ska veta än och dessutom vill hon nog berätta själv :)

Sommardrömmar

Inatt drömde jag att jag och mamma var på Eurovision och den här gången hade jag fått ett sånt där lysande armband som jag så gärna ville ha men inte fick när vi var i Malmö. Haha, hur desperat efter det där armbandet är man om till och med drömmer om det? xD
För övrigt börjar jag drömma mig bort i lite sommarplaner nu. Ville så himla gärna gå på gröna Lund förra sommaren men det blev aldrig av så i år vill jag det ännu mer. Kan inte någon av er söta bloggläsare offra sig och åka med mig? (a) Känns lite väl trist att göra det själv liksom... Och så såg jag bilder från en campingsemester på en blogg och blev jättesugen på att göra det också. Och så åker jag gärna till Öland igen, hehe. Så snälla, kan ni inte höra av er så kan vi planera in nåt skoj i sommar? :D För inte jobbar ni väl jämt va? ;)

Glad midsommar!

Jag ska fira midsommar på landet med familj och släkt och crappig internet-uppkoppling. Hur ska ni fira? :)
Hur ni nu än ska fira hoppas jag att ni får en trevlig dag och kväll så ses vi efter helgen, gissar jag.

Snabb sammanfattning

Ok, tänkte sammanfatta den senaste veckan lite snabbt ;)
Fredag, besked på praktiken att det för skolans del inte räcker till för att täcka upp mitt underkända resultat, så det blir en, eventuellt två veckor till efter mitt sommarjobb är slut. Känns ändå helt ok, för jag vet att allt funkar nu och att jag kommer klara det, har min handledare på min sida nu också så :)
På fredagskvällen firades Camillas student vilket förstås var väldigt trevligt även om jag kände att jag hade en förkylning på gång. Hade ju ändå helgens Ölandsresa att se fram emot.
Åh, älskade Öland, how I love you. För mig var det en perfekt helg trots förkylning och en del regn på söndagen. Camilla brukar alltid säga att hon mår så bra när hon är högre upp i Sverige. För mig är det nog tvärtom. Mår sååå bra på Öland och stortrivdes i Malmö, till exempel, haha.
Nu är jag nästan av med min förkylning, men är ganska rödbränd typ överallt... Till och med på benen! :O lyckades även vricka till foten idag, menmen, det är väl smällar man får ta då x)

Sorry peeps!

Jag har inte glömt bort att jag har en blogg ;) Det har bara varit ganska så mycket annat de senaste dagarna. Ska försöka komma igen snart :) Idag har jag jobbat min första dag på Sommarkul, dagläger för åk 1-3. Det var inget ansträngande alls, solen lyste och det var så trevligt så. Var väldigt trött efteråt men det beror ju säkerligen på dunderförkylningen jag åkte på i fredags. Har massor att berätta som jag inte hunnit med, men det får bli en annan dag, för nu måste jag sova, men nu vet ni i alla fall att jag lever fortfarande, hihi.

:)

Mår bra nu :) Tycker det går bra på praktiken nu och min handledare höll med :O Min fältmentor kom aldrig igår så får se om hon kommer idag eller imorrn istället. I vilket fall hoppas jag att det blir goda resultat av det mötet, och av den här veckan. Fatta att slippa oroa sig för det här mer och bara få njuta av sommaren! :D Och på fredag tar Camilla studenten... Var det inte det jag gjorde typ igår?
Ok, avslutningsvis kan jag berätta om mina småtrix för att hålla en positiv attityd; jag tvingar mig själv att aldrig tänka saker i stil med "åh nej, nu ska jag till praktiken igen" och så varje morgon när jag går från bussen till förskolan så klistrar jag på ett stort fejkleende tills jag kommer fram så att jag ska få glada känslor, hihi. Har nämligen läst att det funkar att göra så och det stämmer, haha, allt känns tusen gånger bättre nu xD

Har visst inte så mycket att säga längre...

Här har det visst blivit rätt tyst de senaste dagarna... Just nu har jag ju då min do or die-vecka på praktiken (haha), och personligen tycker jag att det går jättebra nu, men det tycker säkert inte min handledare -.- min fältmentor kommer idag för ett samtal igen så vi får väl se vad som sägs där... Ska försöka stå på mig och jag ska (ta mig fan) inte börja tjuta den här gången!
Annars märks det väldigt tydligt på fb och liknande att det är sommar nu och därmed ganska tyst på internet. Gillar inte riktigt det, vet inte varför, haha x)

Hej igen

Har haft några trevliga dagar sedan den förbaskade hemtentan lämnades in. Har till och med hunnit med att rödbränna ryggen. Den ni!
Skickade in till en tävling om ett "meet and greet" med Loreen när hon spelar på Gröna Lund och när jag skickade in så stod det "the winner will be announced when the competition is over", det tyckte jag var lite komiskt, no shit Sherlock, trodde vinnaren skulle koras innan tävlingen började...
Ah well, himla trevligt väder vi har iaf. Har också fått reda på att jag har två veckors sommarjobb. Alltså, jag visste redan att jag skulle vara med som ledare på Sommarkul, ett slags dagläger för barn i kyrkan, men nu kommer vi också att få lön för det, så det är ju himla nice :) Så förra sommaren hade jag 5 dagars sommarjobb och denna sommaren blir det 9, det tar sig ^^ Vi ses hörrni, Ciao! ;)

Tjoho!

Nu är allt packat, klart och inlämnat, jag har härmed SOMMARLOV! Eh, nej, just det, det var ju jag.... Dags att börja tagga en vecka praktik igen på måndag och försöka reparera samtliga mina personliga brister och fel, men det borde ju vara lätt som en jävla plätt, icke sant? Ja, jag vet inte, men försöker allt vad jag kan att vara så positiv som det bara går, jag ska ta mig fan klara det här! Får väl se det som att jag får fyra dagars tjuvstart på sommarlovet nu så länge ;)

Allt för att slippa undan...

Tar en lite för lång paus från skrivandet nu, så tänkte att ni kanske vill veta lite vad det är jag håller på och skriver egentligen? Inte? Well, I don't care ^^ Jo, denna kurs som då heter "estetiska lärprocesser" examineras i form av en hemtenta som kallas "portfolio", som då ska innehålla en massa olika delar. De här delarna är jag klar med; en inledning där man ska skriva om sina egna erfarenheter av estetiska ämnen (alltså musik, drama, bild och rörelse), en så kallad GTLU-rapport där man ska skriva om en estetisk aktivitet man genomfört under sin praktik, samt ett iPad-arbete där man sgesterna och recensera appar för barn inom de fyra estetiska ämnena. Det jag har kvar är en reflekterande text med litteraturanknytning kring varje estetiskt ämne (jag är klar med bild och har kommit ungefär halvvägs med drama) + en reflektion kring ett av begreppen etnicitet, genus eller klass utifrån perfomancet vi gjorde, för vår del var det då klass vi jobbade med. Alla dessa delar ska då få plats på 21000 tecken, och det kan jag säga blir väääldigt tight! Det lär bli att få kapa saker sen när jag väl är klar... Men jag har till imorgon kl 24 på mig, så ska väl fortsätta jobba på nu. Wish me luck ;)

FML

Alltså, seriöst, det blev inte alls mycket skrivet igår. Jag kom igång och det kändes men borde ha skrivit mer. Vad händer då idag? Jo, jag blir magsjuk, naturligtvis. Mår uruselt men har ändå dåligt samvete för att jag inte jobbar med hemtentan. Men allvarligt talat, jag orkar knappt sitta upp, det är faktiskt inte mitt fel. Jag får hoppas på att jag mår bättre imorrn och kan skriva på i racerfart, då kan man ju verkligen snacka sista minuten-stress... Tur att jag har både mobilen och ipaden i närheten så kan jag iaf blogga x)

Hemtentan då...

Japp, är iaf på g med hemtentan, men som vanligt kan jag inte disciplinera mig ordentligt när det är "lång tid" kvar, så tyckte att det räckte för nu efter att jag hade skrivit första halvan av första femtedelen xD japp, så kan det gå, men jag är ju så livrädd för deadlines så visst kommer jag bli klar i tid ska ni se ;)

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0