Hej på er

Haft ännu en rolig helg med läger på stegeborg för barn, ungdomar och vuxna i kyrkan. Inledde hela grejen med att bli lite för tävlingsinriktad när vi körde sitt, ligg, stå. Det resulterade i att jag först slog i huvudet i nåns ben (tror jag) och sen sträckte jag typ låret eller nåt, har fortfarande ont, haha. But it was so worth it, eftersom jag vann, tillsammans med flera andra då, men ändå! Mitt lag vann också tipspromenaden på eftermiddagen (alla rätt + exakt rätt på skiljefrågan, det ni! :P), så it was a Good Day for my ego ^^
Nu sitter jag och fördriver tiden innan dramaverkstaden och efter det är det kör, ska bli kul att kunna säga att jag kan Credo-delen nu, hihi :)

Speed of sound

Det här varit en (alldeles för) slapp vecka. Jag har verkligen inte gjort något alls. Eller jo, jag har faktiskt lärt mig sopranstämman till Credo-satsen som det var frivilligt att göra, att den på sätt och vis valdes bort för att den är lång och krånglig tycker jag låter väldigt konstigt, den gick snabbt att lära sig tycker jag. Så någon nytta har jag faktiskt gjort (typ), hehe.
   Nu ska jag alldeles strax komma upp ur soffan och åka och hämta mitt nya pass som jag gjorde förra veckan. Camilla och har ju nämligen sedan rätt länge planerat att åka till Skottland, från början skulle vi åka sommaren efter min student, men ekonomin satte stopp, haha. Så nu blir det sommaren efter Camillas student istället. Förhoppningsvis blir det av, i alla fall.
  Ok, en liten uppdatering på läget blev det i alla fall. Är lite för fast i candy crush och tetris battle för att hinna med något annat just nu xD Förresten! En vettig sak till har jag faktiskt gjort! Jag började med ett inlägg på simsbloggen som Olle har väntat på att jag ska göra hur länge som helst. Kom dock inte så långt för det var ju sååååå jobbigt att leta bilder till det, förstår ni, men ska väl göra klart det sen när jag kommer hem. Bye bye!

Waaah!

Jag fick VG på hemtentan som jag gjorde före påsk! :D Herre min tid, jag fattar knappt att det är sant! Jag ansträngde mig för att göra klart den innan påsk så jag kunde få ledigt och så lyckas jag så bra, det är ju helt galet! Mitt första VG, hihi :) (Om någon inte vet det så är VG det högsta betyget på universitetet ;P). Fan, vad bra livet är just nu! ^^

Helgen

Haft en jäkligt bra helg så tänkte berätta lite om den ;)
   I lördags gick Camilla och jag upp tidigt för vi skulle åka till Kolmårdens djurpark på konfirmanddag. Camilla är ungdomsledare för "Sports Camp-konfirmanderna" (en del i deras konfirmation är alltså att de åker på Sports Camp) och eftersom den andra ungdomsledaren inte kunde åka med och den vuxna ledaren var ansvarig för hela arrangemanget följde jag med så att Camilla inte skulle behöva leda sin grupp ensam. Dagen började och avslutades i delfinariet där vi bland annat fick se när de tränade. Så himla söta är de! Speciellt den lilla bebis-delfinen :) Den sista biten fick jag dock vara ensam med gruppen eftersom Camilla var tvungen att gå tidigare, men det gick bara bra.
   När jag kom hem efter en lång och rolig dag köpte jag en påse godis i kiosken och drog mig hemåt och tänkte väl chilla med lite serieavsnitt och så vidare. Men! Då fick jag ett meddelande på facebook av en viss Sofia och vips så blev dagen ännu bättre och avslutades med Disney-kväll med Sofie och Sofia. Great!
   Söndagen inleddes med att jag drömde att jag, mamma och pappa var i Stockholm och så hade parkerat bilen enn bit bort från där mormor bor och vem kommer då om inte Loreen? Så jag fick en kram och två autografer, på den ena skrev hon dock mitt namn (xD) och det dummaste var ju att jag lät henne skriva autograferna i mitt kollegieblock mitt ibland alla föreläsningsanteckningar, hur hade jag tänkt spara dem sen liksom? Aja, sen vaknade jag till ännu en solig dag, så himla nice att man äntligen kan slopa vinterjackan!
   Det blev till slut så att söndagen spenderades med sightseeing genom hela jävla Östergötland, haha. Det var jag och pappa då, som först tog forden och åkte ut till pappas kompis Peter utåt Kimstad nånstans och hämtade volvons sommardäck. Sedan åkte vi till pappas gamla jobbarkompis utanför Skänninge och hämtade volvon som varit på vinterförvaring. Efter detta tog jag forden och pappa volvon och så åkte vi till hans "privata bilmekaniker" typ mellan Skärblacka och Norsholm eller vad man ska säga. Där bytte han från vinterdäck till sommardäck på volvon och sedan åkte vi med volvon och lämnade forden kvar eftersom den skulle repareras på nåt sätt och så var vi äntligen hemma. Tror hela äventyret landade på en 4 timmar eller nåt? Men det är kul att köra bil och det var fint väder så inga sura miner här inte.
   Idag hade jag ju då bestämt att jag skulle åka till Linköping och läsa de där jävla böckerna som inte finns i Norrköping, men jag struntade i det när jag insåg att hela den här veckan förutom tisdag ändå är schemafri, så jag gör det på onsdag eller nåt istället.
   Avslutar med denna störda video gjord av nån med för mycket fritid...

Torsdag

Idag har vi haft den andra av musikverkstäder, kul kul! Efter det gick jag till ica för att sedan käka lunch med två i klassen som jag inte har haft någon direkt kontakt med innan, den ena lite grann. Känns skönt att jag ändå kan "socialisera" med nya människor relativt lätt numera. När jag sa att jag var från Norrköping så sa hon som jag pratat med lite innan "Men du har ju ingen dialekt!". Det är inte första gången jag har hört det och jag blir lika förvånad varje gång. Östgötska, hallå? Ganska rolig kontrast, jag "vet" att jag har dialekt men får höra att jag inte har det, medan den andra tjejen som är från Kiruna och har väldigt kraftig norrlandsdialekt, inte visste att hon hade det förrän hon kom till Norrköping.
   Tro det eller ej, men jag har blivit förkyld, igen! Igår kväll rann min näsa konstant och jag var så täppt att jag knappt kunde andas. Nu är det lite bättre, men det känns att det är på väg tillbaka, så det lär bli att sova med två kuddar i natt igen.
   Haha, det har jag ju glömt att berätta! Jag ska gå på Eurovision! :D Visserligen bara genrepet av finalen, men det duger gott för mig, man ska vara jävligt snabb och ha en himla tur om man ska lyckas få tag på en biljett till riktiga finalen och det var inte jag. Jag utgår ifrån att Loreen kommer vara med på något sätt på riktiga finalen och eftersom genrep ska innebära att det är som en övning inför riktiga showen borde hon ju vara där då också! Vilket adderar till min lycka ännu mer! Åh, det ska bli så jäkla kul! Hoppas de här 29 dagarna går riktigt fort, längtar som en tok! :D Hur har jag inte tagit upp detta i bloggen innan? Aja, nu vet ni! ;P

Eclipse/Blue

Var rätt ok att komma tillbaka till skolan trots allt. Idag hade vi rörelseverkstad, det var typ skolgympa light. Helt ok.
   Annars då? Vet inte riktigt vad mer jag har att meddela faktiskt. Nope, sorry, kommer inte på något mer att tillägga, ses senare ;)

14/4

"Om du ska träffa någon, eh ja, nån kille, som jag känner, så känner jag ju honom." "Vad bra" "Ja, så nu vet du det." x)
   Slut på husfriden snart! Har ju som sagt haft huset helt för mig själv hela helgen ända sen fredagkvällen. Fett nice :) Men nu kommer alla hem igen om några timmar eller så, så får väl njuta av den så kallade tystnaden de sista timmarna nu.
  Undviker att tänka på att det blir att skriva ännu en litteraturseminarie-text imorrn. Blä! Har inte tänkt på skolan alls under hela helgen, men nu är det väl dags att börja förbereda sig för en ny vecka snart...

Trötttrötttrött...

Fattar inte varför jag är så himla trött? Ja, jag har varit uppe sent och gått upp tidigt på morgnarna, men inte extremt. Jag kan liksom känna påsarna under ögonen. I vanliga fall brukar man ju "bara" se att man har påsar under ögonen, men nu känns det som någon sitter och drar i dem eller nåt. Men ikväll blir det hemmafest med sis och sen blir det upp igen halv 7 imorrn, som sagt, life is good!
   Idag har jag anmält mig till att bli fadder under Nolle-P för de som börjar till hösten. Så jag får på sätt och vis vara med om det igen, förhoppningsvis, jag vet inte om man får vara automatiskt när man anmäler sig eller om det är något sorts uttagning, men hoppas på att få vara med i alla fall! På tal om det borde jag verkligen sy på mina märken på min overall, har fortfarande inte gjort det... Vilket per definition också betyder att jag inte har varit på en enda kravall (overall-fest) än, riktigt dåligt! Det får jag ändra på innan terminen slutar! Puss, hej <3
   Ok, måste bara få säga detta! Loreen och bond ska uppträda på samma festival i Marocko i maj! Visserligen på olika dagar, men ändå, fatta vad coolt, mina två största musikfavoriter på samma festival. Synd att det skulle vara så jäkla långt till Marocko xD

07.20

Har icke fått tillräckligt med sömn inatt. Men det är mitt eget fel såklart. Jag och Canilla är ensamma hemma för mamma och pappa har dragit till Malta (pappa tog med sig nyckeln till cykelförrådet dit så min cykel får stå i hallen på nätterna tills de kommer tillbaks xD), så då liksom blir det automatiskt att jag stannar uppe mycket längre än i vanliga fall. Idag kommer bli en sån dag när jag gör massa konstiga grejer för att jag är trött. Jag började med att glömma bort att tvätta ansiktet som jag allttid gör, kom på det när jag tog på foundation. Nästa grej som hände var att jag la mobilen i necessären istället för foundationborsten. Eh... ok, liksom? Det kommer nog bli en rolig dag i alla fall. Nu ska jag snart ta spårvagnen för att åka o ha musikverkstad (äntligen nåt jag kan!), sen ikväll ska Camilla och jag parta och sen ska jag upp lika tidigt morgonen efter det igen. Det är tufft när det är tufft! x)

In a nutshell

Det är verkligen alltid såhär med mig, jag måste klaga, tänka att jag inte förstår, klaga lite till, skjuta upp en stund, få panik, klaga igen innan jag helt plötsligt börjar känna att deadline-väggen kryper närmare och närmare och bara börja skriva och vips! är det färdigt. Haha! Eller alltså, jag måste komma på en diskussionsfråga vilket jag som sagt 500 gånger innan, har otroligt svårt för. Så blir kvar här ett tag till...

Fattar nada...

Alltså först står det så här: "...skriva en text till seminariet som ska behandla något ur de böcker eller artiklar som valts ur litteraturlistan. Avsluta med en diskussionsfråga" sen lite längre ner står det så här "Texterna till seminariet ska omfatta följande innehållspunkter: Beskriv de estetiska uttryckformerna, Reflektera över hur barn kan tänkas uppfatta uttrycksformerna osv osv". Är jag dum i huvudet eller är inte detta två olika instruktioner som rimligtvis inte kan kombineras i samma text? I don't get it! Men jag måste börja skriva nu, för den ska vara inne imorrn så det får väl bli som det blir antar jag..

30

Mycket, mycket att läsa denna kurs. Men hittills måste jag säga att det jag har läst har varit både intressant och (nästan) roligt att läsa, så jag är med på tåget än så länge! ;)
   Imorrn blir det Stockholm och Rain Man som sagt, ska bli kul. Åh, det hände en så sjukt random grej under Boda borgs-resan, men vet inte om jag ska ta upp det här i bloggen... Får fundera ett varv till på det ^^ Nu låter det som en mycket större grej än vad det var men jaja, sånt är livet!

Boda borg

Fett nice att byta ut en tråkig föreläsning mot ett besök på Boda borg alltså! Oroar mig såklart lite (det är ju jag ^^) för att detta betyder att jag missat nåt viktigt, men vad fan, det är hemtenta i den här kursen också, då brukar jag ändå inte använda föreläsningsanteckningarna till något ändå!
   Tuff men rolig kommer denna sista kurs för terminen bli verkar det som! Igår hade vi bildverkstad och jobbade med lera. Min vanliga bildlektions-avighet försökte göra sig påmind lite då och då men försökte skjuta bort den. Förstår mig bara inte på fenomenet att jag följer instruktionerna precis som alla andra och mina skapelser ser ut som något katten släpat in medan alla andras ser ut att vara redo för en konstutställning?! Detta har väldigt lite med självkritik att göra, jag förväntar mig inte att jag ska göra perfekta grejer men jag förstår inte hur mitt kan skilja sig så markant från alla andras när jag gör samma saker? (Haha, nåt program med Mat-Tina gick i bakgrunden och helt plötsligt började jag läsa det jag skrev med hennes dialekt xD) Aja, ses snart!

Goooood

I'm sooooo bored! (hence all the blogging today, liksom) Loggar in på facebook hela tiden och hoppas att nån ska vara inne på chatten som jag kan tvinga att hitta på nåt med mig, but there are none... Crap! Har inget att göra!!!!

Skadad?

Idag lyckades jag äntligen sätta igång med en berättelse/novell/whatever, vilket jag brukar tänka att jag vill göra ofta men som aldrig blir av. Insåg dock ganska snabbt att lektionerna i Skapande svenska på gymnasiet samt antagligen allt vetenskapligt skrivande på universitetet har fuckat upp min hjärna totalt. Jag bara tänker på alla skrivregler och grejer typ "nej, inte skriva ut känslor, gestalta dem. Nej, inte för långa meningar. Nej, inte för mycket dialog" osv. Så det blev fort ganska tråkigt, så det dokumentet blev inte sparat, haha. Dessutom hade jag inte riktigt tänkt ut min idé ordentligt. Eller rättare sagt, inte alls. Hade tänkt att det skulle komma till mig på vägen, men som sagt så fastnade jag i det skrivtekniska istället. Suck!
   Premiärcykling för i år till skolan idag! Det kändes faktiskt bra. Dock behöver mina däck pumpas ganska rejält, så det ska jag försöka få gjort innan morgondagen. Hej hej!

Kattkvinnedrömmen krossad

Såg en bild på en tjej tillsammans med en massa katter och så stod "my future life", min tanke var då "lol, mine too". Sen insåg jag att jag är ju typ rädd för varenda djur på denna planet så jag skulle aldrig klara av att bo med 15 katter. Tveksamt om jag skulle klara en faktiskt. There goes that dream! ^^ Nej, skämt åsido så är jag livrädd för ormar och tycker att det är obehagligt med hundar som hoppar på en, annars är jag inte så jätterädd för djur faktiskt.... Katter kan ju dock vara lite sådär lömska typ, men skaffar man 15 st borde det väl rimligtvis alltid vara någon som vill kela med en, right?
Vet inte vad jag ville med detta inlägget riktigt, men det var vad ni fick av mig idag och med tanke på hur extremt givmild jag är med information om allt och inget här i vanliga fall så får ni faktiskt vara nöjda ändå, så det så!

Shine

1a april idag då. Har redan läst två aprilskämt som jag lätt genomskådade, hehe. Jag brukar inte tänka så mycket på att det är första april och det är ganska sällan som jag faktiskt råkar ut för nåt skämt. Eurovision.tv skojade till det med en artikel om att 2015 när den 60:e upplagan går av stapeln så skulle värdskapet delas mellan tre länder så att vinnaren får finalen och tvåan och trean en varsin semifinal. Det tog inte så lång tid och räkna ut att det var en bluff, haha.
   Igår när vi lyssnade på digilistan i bilen slogs jag av en tanke "Gud vad jag stör mig på att all sång ska låta så elektronisk i amerikanska låtar, vill man inte att det ska låta äkta så att man får känslan av att artisten kan sjunga på riktigt?". Idag insåg jag hur absurd den tanken var med tanke på att mina största idoler är en electric string quartet och att jag älskar techno-inspirerad musik och dansremixer av låtar och så där... Men då är det ju liksom meningen, i vanlig popmusik eller vad det heter ska det vara riktig sång enligt mig. Om ni inte visste det så är jag ruskigt dålig på musikgenrer x)  Men är det något jag är bra så är det melodifestivalen, och ikväll ska det börja nåt nytt program på tv4 där nördar i olika ämnen tävlar om vem som vet mest och i detta första program så är det just melodifestivalen som är temat, så jag ska självklart sitta bänkad och se om jag lyckas slå dem, hihi.
   Just nu är det en hel massa saker som jag ser väldigt mycket fram emot, vilken gör den här dagen extra tråkig eftersom inget av det händer idag. Men i alla fall, på tisdag börjar den nya estet-kursen som kommer bli så skoj, tror jag! På torsdag ska Camilla och jag till Boda borg, på lördag ska vi tjejer i familjen åka till Stockholm och se Rain Man och bo på hotell över helgen, tisdagen efter det åker mamma och pappa till Malta så Camilla och jag får huset för oss själva fram till söndagkvällen, vi har redan planerat en massa bus, haha. Dessutom ska Camilla iväg den lördag-söndagen så jag får huset helt för mig själv under helgen. Kan det bli bättre?! Längtar som sjutton till alla dessa grejer, men nu ska jag väl gå och duscha och få lite ordning på mig så det kan bli nåt av denna dan också kanske.

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0