Tjoho!

Sådärja, nu har jag kommit fram till delen i hemtenta som engagerar mig; medieanvändning! Otroligt skönt, för då går det lite snabbare framåt. Nu är 2,5/4 sidor skrivna. Det kanske blir påsklov för mig trots allt! Efter det kommer dock etnicitet-delen, som jag verkligen inte orkar med eftersom frågeställningen är så himla krånglig. Menmen, om jag skriver mycket om medieanvändningen kan jag ju säkert göra etniciteten kortare, hihi.

Uäk!

Hemkommen efter en tuff morgon/förmiddag med hemtenta på skolbiblioteket. Köpte med mig en kartong med fyra stycken kinderägg-kopior från Marabou som kallas "påskägg" såklart. Och fy sjutton vad äckliga de var! Vilken besvikelse. Usch! Blir helt ledsen i ögat, haha ;) Det är liksom som ett chokladskal runt och så var det som någon slags mjölk-kräm inuti, som lustigt nog var det "godaste" på den vidriga skapelse. Jag tycker ju inte ens om mjölk liksom. Jaja, så kan det väl gå kanske. Nu ska jag spela sims ett tag och sen ska jag fortsätta skrivandet. Tack och adjö.

Hungarian

Här var det dött minsann! I min hjärna är det också ganska dött... Sitter och försöker skriva hemtenta, det går tröööööögt utav helvete. Den ska vara minst 4 sidor och jag har inte ens kommit till andra. Visserligen ska den inte vara inne förrän på tisdag, men jag hade tänkt att jag skulle vara ledig över påsk, därför vill jag gärna ha den klar senast på fredag. Men vi får se hur det går. Men allvarligt talat, lyssna på den här frågeställningen liksom "Svara på hur etnicitet inverkar på lek, lärande och synen på barn som aktörer". Och det är inte ens den krångligaste. Vill dö lite. Varifrån fick jag idén att det skulle vara kul att skriva den här hemtentan? Haha, så grundlurad bara för att examinationen är utformad som ett brev som man ska svara på. Hallå, det är fortfarande ett fyrasidigt arbete som ska skrivas även om det råkar vara ett "brev till föräldrar"!
   8 minuter kvar på min rast, tack gode gud för det. Nej, men jag vet typ vad jag ska fortsätta med när den är slut, men tar emot gör det ändå kan jag lova. Vi hörs då!

Nanananananana YEAH!

Haha, såg att jag visst döpte båda gårdagens inlägg till "torsdag". Aja, är det torsdag så är det, right?
   Anyway, antalet unika besökare på min blogg har ökat de senaste dagarna så om det är så att någon ny läsare har hittat hit så ville jag bara säga välkommen och lämna gärna en kommentar på vägen ut. Alltid intressant att få reda på vilka som läser det jag skriver! Jag svarar på alla kommentarer så passa på att ställa lite frågor också vetja ;) Även ni gamla läsare såklart!
   Idag skiner solen som bara den, man kunde ju tro att det skulle göra allt bra, men det är fortfarande svinkallt ute, så usch på det! Jag är proppmätt, men fortsätter trycka i mig godisnappar ändå, man kan ju alltid hoppas att påsen är slut snart, haha. Annars händer inte så mycket, ska väl spela lite sims och träna lite innan dagen är slut så får vi se vad mer det blir. Ha det så bra!

Torsdag

Haft en väldigt fin dag! Drömde läskig dröm inatt och fick tvinga upp ögonlocken när klockan ringde imorse men sen gick det bara uppåt.
   Började dagen med praktikinformation, ganska meningslös men var fort över. Efter det hade jag dötid fram till nästa föreläsning och var ensam i min bekantskapskrets med att gå på infon så jag köpte macka och dricka i cafét och satte mig med min mobil, haha. Till slut kom Bianca och dagens föreläsning började. Den var riktigt trevlig och jag blev i princip aldrig uttråkad.
   Dags för lunch med min grupp. Under denna lunch insåg vi att nej, vi hade faktiskt ingen lust att göra förberedelse till litteraturseminariet och inte att gå på det heller eftersom det förra ändå inte gav någonting så vi struntade i det och begav oss till Fridas övernattningslägenhet som Anna skulle titta på eftersom hon kanske ska överta den. Den var superfin verkligen och låg i stan men ändå inte mitt i smeten, liksom, asbra ju ;) Efter det blev det fika på espresso house (ja, jag har ätit som en gris idag, var det nåt mer eller? :P) och sedan droppade folk av till sina bussar och tåg och jag åkte hem en vante fattigare, hade tappat den ena någon gång under dagen vilket jag är riktigt sur över!
   Har lite dåligt samvete över att jag inte gick på seminariet men det är liksom första gången jag har hoppat över något sen jag började plugga och det var inte obligatoriskt så... Men väljer att fokusera på det faktum att jag hade en bra dag ändå!
   Nu  har jag precis läst igenom beskrivningen till hemtentan som ska skrivas nästa vecka och det känns galet nog riktigt bra, jag kommer klara det här, tror till och med det kan bli lite "kul" eller vad man ska kalla det. Det är fint när uppgifterna är bra utformade. Vi hörs!

Torsdag

Igår när jag kom hem från friskis vart det låst och jag hade ingen nyckel plus att min mobil hade dött = riktigt epic fail x) Sedan kom jag på att Camilla var i kyrkan på ungdomsgrupp så då gick jag dit ner för att få nyckel av henne, som jag sedan hängde in i nyckelskåpet.
Imorse när jag skulle gå hemifrån (sist av alla) såg jag att hennes nyckel fortfarande hängde där inne. Jag slutar sent idag och ska direkt till juniorerna från skolan. Vem kommer få skäll när Camilla inte kommer in sen? That's right, me! Aja, what to do, what to do? ;)

Bara för att...

Vad gjorde du kl 08 imorse: Satt på skolbiblioteket och läste kurslitteratur ambitiös som jag är, hahaha..
Vad gjorde du för 15 min sen: Sjöng oerhört vackert *host* till min musiken i mina öron och läste blogg.
Det sista du sa högt: Oj, det minns jag inte.... Jo! "Men va faan, är det svårt att förstå eller?!" till bloggen som inte alltid är med på mina knapptryck, haha.
Det sista någon sa till dig: "Hejdå"
Vad var det senaste du åt: Fisk och potatismos med ärtor och broccoli!
Morgon eller nattmänniska: Jag vet inte, båda? Mitt humör har inte så mycket med tiden på dygnet att göra :P
Längtar du mest efter just nu: Hm.... Kommer ej på nåt.
Sover du tungt? Ja, när jag väl sover gör jag nog det. Dock har jag svårt att somna om det inte är helt mörkt, tyst och "bekvämt" x)
Vad ska du göra härnäst? Jao, kanske läsa lite kurslitteratur innan jag ska till friskis till klockan 6 sen (min förkylning är borta! :D)
Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Hur många kuddar sover du med: En! Fattar inte det där med och ha en miljon kuddar, jag får typ nackspärr om jag har fler än en ^^
 
(Detta "test" har jag helt fräckt snott utan att be om lov från spiderchick!)

20 mars

Kursens föreläsningar och litteratur har den senaste tiden handlat mycket om barns medieanvändning, alltså datorer, surfplattor och allt vad man nu använder nu för tiden, och jag tycker det är så sjukt intressant! Inte bara när det gäller barn, det blir ju oundvikligt att också diskutera vuxnas användande och sätt att se på det och så vidare och det väcks definitivt mycket tankar hos mig av det här.
   Vuxna, födda tidigare än typ 80-90-talet har ofta en väldigt negativ syn på datoranvändning och ser det som en "tidstjuv" som är dålig för barnen, ofta ihopkopplat med att det innebär stillasittande, vilket det absolut gör, men varför är det bättre att sitta still och rita och än att sitta vid datorn?
   Aja, vet inte hur intressant ni tycker detta är, men jag ser som positivt att vi äntligen läser om något som engagerar mig på riktigt och inte bara på en "jag-måste-läsa-det-här-för-att-bli-godkänd"-nivå. Och det bästa av allt, nästa kurs handlar om estetiska lärprocesser, då kommer vi ha en massa "verkstäder" inom musik, bild, rörelse och drama tror jag det var, and I can't wait! :D
  Slutligen, för att fortsätta lite på gårdagens tema:

THIS

Haha, story of my life dude

Tillbakablickar

Hade tänkt blicka tillbaka lite och se vad jag skrev på denna dag (18 mars) tidigare år i bloggen!
Dock visar det sig att mars är en månad då Karro inte bloggar, haha.
2008 hade bara ett mars-inlägg, den 20e, vilket innehöll ranting om rökning, High School Musical och den så kallade "häxan" som senare blev en klasskamrat.
2009 däremot hade två inlägg varav det ena faktiskt var skrivet just 18e. Denna dag år 2009 hade jag studiedag och tyckte att det var väldigt skönt att slippa ifrån (jag citerar) "idiotklassen" och ville gärna få vara hemma jämt. Ehm, ja, det har jag ju provat på nu och det rekommenderas inte i längden, haha. Jag skriver även att jag har läst massa bloggar som alla innehållit bilder mat vilket gjorde att jag var sugen på lunch redan vid 10.40, haha. Skulle säga att den dagen var rätt lik den här faktiskt, intressant.
Moving on to 2010, inga inlägg i mars.
Mars 2011 innehöll en mängd funderingar på livet, sommarjobb och en bön om att slippa bli förkyld (som om jag inte minns helt fel faktiskt lyckades!).
Inga inlägg i mars 2012 heller. Vill minnas att det inte var en bra månad för mig så det kanske var lika bra.
   Imorse städade jag mitt rum (2009 vek jag tvätt) och lyssnade på bond och Loreen (2009 lyssnade jag på Ringaren i Notre Dame) och snart ska jag åka till stan en sväng och ikväll blir det att gå till stallet för en clinic (typ en föreläsning till häst) eftersom det är teorivecka denna vecka, vilket innebär ingen ridlektion på fredag. Tråkigt eftersom jag kände mig för förkyld för att gå dit sist. Aja, så är det ibland!

Then I need to know

Världens mest underbara dröm i natt, som dessutom kändes så verklig. Alltid lite bitterljuvt när man vaknar då. Vad jag drömde behåller jag för mig själv, hehe!
I detta nu är jag missnöjd med att det är söndag eftermiddag eftersom det betyder att det är måndag imorrn. Har inte lust med en ny vecka! Vet inte varför egentligen, det bara känns fel på nåt sätt, I don't know. Kommer inte på nåt mer att skriva så kram kram till nästa gång! ;)

Japp

Min förkylning har startat om :( Den var i princip borta men nu vet jag icke vad som hände, oooont i halsen, näsan rinner nästan mer än den gjorde de första dagarna och ja, vad ska man säga? Jag som hade sett fram emot att få börja träna igen. Det är ju bara och glömma i ytterligare några dagar antar jag -.- Men nu ska jag läsa trevlig bok och göra tidig kväll så får vi se vad som händer imorrn :)

Hmm...

Dagen blev till slut riktigt bra med hjälp av mina gruppkamrater. Har skrattat mycket och varit glad. Så kan det gå. Nu är jag lite i valet och kvalet om jag ska gå på ridningen eller inte, har fått så himla ont i halsen och man ska ju inte träna när man har ont i halsen, dock vet jag inte om ridning räknas som träning på det sättet, haha. Alltså, det är ju "ansträngande" så, men, a, jag vet inte, har ca 5 min på mig att bestämma mig innan jag borde börja byta om...

Argbigga

Gick och la mig arg, vaknade arg och har bara fått fler och fler anledningar att fortsätta vara det under dagen, så det är verkligen underbart. Måste börja gå och lägga mig tidigare, klarar inte riktigt att fungera med 5-6 timmar sömn, tyvärr...

ÅÅÅÅHH!

Hur orkar folk bry sig så mycket om obetydligheter?! -.- Nu kände jag att jag blev väldigt trött på allt vad folk heter! Ååååh! Bara åååååhhh!! Så ARG är jag just nu. Och det roligaste i det hela är ju att jag själv är arg på en småsak, haha. Irriterande människor kan ju vara något av det mest irriterande på denna jord. Varför var jag tvungen att dras med denna människa även i denna arbetsgrupp? Ah well, behöver väl sova, det är nog mest det kanske ^^
   Om vi ska avsluta positivt tror jag bestämt att jag har glömt nämna att jag blev godkänd även på denna tenta! (Den jag gjorde dan innan min födelsedag), så plugga kan jag ju tydligen i alla fall! :)

Ny videoblogg!

Torsdag

Så var den skoldagen avklarad. En föreläsning mellan 8-10 som var helt onödig att gå på, men det kunde man ju inte iförväg liksom. Nu blir det väl snart lite lunch, sen har jag lite läsning att klara av och så får vi se vart dagen bär. Har lite tv-tittande att ta igen också, så det blir nog bra med det.
   Igår insåg jag att jag tycker synd om alla som ska försöka lära sig svenska. Helt freakin omöjligt språk ju, haha. Man inser det när man försöker lära ut ord och fraser till en brasilianare (?). Man har tur som har det som modersmål. Han var dock jäkligt duktig. Ivrig att lära sig och duktig på att komma ihåg, imponerande. Nu; lunch och "tv" (streamat)!

Dags för vanlig skola igen

Idag var det då den sista dagen på praktiken, vilket känns både skönt men också lite tråkigt. Det är svårt att förklara vad som hänt under dessa veckor, men ett tag kändes det väldigt jobbigt rent... jag vet inte, känslomässigt? det var efter att jag hade pratat med min handledare och fått höra det som jag alltid får höra och som jag inte vet hur jag ska ändra på eftersom jag alltid varit så och inte vet hur man inte är så, det kommer liksom automatiskt. Efter det kände jag bara för att ge upp och skita i allt och bara dra täcket över huvudet och stanna där. Men, efter ett tag övergick det till att helt enkelt inte bry mig och bara gå på det som kändes bra för mig, att umgås med barnen, som alltid är snälla och vill leka med mig och som aldrig kritiserar mig, haha. Jag skulle säga att min relation till min handledare är ganska dålig, vi pratar knappt med varandra, vilket naturligtvis jag har halva skulden till, men aja.
   Även om jag har lyckats skjuta bort mycket av vad jag kände då så insåg jag där vilken extremt dålig självkänsla jag har. Jag vet att jag är bra på saker och att jag har bra sidor som jag gillar hos mig själv och bla bla bla, men jag är ofta väldigt taskig mot mig själv och när jag är i sällskap med människor jag inte känner så väl upplever jag mig i princip alltid i underläge, vilket är det som gör att jag sluter mig och inte vill synas, jag tänker att varför skulle någon vara intresserad av mig liksom? Lite mer komplext än så, men enkelt uttryckt är det ungefär så. Låter alltid lika fånigt när jag säger det out loud, så att säga, men det är såna tankar som jag kämpar mot hela tiden. Då kan man ju tänka att det är väl bara att sluta tänka så och "skärpa till sig"? Men saken är ju den att när jag är mitt i situationerna så fattar jag inte att jag gör så, det är först efteråt som jag inser det, typ. Eller så vet jag helt enkelt inte riktigt hur jag ska ändra på mig. Det är ju alltid lättast att fortsätta i gamla vanliga fotspår. Vet inte vart jag vill komma med detta, men nu fick ni en liten självanalys helt gratis så här på onsdagskvällen, heh. Konstigt, känner mig inte alls depp och har inte gjort det på ett tag heller, men kändes ändå skönt att skriva av sig lite. Aja, måste gå nu!

Ynk!

Min näsa rinner, rinner och rinner och jag känner mig såå ynklig, haha.
   Har plockat ihop värsta awesome playlisten på spotify med massa musik jag gillar. Blev mycket mello och eurovision konstigt nog, just nu What about my dreams från Eurovision 2010 eller 2011 typ, kommer inte ihåg. Men kommer på mer och mer olika låtar jag vill ha så lite mer variation kommer det bli. Låttips mottages tacksamt! :) Enda tråkiga nu är att  jag bara har typ en halvtimme kvar på denna månads 10 timmar. Haha, vad är det idag, typ den 11e? Är det kanske värt pengarna att skaffa Premium? Just nu känns det nästan så faktiskt. Får se när tiden går ut hur jag gör. Alltid nice att kunna lyssna på musik utan reklamavbrott eller skivbyten sen när det blir dags att skriva hemtenta igen... Aja, vi får se som sagt.

Söndag

Buhu, lider av nostalgi-abstinens. Spelade klart Mysteriet på Greveholm imorse, vilket bidrog till tomhetskänslan, vad ska jag göra nu liksom, haha. Och så saknar jag Rederiet-avsnitten på YouTube nåt fruktansvärt, var liksom mitt i ett avsnitt när de togs bort :( De lär komma tillbaka igen någon gång i framtiden, men ändå. En typiskt tråkig söndag. Inget puls bas-pass med Tora heller, vilket Iof min förkylda kropp väl kanske är tacksam för men jag såg fram emot det! Ja, det är lite väl mycket negativ energi här just nu så ska råda bot på det med lite musik och Pet Link, haha, vi ses kanske imorrn!

Jaha

Befinner mig fortfarande i lite utav ett chocktillstånd. Vad sjutton hände? Bestämde vi oss just för att skicka Mr Falsksång som vår representant? (Det ska erkännas att han sjöng bättre nu, men ändå) Nu är melodifestivalen över för denna gång and I feel a little empty x)
Det blir ingen bedömning denna gång, sorry. Ok, jag kan säga vilket bidrag som var absolut bäst; Euphoria naturligtvis, hehehe. Nej, men så otroligt jäkla superfint numret var alltså!
Men vi tar väl och taggar Eurovision nu då, istället, haha. Puss och kram tills nästa gång!

Lördag

Nu har jag tittat ikapp Top Model Sverige. Riktigt jävla pinsamt att dessa tjejer inte verkar ha en aning om någonting. Hallå, man måste ha spenderat sitt liv på en öde ö för att inte veta vem Madonna är?? Dock tror jag det var fake, faktiskt. Det är väl klart att man ska framställa modell-wannabes som dumma i huvudet, right? Jag är absolut inget fan av "nutidens" Madonna, jag tycker att det är extremt pinsamt att försöka vara en sexig 25-åring när man är 55 och tycker inte att den musik hon gör idag är mycket att hänga i julgranen, men jag älskar "Frozen" till exempel  och jag förstår att hon är en stor artist och att hon gjorde bra musik förr, haha.
   Idag blir det final i melodifestivalen och kvällens höjdpunkt lär ju bli Loreens perfromance, hihi. Men jag tror på dig, Ralf, även om jag vet att Ulrik kommer vinna. Men eftersom vi i vilket fall redan är i final i Eurovision så känns det inte så jätteviktigt vad vi skickar eftersom vi i vilket fall som helst är försäkrade mot att uppleva ett inte-ens-ta-sig-till-final-fiasko, vilket alltid är skönt. Alrighty, det var dagens ramble, see you dudes!

Fly on the wings of love

Fortsätter mysfaktorn genom att lyssna på digster schlager på spotify istället för att läsa kurslitteratur och söka sommarjobb som jag borde göra...
   Imorgon på praktiken kommer en förälder till ett av barnen och pratar om Kina som det här barnet är adopterat ifrån. Det komemr bli väldigt intressant, tror jag.
   Idag på kören började vi med ett sånt här klassiskt stycke i stil med laudamuste och gloria och de här som vi sjöng en gång i tiden och jag älskar det :D Klassisk musik is the shit. Speciellt när det troligen kommer ackompanjeras av en stråkkvartett (love, love, love). Får rysningar bara jag tänker på det!
   Drömde en störd dröm vars detaljer nu har bleknat men medverkande var bland annat Olle, Raffe, min farbrors fru, min kusin och deras hund och ja, bara "rollistan" säger väl en del om att det var lite udda. Vaknade helt genomsvett dessutom. Fattar inte varför, det var ingen mardröm liksom. Haha, tänkte skriva "Aja, snart är det helg", sen insåg jag att det faktiskt bara är tisdag idag. Fail. Men ok, då säger vi väl aja, snart är det onsdag, så ses vi!

*shivers*

Jag har hittat min vinnare! Haha, hade verkligen ingen koll när jag skrev utvärderingen på Ralf Gyllenhammar. Hade inget minne av låten just då eftersom jag lyssnade på annat så jag bara skrev nåt ^^ I vilket fall, lyssnar på lite melodifestival-låtar på Spotify nu och jäklar i mig, fick rysningar av denna låt (Ralf Gyllenhammar om ni missade det, haha). Så nu har jag äntlgien nån att heja på, hihi. Weirdo-grej, by the way, studioversionen av Cookies N Beans var sämre än live. Udda. Bye!

Måndag

Tror det är ett dåligt tecken att längta tillbaka till skolan när man har praktik? Jag känner att jag har väldigt mycket tvivel inom mig just nu. Saker och ting känns inte lika bra och självklara längre. Är det det här jag vill, om inte vad annars, hur ska jag någonsin lyckas med något i livet när jag är den jag är? Osv osv. Suck, suck. Vi tar och utvärderar senaste mello-avsnittet istället, tror jag!
Gina och Danny kunde väl närmast kallas informatörer i detta avsnitt, det enda de gjorde var att läsa upp telefonnummer typ, haha. Så finns inte mycket till insats att bedöma där. Mellanakten med Peter Jöback kändes bara väldigt malplacerad även om han är en duktig artist. Jag menar, vad har fantomen på operan i melodifestivalen att göra? Generellt om låtarna kan jag säga att de flesta gjorde lika bra eller bättre ifrån sig denna gång, så det var positivt. Ok, men här kommer mitt önskeresultat:
Vidare till final:
Cookies N Beans: Tycker fortfarande att deras låt är bra och att de hade förtjänat att gå vidare.
Martin Rolinski: Vet att jag skällde på honom för att han sjöng falskt sist och det gjorde han kanske till viss del även nu men hans låt är helt ok, så why not?
3. Eric Gadd. Gillar låten förvånansvärt mycket för att vara en svensk låt.
4. Erik Segerstedt och Tone Damli. Helt ok.
5. Anton Ewald. Den är ju rätt catchy trots allt.
6. Behrang Miri. Nja, vet inte vad jag tycker om den riktigt. Svängig är den ju.
7. Robin Stjernberg. Jag har lyssnat på studioversionen idag och där är låten helt ok dock sjuuuukt tjatig och han kan som sagt inte sjunga live överhuvudtaget och någonstans är det väl det som är meningen om man ska vara med i Eurovision? Aja, whatever, alla älskar honom ändå.
8. Caroline af Ugglas. Kan inte med henne som artist som sagt så tyvärr.

+o(

Usch. Har blivit sjuk, nån slags förkylning blandad med mag-baskilusk gissar jag på... Så orkar inte göra utvärdering just nu, men kan säga att jag inte är nöjd med resultatet :P

2 mars

Tog mig friheten att inte blogga nåt igår när bloggmånaden var slut, hihi. Kan ju också bero på att jag kom hem, var hemma en timme och sen åkte till ridningen och umgicks med familjen på kvällen. Tiden fanns helt enkelt inte riktigt där. Aja, idag har jag konsert med kören :O Om någon skulle vilja komma så är det alltså idag, den 2 mars klockan 17 i St Olai ;)  Ska åka dit och repa om några timmar. Innan dess ska jag försöka planera upp min vecka lite, duscha av mig och sätta på mig någon form av konsert-outfit, höhö.
   Andra chansen ikväll på melodifestivalen. Tänkte att jag skulle göra någon form av utvärdering på den också tomorrow, so enjoy! ;)
 

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0