Årskrönika 2009

Vad gör man när man nte själv vet hur man ska sammanfatta året som gått? Man snor en lista från någon annan! So, here it is:
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, du... Jag vet inte riktigt, faktiskt. Jag sjöng solo på en avslutning! Jag har sjungit solo förut men inte på en avslutning så, ok.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Tror inte att jag hade några.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, men två kusiner :P

4. Dog någon som stod dig nära? Det beror på vad man menar med "stod dig nära". En som jag har tyckt om dog, men hon stod mig ju inte nära precis.

5. Vilka länder besökte du? Malta! :D <3

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Körkort (a)

7. Vilket datum från 2009 kommer du alltid att minnas? Hmm... Nej, den frågan var för svår :P

8. Vad var din största framgång 2009? Jag har redan fler MVG än jag hade i hela grundskolan, haha. Det kan man väl kalla framgång?

9. Största misstaget? Att jag inte har tagit fler körlektioner, kanske, jag vet inte.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Skadat mig, no. Varit sjuk, ja :P

11. Bästa köpet? Har jag ens köpt något? xD

12. Vad spenderade du mest pengar på? Godis, antar jag -_-

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Faktiskt mycket som gjort mig riktigt glad i år. Alla komplimanger jag fick efter att jag hade sjungit på avslutningen satt ju inte fel precis ;)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? En stjärna lyser så klart (A), La Voix, Summer, Winter, Autumn, Spring, Spies, Parachutes.... Listan kan göras lång ;P

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har definitivt varit gladare än jag var 2008 :D

16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat, kanske

17. Vad önskar du att du gjort mindre? För ovanlighetens skull önskar jag att jag hade suttit mindre vid datorn ;)

18. Hur tillbringade du julen? Först julmat hos min farbror sen hem och öppna julklappar, typ :P

19. Blev du kär i år? Nej.

20. Favoritprogram på TV? 2009, eller vad? Mästernas mästare, maybe.

21. Bästa boken du läste i år? Jag kommer inte på någon direkt... Det var rätt kul att läsa Molly Moon-böckerna igen.

22. Största musikaliska upptäckten? Coldplay och Red Hot Chili Peppers (återupptäckt i det fallet)

23. Något du önskade dig och fick? Typ några filmer och ett par hörlurar.

24. Något du önskade dig men inte fick? Wii Mario Kart eller vad det hette :P

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag var på min praktik och blev sjungen för av dagisbarnen! :D

26. Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre? Att jag hade fått chansen att se på bond på deras "turné" i somras.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? När har jag någonsin haft nån stil överhuvudtaget? :P

28. Vilken kändis var du mest sugen på? Euw, säger jag bara. Att vara "sugen på någon" låter ju döäckligt :S

29. Vem saknar du? Haylie :'(

3 dagar kvar till nyår

Usch, jag är jättetrött. Jag kunde inte sova i natt, och inte natten innan det heller. Man kan ju undra vad det beror på...
   Jag har kommit fram till en sak. Jag har faktiskt förbättrat min sociala kompetens, eller vad det heter. Jag känner mig inte alls lika obekväm när jag pratar med folk jag inte känner så bra längre, och jag har ätt för att prata med nästan alla i klassen numera. Framsteg, framsteg :)
   Jaja, jag har egentilgen inget att skriva. Jag känner mig ganska sällskapssjuk för tillfället så jag får väl försöka umgås lite med min faster som är här på besök. Men egentligen finns det andra jag hellre vill umgås med just nu. Well, jag får vänta till nyår, I guess. Jag och telefoner har ju fortfarande inte direkt blivit kompisar xD

Juldagen

Känns som jag borde skriva lite blogg. Men jag har ingen lust. Egentligen. Jag är trött. Jag skriver blogg imorgon istället, eller något sådant. Så säger vi.

:D

JA, jag har sims igen! :D Lycka, eller vad?!

Citat från gårdagens avsnitt av julkalendern!

"... och en grupp så kallade tuffa moppekillar med tillhörande transportmedel" Tyckte det var lite roligt :P

11/12

Galen dag idag, haha. Jag orkar inte riktigt gå in på varför, men galen har den varit. Vi kan ju säga så här: Flänga hit, flänga dit, flänga hit, flänga dit. Det kanske ger en liten bild av hur dagen har varit? Jag vet inte.
   Bara en vecka kvar i skolan nu. Skönt. Men som vanligt ligger allt plugg på de två sista veckorna så det är ju inte precis så att man hinner njuta av det direkt.
   Idag på sista lektionen höll jag ju på att somna, kan jag lova. Det var verkligen den där när man får kämpa för att hålla ögonen öppna. Inte så roligt, kanske. Men inte blir det någon vila idag inte. Nehedå, det blir ridning, plugg, fredagskvällsmys och sen blir det väl att stupa i säng.
   Jag har valt mina individuella val idag. Det känns skönt. Vet inte om jag är helt nöjd men det får vara som det är. Jag är bra på att nöja mig med det jag får. Jag är inte den typen som byter ut en kurs jag har börjat med. Det verkar så jobbigt, tycker jag, så jag nöjer mig helt enkelt.
   Luciafirande i skolan, det glömde jag ju nämna. Det var så mysigt, så. Stjärngossarna hade satt silverhår under strutarna och några stod med värsta blinkande ljusen så det såg ut som om de hade disco däruppe, eller nåt. men det var bara roligt. Jag tror att jag ska vara med nästa år. Men det beror lite på vilka som är med.

Bara 8 dagar kvar till jullov

Vi har haft betygssnack i engelskan nu och som väntat kommer typ halva klassen få underkänt eftersom vår lärare är helknäpp. Men det jag irriterar mig på är att så fort det kommer på tal och det av någon anledning kommer upp att jag får mvg, så blir folk typ sura och beters sig som att det är mitt fel att jag fick mvg och de fick ig. Det är ju inte som att jag inte har kämpat för mitt betyg. Eller, jag vet inte, det har jag kanske inte direkt, men hon sa det redan från början av kursen liksom. De flesta i klassen struntar ju i engelska och det är typ ingen som lyssnar när hon har genomgångar och sånt så jag undrar lite varför de är förvånde, egentligen. Visst, hon är knäpp och orättvis, men man måste ju kämpa? Nej, jag vet faktiskt inte riktigt. Många som hade blivit underkända på nationella provet sa typ "Åh, vad jag hatar henne, hon är så dum i huvudet" och liknande, men jag tror knappast att hon har satt fel på sådant som egentligen var rätt eller något. Det är ju inte hennes fel att det gick dåligt på nationella? Åh, jag vet inte! Ena halvan av mig tycker som de att hon är dum i huvudet och orättvis medan andra halvan undrar om hon verkligen är så elak att hon sätter ig på folk som inte förtjänat det? Hm.
   Jag förväntar mig inte att någon ska förstå sig på det här inlägget men nu har jag i alla fall fått ur mig lite frustration. NU blir det körskola och sen plugg.

Skolan = Kärlek!

För den som inte uppfattade det så dryper rubriken av sarkasm :P
   För närvarande är jag så sjukt trött på skolan så jag vill dö. Har en uppgift som ska lämnas in imorgon som jag tänker skita i för jag pallar inte med det, helt enkelt. Jag orkar inte. Imorgon ska vi gärna ha valt IV-val till 3an. Inget av det låter det minsta intressant, utom Engelska C men det troa jag inte jag orkar, blir nog alldeles för mycket plugg. Vi håller på med ett grupparbete som jag stressar sönder över för jag tror inte att vi kommer hinna klart. Aah! Jag får nervsammanbrott!
   Men skolan var ändå ganska trevlig idag. På engelskan fick jag reda på att det blev MVG på nationella reading+listening. 79/81 poäng. Lite måste man väl få skryta, huh? :) Sedan senare hade vi gympa, vi körde badminton vilket jag tycker är askul, så det gillades starkt. Efter det kom temalektionen där mitt nervsammanbrott tog sin början, så då mådde jag inte så bra. Men sen kom jag till kören och då mådde jag bra igen <3. Åtminstone till nästa temalektion, I guess...
   Ge mig jullov, nu, nu, nu!

2 december

Nu sitter jag och lyssnar på min mp3. Tack Camilla för att du har fått mig att inse hur bra Coldplay är! :D Och tack till den som uppfann minneskort för att jag numera kan ha en mer varierad musiksmak på min mp3. Nu är bond-delen bara typ 55 låtar av 139 (Y). Förut var det typ 52/70.
   Sedan kan jag ju också berätta att jag har haft en jätterolig eftermiddag i skolan. Det är sällan jag är så jägarns flum på lektioner att jag knappt hör vad läraren. Det var väldigt roligt, med tanke på att onsdagseftermiddagarna brukar vara så otroligt sega. Så ja, jag är glad. Snart är det jul också. Nice, nice. Aja, jag tror vi sätter punkt där.

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0