Why Start A Fire

Tjoo... Äntligen är uppsatsen inlämnad och klar! Tänk att det skulle behöva ta sån jäkla tid. Känns otroligt skönt att ha det överstökat, men är väldigt säker på att jag inte kommer få godkänt. Vet att jag typ alltid säger det, men jag har aldrig menat det så mycket som nu. Den är helt ok skriven för det mesta, men det är alldeles för lite material och för dålig faktagrund. Varför? För att jag inte klarar av att börja i tid, tråkigt nog. Jaja, känns skönt att åtminstone ha en grund att bygga vidare på. Nu blir det välförtjänt långhelg innan redovisning, opponering och om-VFU nästa vecka. Woop woop! Nej, men det ska väl gå bra förhoppningsvis. Är sjukt trött just nu dock, men det får gå.
   Var på stan och kollade när "Weasleytvillingarna" (James och Oliver Phelps) avtäckte Ford Anglian från andra filmen, som nu står i Lindens köpcentrum och gör reklam för "Harry Potter: The Exhibition" som går av stapeln här i Norrköping i sommar om nu någon hade missat det. Kände mig väldigt distanserad till hela grejen. Ett gäng tjejer (kanske några killar också) hade väntat där i 4 timmar och fangirlade sönder när de kom. Kändes helt bisarrt. Men sedan är ju inte Fred och George mina favoritkaraktärer heller och jag älskar böckerna mycket mer än filmerna så var väl därför jag inte fattade grejen riktigt.
   Mööh, nu har jag två anledningar att åka till Stockholm nästa helg men vete sjutton om jag pallar alltså.. Får väl fundera vidare på saken.
   Avslutar detta inlägg med att reklama för att min kör sjunger i SVT:s gudstjänstprogram på söndag! (Superspännande, I know! ;) )

Best days ever part 3

7 maj:
Jaha, så var det då dags för hemresedag. Inget kul alls enligt min mening. Och sjukt tråkigt att Sannas uppträdande i Eurovision village var typ exakt samtidigt som vi skulle sätta oss på tåget. Hade vart kul att se henne igen.
   Det blev i alla fall en sväng till i Eurovision village, där en uttråkad Emmelie de Forest satt på scenen och skrev autografer. Tror faktiskt inte att jag såg henne le en enda gång. I alla fall inte så att det såg äkta ut, haha. Vi köpte lite souvenirer, till exempel min kortlek och så åt vi mat och köpte danska wienerbröd. Det regnade hela dagen och jag antar att det var därför som det inte var några gatumusikanter ute. Annars hade jag gärna gett dem mina sista mynt. Sjukt duktiga var alla vi såg, måste jag säga. Violinisten gav mig gåshud till och med ^^ Mannen i fårmössa som bara stod och blåste i sin blockflöjt var däremot inte något att ha. Han hade nog inte alla hästar hemma, så att säga.
   I samma sekund som tåget började åka så kom solen. Tack så himla mycket då -.- Den långa, krångliga tågresan spenderades med kortspelande och väldigt mycket skratt. Var hemma vid 9-tiden på kvällen. 
 
8 maj:
Vaknade nästa morgon och var aptrött fast vi hade sovit länge. Sa hejdå till Olle och sen gick jag hem och åt upp nachochipsen och sen sov jag igen. Tog mig typ en vecka att få tillbaka energin. Var verkligen trött varenda dag efter det.
   Såg den andra semifinalen på kvällen och insåg att Österrike definitivt skulle vinna. Vilken jävla röst! Blev också positivt överrraskad att Greklands låt funkade live. Antog att de skulle sjunga jättedåligt.
 
9 maj:
Sov hela dagen.
 
10 maj:
Åkte till Sofie för att se finalen med henne och Sofia. Först åt vi kebabrulle och dekorerade tårtan som Sofia hade gjort. Innan finalen valde vi tre länder var som vi trodde skulle få bra poäng och sen under röstningen om ens land fick en 12a så fick man en kinderchoklad. Jag valde Österrike och Armenien, behöver jag säga mer? Kinder flow! ;D Frankrike kom sist, det var dåligt, tycker jag. Alla i Eurovisiongruppen på fb gråter över Storbritannien (fortfarande) men jag fattar verkligen inte grejen. SÅ bra var inte hennes låt och jag får panik på hesa röster som låter som de förstörs mer och mer för varje ton artisten pressar ut.
 
Ja, så det var det. En underbar semester som jag saknar hela tiden när jag sitter här och försöker skriva uppsats. Det går fruktansvärt dåligt. Men det kommer. Believe in meeeeee (Där kom Bonnie Tyler in och störde lite ;P).

Best days ever part 2

6 maj:
Efter den misslyckade utekvällen vaknade vi och gick för att äta "frukost" på en pizzeria. Goooottt!! Finns det något bättre än riktigt jävla god pizza? Ja, jag överdriver.
   Spenderade sedan dagen i Eurovision Village. Jag och Olle spökade ut oss i roliga kläder och uppträdde för alla galet imponerade danskar ;) Fick massor med reklamgrejer, som vattenflaska, gympapåse, godis osv. Sen tog vi alla bild med Basim, inte den riktiga dock, men ändå. Jag tyckte det var riktigt kul där. Den perfekta uppladdningen för kvällen.
   Så blev det då dags att förbereda sig för att åka till arenan. Det blev blågulglittrig krigsmålning schlagerbubbel på hotellet under lite halvstressade former innan vi gav oss ut på Köpenhamns gator för att hoppa på bussen till Refshaleoen. Kände mig lite uttittad, men inte så jättemycket, faktiskt. Dock undrar jag vart alla glada människor Sofie såg var när jag tittade? Haha. Jag tyckte mest folk såg sura ut ^^
   Till slut var vi framme i alla fall. Ställde oss i kön intill området utanför arenan. Satte på Eurovisionlåtar och peppade så gott det nu gick. Plötsligt kom det fram en reporter till oss och vips så var vi med i Kristianstadsbladet. Galet att hon gick fram just till oss av alla människor. Vi fick ta en bild där vi skulle skrika och då blev alla skiträdda, tihi. Sen släppte de in till området utanför arenan. Där fanns ländernas olika flaggor som de gjorde i videorna före varje framträdande på olika ställen. Vi hittade Sveriges flagga och tog massa bilder framför den. Jag var hungrig och trodde att de skulle sälja mat där, men det var bara en jävla massa dricka överallt. Nämnde jag att det var Danmark vi var i?
Även i denna kö kom en reporter fram till oss. Denna "intervju" blev extremt misslyckad och vi håller alla tummar för att hon valde att inte använda sig av den, haha. 
Inne i själva arenan hade de mat, woop woop! Dyra, men goda mackor och god cider. Att hitta våra platser var inte allt för lätt, men det gick bra till slut. Satt där och kollade runt helt imponerad av hur coolt det var. Scenen var så snygg och allt var bara "wow"! Det spelades musik som gav precis den rätta känslan till publiken.
   Själva programmet var superbra, det enda som kunde gjort mig nöjdare hade vart om Petra Mede varit programledare igen ;) Och för min del kunde de gärna ha strukit den poänglösa sketchen med sightseeingen i Köpenhamn. Men ja, de tyckte väl den var kul antar jag.
   Blev också väldigt irriterad på de som buade när Ryssland gick vidare. Det är verkligen inte ok att bua åt två 17-åriga artister bara för att de kommer från ett land med en del tveksamma värderingar. Eftersom de gissningsvis inte ens är gamla nog att få rösta och så vidare så har det verkligen väldigt lite med dem att göra. Men tjejerna själva verkade inte märka av det så mycket, så det var ju skönt i alla fall. Nu blev det lite negativ stämning här men jag var verkligen supernöjd med kvällen och längtar tillbaka sjukt mycket! Det gick så himla fort allting också!
   Från arenan till bussen gick vi allihopa som en skock med får. Tog tid men gick ändå ganska smidigt så tycker nog de fått oförtjänt mycket kritik för hur krångligt det var att ta sig dit (inte alls krångligt) och komma därifrån (gick kanske inte på en minut, men känns som att man borde fatta det själv, när flera tusen människor ska gå samma väg till samma ställe). På bussen blev vi "underhållna" av ett gäng spanjorer som körde lite allsång. Mycket, mycket vackert.
   På Burger King där vi bestämde oss för att äta var det kaos som bara den. Vi var inte direkt de enda som hade den planen just då. Blev ganska trött och irriterad där och hade ganska ont i fötterna också.Jag har alltid otur med Burger King. Händer alltid något som gör mig irriterad där, haha.
   Så att gå till Euroclub, vilket förmodligen hade varit väldigt kul, blev det ingenting av. Men personligen är jag inte så överdrivet ledsen över det. Tycker det blev en fantastiskt bra dag ändå!

Chiquitita

Åh, vad jag vill till ABBA-muséet! Det har jag velat sen det öppnade, men nu har längtan blivit större av någon anledning, haha. Sitter och lyssnar på abba just nu, kanske därför. Velar om jag ska åka till Stockholm 8 juni och träffa Loreenfans (några som arrangerar en träff då). Säkerligen kommer jag väl dock fega ur och inte våga gå fram om jag faktiskt åker dit, lol. Kanske att man skulle kunna kombinera dessa saker på något sätt den helgen? Dock vill jag ju inte direkt gå på muséet själv, haha. Livets svåra frågor igen! ;)
   Idag har Camilla och jag skrivit på hyreskontrakt på en lägenhet i Ektorp. Känns mest ganska nervöst just nu, faktiskt. Men det ordnar sig säkert. Det mesta brukar faktiskt göra det. Vilket jag ständigt påminner mig själv om och ändå ska jag hålla på och oroa mig hela tiden. Sjukt störigt.
   Åh, minnen! Nu kom min favoritlåt med abba när jag var liten! (Gimmie gimmie gimmie). Jag minns när jag trodde att frasen "As I opened the window" betydde att hon satte på datorn xD (stod ju "Windows98" när man startade datorn). Logiken! <3
   Jao, hörrni, det var nog allt jag hade att säga just nu. Återkommer om jag kommer på något intressantare ;)

Best days ever

Tjooo... Nu kommer det alla har väntat på; time for some time travelling! Starting with day 1...
 
5 maj:
Olle och jag gick upp tidigt och satte på oss våra assnygga matchande Musse Pigg-tröjor och tog oss ner till spårvagnshållplatsen efter frukost och så vidare. Tog oss till resecentrum och mötte upp Sofie och Sofia. Nu kunde äntligen resan börja!
   Resan gick rätt snabbt tyckte jag, med hjälp av lite lyssnande på Eurovisionlåtarna + Undo-remixer och så lite nachochips och Fanta Exotic på det så var vi snart framme i Kära Köpenhamn! Det typ första jag såg när vi kom ut från stationen var Tivoli. Det såg jäkligt kul ut. Men var ju inte direkt därför vi var där ;) Första stoppet blev Hard Rock Café (vet inte varför min hjärna jämt vill säga "Pizza Hut"? enda likheten är väl att de är amerikanska, men vilken snabbmatsrestaurang är inte det, liksom?). Åt samma mat som i Helsingfors, haha. Det var gottigt. Sofie köpte förrätt som vi alla hjälpte till att käka upp också. Rullade ut därifrån sen. Eftersom jag hade en väska med hjul på alltså. Vad trodde ni jag menade?
I vilket fall, servitören var Skotte och gillade Eurovision men det sa han såklart när jag var på toa och han skulle passa på att flörta till sig lite dricks ;D
På toalettdörren stod det att man inte fick ha med sig kärnvapen och droger. Oops. Tur att ingen kom på mig *tihi*
   Efter måltiden drog vi till hotellet. Jag personligen var väldigt nöjd. Rent och fint och centralt läge. Luktade cigarettrök i korridoren men det var ju trots allt i Danmark vi var, haha. 
   Är lite osäker på exakt vad och när vi gjorde saker sen, men kör som jag minns det, helt enkelt. Vi var i alla fall på Eurovicious Pride Square där de hade Swedish eve och hade uppträdanden på en scen samt några tält där man kunde köpa grejer.
En Svensk flagga-poncho och blågula kritor fick följa med oss därifrån till Ströget. Där blev det pit stop i en make up-affär. Jag gick ut utanför för jag tyckte det var för varmt där inne och efter ett tag kom det fram en man och bad mig ta kort på honom helt random. Lite udda ställe att vilja bli fotad på. Det var ju inte direkt några sevärdheter eller så runt omkring. Aja. 
   Till slut kom vi fram till Eurovision Village. Där var det rätt dött, antagligen på grund av dåligt väder och relativt sent på kvällen. Så vi gick hem och drack istället, mohahaha.
   Efter lite drinking games och så vidare bestämde vi oss för att dra till nattklubben never mind night club. Var detta en nattklubb? Nej. Tycker knappt det kvalificerade sig som bar ens en gång. Det var 5 pers där inne och inget Eurovisionrelaterat överhuvudtaget. Så den så kallade utekvällen blev till slut en jakt runt i hela Köpenhamn med ett gäng danskar och en svensk efter något ställe där man faktiskt kunde dansa och ha kul. Det gick inget bra alls. Det blev att sitta på en överfull bar ett tag innan vi drog hem och sov. Epic fail men roligt på sitt sätt ändå! ;)
 
Fortsättning följer...

Eheh...

The comedy of life ibland alltså! xD insåg just, ett år senare att jag faktiskt vann i den där förbannade eurovision-tävlingen jag var med i förra året, men eftersom jag inte förstår mig på Google+ missade jag det helt och hållet och bara råkade inse det nu ikväll. F.M.L. x'D
   Men vet att en av priserna var kortleken som jag köpte i Köpenhamn så den har jag ju nu i alla fall ^^ Så kan det gå hörrni! Kan inte fatta hur detta kunde gå till, så otroligt korkat av mig!
   Jag hade alltså fått något slags meddelande på Google+ om att jag skulle maila min adress vilket jag såg, idag. I don't even...
   Skönt nog så känner jag mest bara för att skratta åt hur roligt detta är nu, så trots att jag var väldigt arg över att jag "inte fick något pris fast alla som gjorde hela utmaningen skulle få det" förra året så känner jag att jag kan överleva den här lilla episoden trots allt.
   Ska fortsätta min "resedagbok" (som inte ens är det eftersom jag inte ens kommit fram till själva resandet än. Ah well, minor details, liksom!) snart igen men har saknat ork och inspiration de senaste dagarna. But fear not, my friends, det kommer!
   Dock inte ikväll, ni får nöja er med detta exempel på hur viktigt det är att vara förtrogen med samtliga sociala medier man använder sig av för att undvika missförstånd och raseriutbrott i onödan. Så se nu detta som en redig life lesson och gör inte om mina misstag kära barn! *tihi*

Moving on

Yes, idag pluggar jag otroligt intensivt *tihi* så nu blir det en paus för lite bloggande. Fortsätter det jag påbörjade igår...
 
3 maj:
Efter lite spårvagnsstrul och allt vad det nu var så anlände jag till slut hos Sofia där hon och Olle var i full färd med att baka illrosa cupcakes och lyssna på Eurovisionlåtar. Fikade med dessa läckerheter och drog sedan hem till mig, satte oss i bilen och åkte till Coop för att handla mat inför kvällens uppladdning inför resan! :D
På kvällen blev det tacos, lite dricka, chips och melodifestivalspel, som Olle och jag till slut vann efter ett ganska stort underläge. Jag hade föraktat mig själv ganska mycket om jag inte hade vunnit måste jag faktiskt säga ;) Kvällen avslutades med genomlyssningsamt betygsättning på de låtar som skulle tävla i "vår" semifinal. Mycket trevligt! Sen fick Olle och jag skjuts till Pride-efterfesten där vi dansade runt med glittriga kinder för att sedan stupa i säng. 
 
4 maj:
Tacos till frukost, haha. Sen blev det en runda på stan där vi införskaffade matchande Musse Pigg-tröjor och gult och blått glitter inspirerade av gårdagens Pridefest. Jao, sen blev det packning för min del och så gick vi och la oss ganska tidigt.
 
Japp, det var uppladdningsveckan! I nästa inlägg börjar själva resan....... 
 
Bara jag som börjar bli sjukt sentimental över att allt är slut nu? Vi måste boka in något nytt snart nu annars kommer jag bli knäpp ;)
Lyssnar på Eurovisionskivan just nu också, saknar allting så himla mycket redan! Hoppas dock att det kommer upp vloggar från en jag följer på YouTube snart så jag kan få leva mig in i det lite igen. Den lyckosten var ju i Köpenhamn hela veckan.. Jag vill också vara rik! Eller nåt x) Nu måste jag "fortsätta" (börja) plugga. See you later!
 

Power to the PEOPLE! Typ.

Tja! Det var länge sen. Kan säga att den sista tiden varit intensiv, asrolig, gått jävligt snabbt och nu är det slutligen dags att ta sig tillbaka till den bistra verkligheten. Närå, men lite så måste jag erkänna att det känns, faktiskt. Jag känner bara: "Where to start?!" med allt det här. Finns så mycket som jag vill skriva ner och minnas från de här dagarna. Men får väl ta det i etapper. Gissar nämligen på att kommande veckor inte kommer att erbjuda så mycket värt att blogga om. Så, låt oss vrida klockan tillbaka... 
 
30 april (Valborg):
Struntade i all fjantig "Oh my god, det är valborg, vi måste drickaaaaa"-mentalitet och såg Divergent på bio med Sofie och Sofia. Älskar bio! Tyckte filmen var sjukt bra, fick tjuta lite, vilket kan vara mysigt ibland ;) Behövde inte betala för filmen eftersom jag hade tillräckligt med poäng för att köpa biljetten för dom istället, riktigt nice! Käkade pizza på Gu va gott också, självklart värt att nämna ;)
 
1 maj:
Sa hejdå till mamma och pappa som åkte till Malta. Spenderade sedan eftermiddagen och kvällen med Camilla, Johanna, Gerry och Hilma. Vi åt vegetarisk lasagne och såg Pitch Perfect. Också väldigt trevligt.
 
2 maj:
Gick på stan med Camilla, Johanna och Hilma. Köpte dregglisar och åt på Kulan. Mötte upp Olle och Fatima en sväng innan jag drog hem för att rida. Åt sedan pizza (igen) och kollade på Monsters University med Camilla. Såg sista "Inför Eurovision" i sängen och sov sedan gott.
 
Så! Det var en snabb uppdatering om de första dagarna på det är lovet eller vad man ska kalla det för. Idag har jag ätit massa Kinder Maxi (min vinst för alla tolvor Österrike och Armenien fick, mohahaha) och lekt med Hilma. Det var väl typ det. Återkommer med resten snart!
 
 

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0