Måndag

Hej på er! Jag har haft en så mysig helg. Förra helgen var också supermysig med pulkaåkning och våffelätande, bland annat. Hade tänkt blogga om det, men det blev inte av, så ville bara säga det ;)
   Denna helgen började med att jag och pappa åkte ner till stan för att jag var tvungen att köpa en ny laddsladd till telefonen (ja, igen!) efter att jag hade tappat den på väg till eller från ridningen. Han skulle köpa nån datorgrej, har fortfarande inte fattat vad. På väg ut från Domino upptäckte jag en Mello-tävling som jag självklart var med i. När jag kom hem insåg jag dock att jag hade svarat fel på en fråga. Attans.
   Kvällen spenderades med att se säsong 1 av Bron på Netflix tillsammans med Camilla. Ett besök i tvättstugan och en sväng till Konsum för att köpa snacks och läsk hanns också med. När vi kom hem såg vi att det hängde en lapp på anslagstavlan i trapphuset. En av grannarna hade hittat min iPhone-sladd! Woop woop! Har varit och ringt på två gånger, men de har inte varit hemma. Men det var skönt, för då kan jag lämna tillbaka den nya sladden, inte superkul med den extrautgiften eftersom jag inte har så gott om pengar just nu.
   På söndagen var jag först i stallet för ett litet möte inför terminens stalljour, sen hjälpte jag till att fodra hästarna. Mysigt. Resten av dagen blev det Bron och Sims 2.
   Sedan på kvällen blev det ännu en Tumblr-bonanza. Har hittat några nya favorittumblrs på senaste tiden, helt enkelt. En av dem som jag började följa har skrivit en Star trek-fanfic som är en av mina absoluta favoriter, så när hon följde mig tillbaka blev jag typ nervös och ba "Oh my god, det här är så coolt! Tänk att hon ville följa lilla mig!". Orkar verkligen inte med mig själv ibland! xD
   Sen var jag uppe halva natten i vanlig ordning, jag har verkligen ingen självdisciplin över huvud taget, det är så pinsamt.
   Nåväl, nu ska jag återgå till pluggandet. Imorgon kväll ska examensarbetet in. Oh my fucking god...
   

I Believe

Fått ordning på iTunes nu, thank the great frog for that! Lyssnade just på I Believe med Bosson. Åh, vad jag tyckte om den låten när jag var mindre. Ok, jag gillar den fortfarande, det var inget ;)
   Drömde en jättemysig dröm inatt. Vi var på Eurovision i Stockholm <3 Sofie var också med ;) Drömmen var lite underlig också, förstås, annars hade det ju inte varit en dröm tänker jag.
   Jo, så här var det. Vi var och kollade på en av delfinalerna i arenan, trots att vi inte hade biljetter till den. Men på något sätt hade vi ändå lyckats ta oss in tydligen (det framgick inte hur eftersom drömmen började där). Sen skulle jag och Sofie och Sofia gå på toa och lämnade Olle kvar i arenan...
   Anyway, när vi sen skulle gå in igen så ville de se våra biljetter och då visade vi biljetterna till finalen. Då fick vi förstås inte komma in, men vi körde stealth mode och försökte ta oss in ändå, haha. Det gick mindre bra, men det hela löste sig dock när vi fick köpa pressbiljetter (för 40 spänn! ^^) av några journalister som hade flera över. Men då fick vi sitta på ett annat ställe, så jag antar att Olle fick sitta ensam resten av kvällen... Hilarious xD
   Tanken var att jag skulle skriva nåt mer, men sen började jag bläddra igenom mina inlägg på Tumblr och plötsligt bliev klockan 12... Så jag får återkomma en annan dag. Puss på er! ;*
 

First time tag

Vilken var din första tweet?
Min första tweet var faktiskt en retweet, så det är kanske inte så intressant, så vi tar min första egna tweet istället. Den 6 februari 2010 inledde jag min Twitterkarriär med att "twittra" följande: "Now I feel like crying... x)" Detta var för att Haylie i Bond hade svarat på en tweet och skrivit att hon inte kommer tillbaka till Bond mer. Haha ^^
Vilken var din första YouTube-video?
Det var en ljudinspelning till Shrek som jag och Silvia gjorde och sen hade Elli animerat till x) Jag ville ha en video på min kanal så därför la jag upp den. Nu har jag dock tagit bort den. Min äldsta video är därmed en ihopklippning samt översättning av Loreens medverkan i ett program som hette typ "von Svenssons kläder", från november 2013.
Vem var den första som du började prenumerera på på YouTube?
Ingen aning, gissar att det kan vara "The Lizzie Bennet diaries" som var en serie som gjorde Stolthet och Fördom i vloggformat, typ.
Första Facebook-profilbilden?
Hur ser man det ens? Jaja, det är en bild ifrån nån Augustifest i alla fall. Antingen innan ettan på gymnasiet eller tvåan.
Pratar du med din första kärlek fortfarande?
Nej, Min första "kärlek" var en kille på mitt första dagis. Sen bytte jag dagis och efter det har jag aldrig träffat honom :P
Vad var den första alkoholen du drack?
Vet inte, var väl typ cider eller nåt.
Vilket var ditt första jobb?
Mitt första jobb med lön var på ett café i Leksand sommaren 2012.
Din första bil?
Still waiting for that one ;)
Vem var första personen du smsade idag?
Idag har jag varken fått SMS eller SMS:at till nån.
Vem var den första personen du tänkte på när du vaknade?
Mig själv ;) Narcissist javisst! :D
Vem var din första klasslärare?
Elisabeth hette hon. Varje gång hon råkade skriva "Karoline" så gjorde hon om e:et till en blomma kommer jag ihåg ^^
Vart åkte du på din första flygresa?
Till Bulgarien, sommaren 1998.
Vem var din första bästis och pratar ni fortfarande?
Min första bästis var på lågstadiet och hon hette Josefine. Efter att jag hade börjat på Haga tappade vi kontakten, så nej, vi pratar inte fortfarande.
Vem var den första du sov över hos?
Det var säkert typ farmor eller nåt, men om vi tänker kompis så gissar jag att det var en tjej som hette Sara, för hon ville alltid att jag skulle sova över eller att hon skulle sova över hos mig när vi lekte på helger ^^
Vad var det första du gjorde den här morgonen?
Undrade varför jag hade vaknat så tidigt med tanke på hur sent jag somnade igår.
Vad var den första konserten som du gick på?
Jag vet faktiskt inte, har nog inte varit på så många konserter. Alltså med typ kända artister eller så. Så kanske Eurovision i Malmö 2013...? Är osäker.
Ditt första brutna ben?
Inga brutna ben här inte ;)
Vad var din första piercing?
Jag tog hål i öronen i typ 7:an eller 8:an, annars har jag inga andra piercingar.
Vilket var det första landet du besökte?
Ja, det var ju Bulgarien som sagt.
Första filmen du kommer ihåg att du såg?
Inte en aning. Såg på extremt mycket film och TV när jag var liten (också ;) ) så jag kan inte skilja ut vad som eventuellt kan ha vart den första.
När var din första kvarsittning?
Minns att jag och de flesta andra i klassen fick kvarsittning en gång i 3:an. Minns inte vad vi hade gjort (tror det var nåt skitfjantigt) och det varade typ 10 minuter eller någonting, haha. Så skumt var det x)
Vem var din första roommate?
My little sis ;)
Om du hade en önskan, vad skulle det då vara?
Att jag hade massor med pengar $.$
Vilken var den första sporten du höll på med?
Fotboll.
Vad är den första saken du gör när du kommer hem?
Sätter på datorn eller nåt, haha.
När var din första kyss?
Min tidigare nämnda första "pojkvän" där på dagis ^^ Johan hette han :P Om nu det räknas, haha.

Fredag

Igår när jag gick och la mig tänkte jag att min förkylning pretty much var borta och att jag kanske skulle vakna frisk dagen därpå. Tji fick jag. Helvete, vad ont i halsen jag hade när jag vaknade imorse. Usch! Lite bättre nu, men ändå. Börjar tröttna på att vara sjuk nu.
   iTunes. Detta äckliga jävla skitprogram som lever för att förstöra mitt liv.Varför utsätter jag mig själv för detta hela tiden? Bra fråga, ingen har några svar. Återigen finner jag mig undrandes vad det är klåpare som gjort programmet. Det kan verkligen inte vara så himla svårt att göra ett vettigt program för hantering av musikfiler. Jag tänker ändå att ett företag som är så pengakåta och tycks vilja skapa något slags världsherravälde ändå borde ha någon form av intresse i att göra kunder nöjda. Men det är kanske bara jag som tänker så. Apple kan ju slänga sig i väggen, typ. 
   Det enda jag vill, det enda jag begär är att jag smärtfritt ska kunna flytta över musiken jag hade på min dator till den dator jag har nu. Jag bad inte precis om att få en resa jorden runt eller något sådant, det borde vara småpotatis att lösa detta för ett program som är till för att just hantera musik. Hur kan det inte räcka med att flytta över mitt iTunes-bibliotek till iTunes-mappen på nya datorn? Jag hatar er Apple, bara så ni vet. Never mind att ni gör bra telefoner, det räcker fan inte.
   Eh, ja. vad har man en blogg till om inte för att ragea lite? På tal om det (inte alls) så vill jag diskutera det här med att använda "en" istället för "man". Jag försöker göra det så ofta jag kan, men ibland blir meningarna så extremt styltiga och fula när en gör det, vilket stör mig. Typ som i början av det här stycket - meningen skulle då blivit "Vad har en en blogg till...". Nej, det ser inte snyggt ut och låter inte bra. Fråga mig inte vad jag vill ha för lösning på problemet, jag redovisar bara min åsikt. Jag får helt enkelt fortsätta alternera som jag tycker det passar bäst ;)
   En annan grammatikgrej som vi kan diskutera är det här med särskrivning. Jag får så ont i hjärtat varje gång jag ser en särskrivning. Och jag märker att det mer och mer är norm bland framför allt yngre att skriva "jätte bra" osv. Usch, det kryper i hela kroppen på mig när jag ser det x( Såg till och med en särskrivning på en reklamskylt när jag var på bio med Johanna och Hilma i tisdags.
   Jag skulle vilja citera Magnus Betnér i det här fallet: *Imiterar en tonåring* "Men hur vet man när det ska skrivas ihop då?" "ALLT SKA SKRIVAS IHOP!!!!!". Typ så ^^
   Nu ska den här tjurkärringen gå och ta hand om diskberget i köket, så ses vi när vi ses!

7 januari

Nu sitter jag i skolan och har pluggat lite. Ska egentligen åka hem, men vill inte ut i kylan igen. Det är så himla jobbigt att frysa. I alla fall inomhus. Jag är väldigt varm av mig och tycker inte om att ha flera lager kläder och så där, så därför sitter jag här i min t-shirt och skallrar tänder. Nej, nu överdrev jag, men det är verkligen så att jag fokuserar så mycket på att undvika att bli varm och svettig att jag dels glömmer bort att en faktiskt kan frysa ibland och dels hur obekvämt det faktiskt är att frysa. Kanske inte ska vara så dömande mot folk som är frusna av sig, haha. Vet inte vad jag ville säga med detta riktigt, men jaja.
   Läste nån artikel för ett tag sedan om att kvinnor är känsligare för kyla än män men att temperaturen på arbetsplatser är inställda för "mäns temperatur" eller nåt, så kvinnorna går runt och fryser. Jag ba "lol, that's so not me". Haha, alltså, jag är så jävla taskig, det är helt otroligt xD
   Jag dööööör! xD Nu blir det ämnesbyte deluxe här men det här var bara för roligt för att inte berätta. Sitter i skolan som sagt, i en av en rad soffor framför ett fönster. I soffan bredvid mig sitter några andra som också pluggar. Plötsligt ser jag i ögonvrån (var på väg att skriva "i ögonbrynen" ^^) något svart som "reser sig"(?) från golvet. Först tänker jag "Äh, det var bara inbillning", men ser fortfarande den där rörelsen och får typ panik och hoppar till, innan jag inser att det är killens ben som han lyfter från golvet. Vet inte vad jag trodde att det var, en orm eller nåt? Men blev skiträdd i alla fall xD Det där make:ade säkert ingen sense alls för er, men kan inte förklara bättre.
   På tal om det, kan berätta om en liknande händelse från i somras:
   Jag sitter i min säng när jag plötsligt hör ett slingrande ljud från golvet under sängen. Min fantasi går in i overdrive och jag tänker "Är det en orm under min säng? o.o". Den rationella delen av min hjärna tillrättavisar mig bestämt: "Men hur dum i huvudet kan du vara, självklart är det ingen orm under din säng, hur fan skulle den ha kommit dit i så fall?". Det slingrande ljudet hörs igen. I panik reser jag mig från min säng och rusar ut från mitt rum.
   Camilla är i hallen på väg ut. Jag berättar om det slingrande ljudet och hur löjlig jag är som tror att det är en orm och försöker skratta bort det. Hon skrattar lite också och börjar gå. Jag stoppar henne precis innan hon går ut - "Vänta, snälla, kan du bara kolla under min säng?" (Jag var verkligen skiträdd på riktigt, trots att jag egentligen så klart visste att det var en helknas tanke som letat sig in i min hjärna). Snäll som hon är gör hon det trots att det är så himla löjligt av mig.
   Det är förstås tomt därunder och hon går. Det är då jag tittar mot mitt fönster och inser att det "slingrande" ljudet är min neddragna rullgardin som släpar mot fönsterbrädan när det blåser genom det öppna fönstret. Ja, detta hände på riktigt. Ibland tänker jag att min ormfobi kanske inte är så stark ändå, men när såna där saker händer inser jag ju att jodå, den sitter rätt hårt den där rädslan.
   Jag tycker väldigt mycket om att skriva på mammas dator av någon anledning, knapparna är sköna eller nåt, jag vet inte. Så möjligheten finns att jag kommer att vara lite mer aktiv på bloggen framöver. Men ska förstås inte lova någonting ;) Puss på er!

2k16 osv.

Men hallå mina små Paradisaskar! Det där va alltså mitt desperata försök att hitta på ett fan-namn till er bloggläsare, lol. Ni ba: Vi vill inte ha ett fan-namn, vi vill ha inlägg, du har fan inte skrivit nåt på HELA DETTA ÅRET! Och ja, ni har rätt. Men vet ni vad? Jag har varit sjuk. Så det så, och är fortfarande, by the way. Minns inte när jag senast hade en sån jävla dunderförkylning som denna. 
   2016 har börjat otroligt dåligt om man ser till elektronik. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; I should obviously not be trusted with tekniska prylar... Sedan vi bytte femman mot en sexa i årsnumret har följande hänt:
1. Min dator har gått sönder:
Den vägrade starta helt enkelt, mycket sorgligt. Har nu dock fått låna mammas dator och pappa har lyckats retrieva (ingen aning om det svenska ordet för tillfället) de viktigaste sakerna från min hårddisk och få ut DVD:n som satt där inne, så det var ju bra.
2. Mina hörlurar har gått sönder:
Detta tänker jag fan inte ens kommentera. Det hände cirka 3 timmar efter att min dator gått sönder. En toppendag var det ;)
3. Min laddsladd till telefonen har gått sönder:
Vaknade igår morse och såg att mobilen hade 4 % batteri och satte då i den i laddaren. No reaction. "VAD FAAAN?!". Då såg jag att sladden var alldeles trådig vid fästet. Fattar inte när/hur detta hänt, har inte sett att det varit så innan. Nåväl, det var bara att traska iväg till Clas Ohlson och införskaffa nya lurar samt ny laddsladd. Hann nästan sätta i laddaren innan telefonen dog, så det tycker jag var rätt bra jobbat.
   Så i genomsnitt detta året har en elektroniksak gått sönder varannan dag. Jag hoppas verkligen inte att detta är en påbörjad trend nu, då min ekomoni redan är/kommer att bli extremt ansträngd - ett orosmoln som vi ignorerar så gott vi kan tills vidare.
   Jaha, om vi skulle prata lite 2015. Ett jävla skitår a lot of the time. Men också ett år fyllt med roligheter. Egentligen är hela den här idén om att försöka sammanfatta ett år i en mening rätt så puckad. Mycket kan hända bara från en månad till en annan liksom. 2016 bär med sig gigantiska frågetecken, vilket är så sjukt jobbigt. Men jag behåller min tro på att allt kommer att lösa sig så småningom. Vad fan annars ska man göra liksom?  Usch, vad jag svär hela tiden xD Förlåt... Då, för faan! Nej,jag skojade bara ;)
   Jag lånar nu som sagt mammas dator på obestämd tid, och det förde i alla fall med sig en positiv sak - jag har Sims 2! :D Så det har jag roat mig med idag/igår. (Skrivandet av detta inlägg sträcker sig över två dagar, det är därför som det eventuellt är lite förvirrande).
   Hörrni, har ni kollat den där Spotify Year in Review or whatever det heter? Jag lärde mig att jag är så sjukt enkelspårig när det gäller musik. Det visste jag iofs redan. Plus att Spotify inte är särskilt representativt för mitt musiklyssnande eftersom jag lyssnar på andra ställen också. Exempelvis på Bond eftersom de tog bort alla sina album från Spotify, de töntarna. Nu är de dock tillbaka igen, men ändå, hehe. Jaja, här kommer lite random saker jag reflekterade över när jag läste igenom statistiken:
   Den sa att jag hade lyssnat på Red Hot Chili Peppers 800 gånger... Alltså, va? Under några nostalgiska dagar i september lyssnade jag lite på deras album "By the way" (typ 10 låtar), högst 10 gånger. 10X10=100. Möjligtvis att 80 gånger hade kunnat stämma, men 800...? Det är ju galet mycket oavsett. Jag måste ha läst fel alltså :P Var tvungen att gå in och kolla, det var ett tag sedan jag läste det... 83 gånger stod det visst, inget annat ^^
   Däremot hittade jag en kategori som jag måste ha missat sist - "Earworm". Tydligen har jag lyssnat på Silence that scares me now med The Coronas 11 gånger på en dag. Låter väldigt otroligt, det är inte ens min favoritlåt med dem ju.,.
   Jag har lyssnat på 1064 timmar musik (på Spotify) år 2015. 256% mer än 2014. That's a big difference o.O 387 olika artister, 4 fler än förra året. Det var ju ändå lite imponerande med tanke på ovan nämnda enkelspårighet...
   "Sidospår - Won't leave you alone - The Coronas. Du gav dig ut på okänd mark med den här låten". Vad i hela fridens namn ska det betyda? Alltså, va? Kan nån snälla bara förklara vad detta betyder, blir asnyfiken! xD
   Anyhow, ni kan ju gå in på yearinmusic.spotify.com och kolla och sedan kan ni kommentera här nere vad ni reflekterade över angående ert musikår! För det här var säkert superspännande att läsa, haha.

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0