En sån där dag

Idag har det varit en sån där dag då allt bara går fel. Först blir jag väckt äckeltidigt av mamma för att pappa vill ha sitt busskort som jag glömt lämna på sin plats. Sen premiärcyklar jag till skolan, kommer till Kneippen, hör det välbekanta ljudet av ett däck som antingen har väldigt dåligt med luft eller (troligast) punktering. Cyklar vidare ändå en bit till innan kedjan hoppar, tror jag. Någonting händer i alla fall som gör att det inte går att trampa längre. 
   Kommer till skolan till slut, hämtar boken jag kom dit för att kopiera (mohihi), loggar in på mitt utskriftskonto, som jag laddade med 200 kr igår, skrivaren påstår att jag bara har 100, vilket gör att pengarna inte räcker till hela boken. Ser dock att det går att maila kopiorna till sig själv, så väljer det alternativet. Vad händer då? Jo, först då, efter att jag har stått i hundra år och kopierat alla 340 sidor kommer skrivaren på att det är "något fel på formatet" och ber mig dra åt helvete.
   Bestämmer mig för att låna boken (kursreferens som man bara får låna över dagen och egentligen inte ta ut från skolbyggnaden) och går vidare till bomull för dagens verkstad.
   Går sedan hem ledandes min trasiga cykel (glömmer otaliga gånger bort att den är det och tänker "nu tänker jag cykla istället" innan jag kommer på anledningen till att jag leder cykeln).          
Fotar sedan av boksidorna med mobilen istället och tar spårvagnen tillbaka och lämnar igen boken. 
   Efter allt detta har det inte hänt så mycket mer, så inget mer har gått fel än så länge ;) Kram på er så länge!

Gårdagen

Haha, jag skrev ju faktiskt ett inlägg igår, känns som det var mycket längre sen, bara för gårdagen kändes så himla lång.
   Skoldagen började (och slutade) som sagt med en uteföreläsning, vi var exempelvis i Folkparken. Sjuukt varmt var det, speciellt för oss som hade våra ovvar på oss. Efter detta lilla äventyr gick Sandra och jag och köpte mellanmål på ica och sen låste vi oss i vilorummet på bomull och satte oss på "britsen" och chillade, pratade om ditt och datt och åt kakor och godis ;) Den här bilden gjorde vår dag kan jag ju säga;
   Så ja, det var en ganska mysig eftermiddag även om vi båda var väldigt trötta och sega. Till slut började i alla fall kvällens nolle-aktivitet, lärarlyftet - eller "fångarna på bomull". Min grupps cell var när man har tre muggar och en av dem har en boll under och så blandar man runt och så ska nollan gissa vart bollen är. Om ni fattar?
  Väldigt varmt var det hela kvällen och alla var trötta och typ hade huvudvärk och så vidare, men vi hade ganska kul ändå. Det var dock skönt att få åka hem sen! Däckade i soffan en stund innan jag orkade ta mig upp och borsta tänderna och lägga mig (då var klockan till och med innan 22 tror jag xD).
   Vaknade imorse och var lika jävla trött fortfarande, tack för den liksom... Det är tufft att vara fadder och heltidsstuderande samtidigt! Eller nåt x)
   Igår morse/eftermiddag blev jag också tipsad om ett album som jag fastnade för direkt, II med Moderat. Så där har ni ett musiktips som får avsluta det här blogginlägget!

II

Helluu... Idag börjar jag klockan 13 och vi ska då ha någon slags uteföreläsning, det blir säkert... Awesome... Eller nåt. Aja, sen efter det på kvällen så är det min sista kväll som fadder, då ska vi leka fångarna på Bomull med Nollan. Det blir kul, tror jag. Sen ska min grupp bara vara lunchfaddrar på onsdag och sedan är fadderuppdraget slut! :( Sjukt kul har det vart i alla fall, så dumt att klaga.
   Igår var det dock inte så kul. Min faddergrupp var med på förfesten innan pulsfesten och det var en nollan som blev för full och stämningen blev liksom aldrig riktigt på topp. Dessutom var det typ fler faddrar än nollan där, lite fail x) Så ja, det var skönt att komma därifrån sen. Men eftermiddagen och kvällen hade sina stunder ändå, tack vare fina klassisar :)
   Jag upplever att det är stor skillnad gentemot högstadiet och gymnasiet, där man (jag) hade sin lilla klick man umgicks med och sannolikheten att man skulle kunna sätta sig med ett annat gäng och umgås som att det var något helt normalt var liten, om ens det. Nu på universitetet känner jag verkligen att man kan umgås med vem som helst i klassen och det är inget konstigt med det. Det tycker jag känns bra. Det kanske inte var så från allra första början, men nu känns det verkligen att det är så.
   Nu ska jag snart åka till skola och köpa biljett till kalasmottagningen, vi har dock info-föreläsning inför praktiken den dagen som det ser ut just nu, så evetuellt kommer jag inte åka dit ändå, men jag (och även mina fadderkompisar) kände att 40 spänn kan man avvara även om det skulle vara så att det inte blir av sen, liksom. Kalasmottagningen är mest till för de nya studenterna, och är som en mässa i Cloetta Center i Linköping där olika studentföreningar och annat visar upp sig och sina verksamheter och så är det uppträdande av någon artist på kvällen (förra året var det Veronica Maggio, i år är det Hoffmaestro, hoppade över Maggio, får se hur jag gör med Hoffmaestrarna :P).
   Ja, så det var väl det jag hade att rapportera för nu. Ha det bra så ses vi snart.

Oops...

Hehe, blev visst lite för slappt under helgen, så nu har jag lite svårt att komma igång även idag (börjar kl 15). Har inte klätt på mig eller någonting, dock har jag läst 2 kapitel i en av böckerna, så det är väl alltid nåt antar jag...
   Försökte också sätta på ny skyddsplast på min mobil, men det gick ju inget vidare, såklart. Får köpa ny vid något tillfälle.
   Japp, om man skulle ta och skärpa till sig nu då. Vi ses när jag har något vettigt att säga.

Dagens YouTube-tips!

Ni bara måste se denna!
 

Some random blabbing

 

Hej på er!

En uppdatering är kanske på sin plats! :) Jag lider numera av kronisk trötthet och har ont i nacken, ryggen och axlarna! Då vet man att skolan har börjat ;)
   Minns inte riktigt hur uppdaterade ni är på mitt liv för tillfället (höhö) men i måndags hade vi i alla fall kursintro för nya kursen om teknik och naturvetenskap. Ska anstränga mig för att hålla en positiv attityd så tror jag att det kommer gå bra det här.
   Sen på kvällen utfodrade vi nollan med korv och bröd i folkparken för att sedan leka lekar med dem. Imponerad över hur glada och öppna alla verkar vara, fast de inte känner varandra så väl än. Fast det är väl jag som har en lite skev bild av hur man beter sig när man träffar nya människor xD Just det, tre av mina nollan är före detta klasskamrater till mig (2 från gymnasiet och en från musikklassen) men det är bara en som läser förskollärare.
   I tisdags hade vi en föreläsning mellan 15-17, totalt jävla meningslös om ni frågar mig. På kvällen blev det förfest på ett studentboende för att sedan bege oss vidare mot Trappan och dansa natten lång (Ok, de hade bara öppet till 1 men ändå). Men ni kan vara lugna, eftersom min faddergrupp blivit tilldelade att vara nyktra faddrar denna kväll så höll jag mig lugn (för jag är ju en sån fyllehund i vanliga fall menar jag....).
   Sovmorgon igår iaf, skönt det. Två poänglösa föreläsningar till på eftermiddagen (ok, den ena var nog bra, men jag var lite för trött :P). Efter det fick jag äntligen åka hem och däcka i sängen eftersom jag inte hade nåt fadderuppdrag denna dag.
   Idag ska jag läsa kurslitteratur, sälja gammal litteratur till en nollan och spela Sims om jag orkar (Gud vad stryk jag kommer få av Olle nu när det låter som att jag inte prioriterar tävlingen ^^).
   Så, vad har ni för er? Jag ska servera på fulsittningen på fredag men sen är helgen ledig, tack och lov för det!

Lokalsinne

Som ni väl förmodligen vet så har jag förskräckligt dåligt lokalsinne och för ett tag sedan hittade jag på en "diagnos" till mig - jag är kartdyslektiker! Fint, va? ^^ Nej, men i vilket fall så googlade jag på det där idag, för jag tänkte att om det finns ett namn för läs- och skrivsvårigheter och för "matteproblem" så kan det väl finnas ett för mig som inte förstår mig på kartor hur jag än försöker och som inte hittar tillbaka samma väg om jag bara har gått den en gång?
Men nej, det finns det inte. Det enda jag hittade var att det är vanligare bland kvinnor och en del försökte förklara det med dåligt minne och sämre koncentrationsförmåga, men jag har både bra minne och bra koncentrationsförmåga, så det kan ju omöjligt bero på det i mitt fall. Även "dåligt självförtroende", typ att man dumförklarar sig själv och inte försöker eller nåt, jag vet inte. men tro mig, jag VILL verkligen lära mig och jag försöker verkligen fatta när folk förklarar orientering och kartor och sånt för mig, men jag kan bara inte förstå det där hur kan folk kan se "ja, men här har vi ett berg och en buske, det betyder att vi är här och vi ska hålla kartan så här!". Det där är grekiska för mig.
Och varje gång jag ska hitta någonstans så försöker jag verkligen klara det själv och åtminstone här i Norrköping brukar det gå bra även om det kanske inte blir den närmaste eller smidigaste vägen, liksom. Så lite bättre har det faktiskt blivit sedan jag började köra bil och så. Men på nya ställen är jag fortfarande helt lost (fast vem är inte det? ;P)

Buhuuu

Tänkte att jag skulle vara nyttig idag och köpa fruktsallad istället för godis. Fy, vad jag ångrar mig! Dyrt och inte särskilt gott = stor tumme ner :( Nu ska jag fortsätta läsa och sen blir det officiell start på nolle-P ikväll i Folkparken!

Improviserad sommarkrönika del 4

Lämnade Norrköping 6:55 på fredagsmorgonen. Anlände till Stockholm 9:30 och lyckades helt på egen hand skaffa SL-kort, ta (rätt) tunnelbana till Fridhemsplan och hitta vägen till Danscompagniet för genomgången av den så kallade "Flashmoben". Mötte senare upp Olle och spenderade dagen i solen (exempelvis med att instagramma bilder med löjligt många hashtags vilket resulterade i väldigt många likes från okända folk :P). Avslutade kvällen med Sex and the City (somnade ifrån ett avsnitt, men 4 timmars sömn, do you blame me liksom? ^^).
   Nästa morgon (eller snarare förmiddag) städade vi Olles lya inför ankomsten av hans inneboende och sen drog vi till Grönan och jag var löjligt lycklig hela dagen (och natten). Kom sedan hem vid 1-tiden efter 37 awesome timmar i Le Hufvudstad! (Ni har redan sett alla bilder därifrån så skippar dem).
   Veckan därefter var relativt händelselös. Såg Monsters University, tog mig an att ringa till nya studenter och hade en fin kväll med Sofie! :D
   Veckan därpå spenderades följaktligen med rundringning och tv-seriekollande halva nätterna med mammi (bara vi som var lediga :P)!
   Slutligen, denna fina vecka! Fick nattgäst i form av Olledollisen så vi har haft kul tillsammans så klart och så blev det Rix Fm-festival i torsdags med fie och fia och Emma och sen skitsnack på Max i x antal timmar, vilket var helt sjukt kul, jag tycker så gaaaaaalet mycket om er, vet ni om det?! :D
  Igår skildes våra vägar och jag begav mig mot sista fadderutbildningen, hann sedan med en tupplur framför tv:n innan jag drog till höstens första ridlektion.
   Idag har jag limmat fast märken på min overall och är härmed helt klar inför Nolle-P, som smygstartar imorrn. Så får vi se om det blir lite augustifest senare eller vad som händer. Återkommer när jag får tid! :)
   (Alla "sommarkrönika"-inlägg skrevs idag lördag, men de är tidsinställda, så ni vet ;P)

😂👌

Haha, asså dramat på Loreens insta denna helgen... Bloody hilarious! xD Men det är fint att vi warriors "have each other's backs" i alla fall :P
Annars så har jag haft en fin dag. Start på nolle-P med fika och lekar i Vasaparken, regnade en del men alla var glada och nöjda ändå så det var bra! :)
Sen gick jag hem till Johanna och Gerry som bjöd familjen på mat. Drog vidare till solsidan för lite glass och sen tog vi en promenad runt strömmen. Väl tillbaka gjorde vi scones och plöjer igenom en brittisk komediserie. Kul grej, Johanna har beräknad födsel 16 februari, vilket alltså är en vecka efter Camillas och en vecka före min födelsedag, rätt roligt om det blir så ;)
Imorgon blir det uppstart med nya kursen som handlar om teknik och naturvetenskap, vilka är två "ämnen" som man jobbar med i förskolan. Ingen lust alls att börja plugga igen, men tror det blir bra när det väl kommer igång :) Ses snart!

Improviserad sommarkrönika del 3

Spenderade onsdag-lördag i värmeböljans Skottland. Super-supernice var det! Träffade Hogwarts-professorer, spöken, giftiga växter och skottar som pratade i 120. Framförallt hade jag det väldigt skönt och njöt av livet. Snor en bild från Camillas facebook:
Johanna och jag vid Alnwick Castle.
   Veckan efter det var jag på landet och det hände inte så mycket. Började träna lite, njöt av solen, hade besök av min faster. Camilla fick brev från LiU med Nollebok och liknande, vilket var roligt att kolla igenom. Åkte hem till stan på torsdagen för att sova där inför min Stockholmsresa...

Happy birthday!

 

Improviserad sommarkrönika del 2

Måndagen efter Öland var det så dags för två veckors sommarjobb, med underbart väder, fina ungar, massa roliga aktiviteter och lite solbrännor.... Mycket fint! Däremellan också en extremt traditionsenlig midsommarhelg på landet, med beskedet att man ska bli moster :D Sista helgen innan två veckors praktik spenderades också den på landet med utforskande av sysselsättningen "Geocaching". Trevligt, trevligt.
   Två veckors praktik. Väldigt fint väder och fina ungar så inte så mycket att klaga på egentligen, segt med tidiga morgnar och en handledare som aldrig blir nöjd möjligtvis då. En av kvällarna spenderades med att planera inför en resa till Liseberg med två finisar. Första helgen spenderades med att vila upp sig på landet vilket var riktigt skönt såklart!
   När all skit med praktiken äntligen var över drog jag mig hem till Sofie med packad väska och så bar det till slut av mot Göteborg efter att ha hämtat upp Johan i Finspång. Börjar kanske bli lite tjatigt nu, men det var ännu en fantastiskt fin helg först i Gränna, sedan Göteborg och höjdpunkten Liseberg! Åh, vad jag älskar att åka karuseller! Lyckades med konststycket att bli typ genomblöt samtliga Flume ride-åk, men det räknar man väl liksom med lite grann, haha. På hemvägen stannade vi på nåt slags ställe där de sålde kläder (tappade ordet xd) i Borås och på Pizza Hut i Linköping. Kom hem, var trött, gick o la mig. Ungefär så, haha. Har inga bilder från Göteborg, tyvärr.
   Måndagen och tisdagen spenderades mestadels med att förbereda Skottlandsresan med systrarna :)

Hej alla glada!

Fin vecka även denna sista på sommarlovet! :D Fasen, vilken klockren sommar alltså, det ska mycket till för att toppa detta (hösten, tar du dig an utmaningen? ;) ).
   Jaha, är det nu man ska göra en krönika över alla sommarveckor eller? Ni har ju redan hört allt, men vissa av oss har ju typ jordens sämsta minne *hrm*, så varför inte?
   OK, vi vrider tillbaka tiden och börjar... den 5 juni. Lämnar in min sista hemtenta för terminen *Yay!*. Får en fyradagars-helg som spenderas i solen, för att sedan göra min första om-vecka på praktiken. Veckan avslutas med Camillas studentfirande, vilket var mycket trevligt även om jag kände mig ganska trött och hade en förkylning på gång. Morgonen efter var det tidig uppstigning som gällde, eftersom jag hade sovit i Camillas säng då min faster sov i min, så hade jag ändå inte sovit så där jättebra, så det gjorde inte så mycket. Går upp, packar det sista, packar ner en subway-macka och racear världens finaste Volvo till det Berglundska palatset för att hämta upp fröken Sofia. Vi roadtripar ner till det Jilkénska palatset i Färjestaden, Öland. Spenderar en fabulös helg på världens finaste ö, med två av världens bästa. Minigolf, glass, sims och dunderförkylning kan man sammanfatta den helgen med. Det var sommarlovets första vecka, det! Here's a pic:
  

Tjulelulu

Har inte så mycket att säga egentligen... Spenderar tid på en gammal favoritplats, golvet i mitt rum, numera även kallat "Olles sovplats". Det är trevligt att ha en madrass här för en gångs skull, brukar vara ganska hårt annars liksom :P Nej, men allvarligt talat så brukar jag faktiskt vara på mitt golv ganska mycket. Har liksom inte så mycket sittplatser i mitt rum....
Är det bara jag som är jäkligt trött på det här back and forth-vädret eller? Make up your mind någon gång! -.- Just nu är det sol i alla fall, men tror det regnar också... Ok, det gjorde faktiskt inte det! Niiice ;) Jaa, vad har man gjort idag då? Ringt lite samtal (12 kvar nu), lagt upp grejer på simsbloggen, ätit flingor i brist på annat godis/bakverk och gråtit till OC. Det var väl typ det :P Nu ska jag hitta på nåt, hejdå.

17 down, 32 to go

Ja, som rubriken säger, har fått tag i 17 personer, har 32 kvar. Sedan är det 4 st som jag inte har fått tag på telefonnummer till, så blir ju liksom lite svårt att ringa dem... Det känns fortfarande nervöst och så, men det funkar lite bättre nu i alla fall. Tror dock att det är en person som inte kommer svara hur många gånger jag än ringer, för hon svarade inte när jag ringde och sen ringde hon upp men när jag svarade "Hej, det är Karolin" så la hon på direkt, så hon tror nog att jag antingen är någon som har fel nummer eller en telefonförsäljare, haha. Men då har jag i alla fall försökt, right? Nu tänkte jag att jag skulle få ett serieavsnitt i belöning och sen fortsätta ringa, det tycker jag låter bra!

Mhihi

Har fått en så sjukt awesome idé som jag hoppas och tror att ni också kommer att gilla! :D Säger inte vad det är än, men ni kommer inte att bli besvikna ;)

:')

Åh, ljuva nostalgi! Lyssnar på en gammal spellista från min mp3 och en av låtarna har jag spelat in från datorn och vips! Så fick jag ett meddelande på msn, haha. Hade helt glömt bort hur det lät! Tänk så små saker som kan göra en glad ^^

Idag.

Avundsjuk på folk som kan köra fingrarna genom håret och rufsa till det och så ser det skitsnyggt ut xD Har fått nån grej att jag börjat göra det men det ser bara dumt ut :P
Imorse vaknade jag och mådde jätteilla. Det känns bättre nu, men ger mig själv ledigt från "telefonjobbet" idag iallafall. Har spenderat dagen med att titta på tv. Verkligen. Den har varit på ända sedan jag gick upp imorse. Tycker jag förtjänar en riktigt slapp dag nu när jag ändå inte riktigt mår på topp, liksom.
Igår däremot var en riktig toppendag, minus telefonsamtalen då ;) Så, nej, man kan inte vara på topp jämt, helt enkelt och det tycker jag är rätt skönt faktiskt! :)

Onsdag

Vinnaren i föregående inläggs tävling, med en röst, är Loreen. Yaaaay...
  Usch, hur kunde jag vara så dum o ta på mig det här uppdraget? Började ringa runt till folk idag och det var verkligen fruktansvärt. Jag var så nervös och visste så inte vad jag skulle säga så första samtalet (efter 4 där ingen svarade) var helt galet. Alltså, stackarn måste ha trott att jag var totalt dum i huvudet. Men hon lät så himla ointresserad så jag blev ännu mer nervös än vad jag redan var (trodde inte det var möjligt ens en gång). Efter det katastrofala samtalet ringde en av de som inte svarade upp och det samtalet gick riktigt bra och hon lät i alla fall glad och trevlig. Men sedan klarade jag inte mer. Fortsätter imorrn. Jag ska ringa till 53 personer, det här är fruktansvärt.Vad tänkte jag med?
   Nu avslutningsvis behöver jag lite tips. Hur gör man för att få igång en konversation på Internet med folk man inte känner? Vad pratar man om, hur håller man samtalet vid liv? Help me, please! Härligt att the social awkwardness hänger med även på nätet...
   Mår seriöst fortfarande dåligt och typ skakar i hela kroppen efter de här samtalen. Och jag har 51 kvar. Jag upprepar, vad faan tänkte jag med?

Battle of the crazy outfits!

Var bara tvungen att göra detta. Kära läsare, vem bär upp sin crazy feather-outfit bäst?
LOREEN - Vinnare av Eurovision Song Contest 2012, här iförd en svart fjäderjacka och gröna byxor gjorda av julklappspapper(?)
 
VS
MARGARET BERGER - 4a i Eurovision Song Contest 2013, här iförd fjädertvångströja och grå skinnbyxor.
 
Så, mina damer och herrar, vem vinner? ;)

Nu förstår ni...

... Nu så ska jag tackla min telefonfobi på allvar här; jag ska nämligen i egenskap av fadder för de nya studenterna hjälpa till att ringa dem och hälsa dem välkomna till LiU. Haha, galet att jag erbjöd mig, men det ska väl gå och dessutom får jag finsittningsbiljetten betald som tack för besväret ;)
Anywhoooo, igår lekte jag med Sofie och det blev sent så jag sov i stan istället för att åka tillbaka till landet och jaa... Sen har det inte hänt mycket alls. Jag har borstat tänderna, men det var väl allt. Ligger i soffan och segar. Får se om jag kommer upp härifrån någon gång! Det är ju rätt så skönt här faktiskt... Åh, alla dessa beslut, "ska jag gå upp ur soffan?" "Ska jag duscha?" "Ska jag klä på mig?" Och så vidare och så vidare, hehe. Nej, nu måste jag kissa, så då får jag väl vara så snäll och pallra mig iväg härifrån. Vi hörs igen hörrni!

Jaja

Har länge undrat varför man alltid ser spanjorer som skriver "jajaja" under typ 9gags inlägg på fb eller insta. Idag kom jag på det; j uttalas ju h på spanska så det står ju alltså "hahaha". Så jävla ägd man kan va x) Jag alltså, inte spanjorerna, de visste säkert hela tiden vad de höll på med ;)
Jag brukar ganska ofta ha konversationer, och ibland hetsiga diskussioner, med mig själv i huvudet och det händer då och då att det slutar med att jag säger åt mig själv "kan du inte bara hålla tyst?" Eller något liknande... Är det då man är schizofren eller? Har hört att det kommer i 20-årsåldern ^^ Menmen, vad vet jag, så där kanske alla håller på, hehe.
En annan sak jag tycker om att göra är att köra bil och spela hög musik och sjunga, ibland normalt och ibland rent oljud ;) Igår så lyssnade jag på radio och det måste ha vart min lyckodag, för först kom Euphoria, sen Shout it out (inte min favoritlåt kanske, men melodifestivalen 2012 var ju betydligt mer nice än årets liksom :P). Sen blev det reklam så jag bytte kanal och då kom We got the power, och shiiit, vilken power jag hade. Lät föööör jävligt för jag låg i min skarv och skreksjöng, men det var himla nice ändå ;D
Och sen idag när jag körde lyssnade jag på Eurovisionskivan och en grej slog mig; jag sjunger ju med i alla låtarna, även operadivan och i början sjunger han ju mörkt så då oktaverar jag, men sen kör ju han sin slide-grej genom två oktaver och då ligger ju jag redan en oktav över så jag kör liksom igenom samma oktav två gånger istället så det blir ju inte alls lika effektfullt liksom! Haha, dagens anteckning i intresseklubbens häfte tror jag bestämt xD Jag fattar inte varför jag skriver sån här random shit som ingen bryr sig om hela tiden, sjukt onödigt :P Men jag tror att ni gillar mig ändå ;) See ya!

Last night:

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0