Stockholmsäventyren dag 4 och 5

Lördag 14/5:
Vi inledde dagen med att äta brunch, på ett ställe som jag nu tappade namnet på. Det var gott och jag blev så sjukt mätt. Orkade inte ens äta upp allt. Bredvid oss satt två Stockholmsbrats, otroligt underhållande att lyssna på. Men också lite galet när man liksom inser att de inte skojar, de är så här på riktigt, haha. Efter brunchen gick vi runt lite på stan och avslutade med en fika innan vi gick hem igen för att fixa oss inför kvällen.
   Eurovision the Party i Tele2 Arena var det som stod på schemat denna dag. Marknadsfördes som "fanfest" men det var mest packade Svenssons där, så kändes rätt dräggigt periodvis. Men! Förshowen med Sanna Nielsen, Danny, Loreen och Carola var sjukt nice och finalen var lika bra som kvällen innan ;) Sjukt spännande omröstning, är så nöjd. Alltså, både med det nya systemet och med vem som vann. 
   Efterfesten inleddes av Panetoz, kändes lite random eftersom det trots allt inte bara var svenskar i publiken, men det var nice ändå! :D DJ:n som kom efteråt visste uppenbarligen inte vilken tillställning han var på. Jag lovar att det spelas fler Eurovisionlåtar en vanlig kväll på en gayklubb än på den här EUROVISION-efterfesten. Men vi dansade och hade oss till strax efter 3 i alla fall och sen åkte vi hem glada och nöjda (men frusna).
 
Söndag 15/5:
Tidig morgon var det dags att gå upp och ge sig av till tåget hem :'( Kom hem och repade med kören hela dagen för att sedan ha vårkonsert. Min röst var helt förstörd efter 3 dagars skriksjungande, skrikpratande och allmänt tjoande så det var jag lite ledsen för eftersom jag inte kunde göra mitt bästa. Men jag tror att helhetsresultatet ändå blev bra. Jag är ju liksom inte ensam i kören ;) Kvällen avslutades med pizza tillsammans med Camilla, Johanna, Gerry och Hilma <3
 
Avslutningsvis vill jag bara säga att de här dagarna i Stockholm har varit så bra och jag är så glad att resultatet blev som det blev. En röst och en låt som var så rörande och gav mig rysningar varje gång jag hörde den. Det var en välförtjänt vinst enligt mig och jag är så trött på att höra allt tjat om hur dålig den var, att den var politisk, att det inte var den rätta vinnaren, att jurygrupperna kan gå och dö och yada yada yada. Alltså, snälla människor. Reglerna ser ut såhär. Jurygrupperna har funnits länge, de är ingen nyhet. Absolut, ni har all rätt i världen att klaga. God knows att jag klagade som fan när Frans vann Melodifestivalen, men det får väl ändå finnas gränser, kan jag känna. Jag menar, namninsamling för en omräkning av resultatet som sprider sig så pass att Eurovision känner sig tvungna att göra ett officiellt uttalande om saken? Vad är det som händer? x)
   Hörrödu, jag ska tala om för dig att 86 % av svenska folket tyckte att fel låt vann, det betyder faktiskt någonting!!! Ja tjena, 86 % i Aftonbladets otroligt vetenskapliga webbundersökning, som säkert högst besvarades av 1000 personer. För det är ju inte den faktiska telefonröstningen + juryröstningen som räknas och som är det riktiga resultatet. Nej nej, det var förstås "PK-maffian" som såg till att inte Ryssland skulle vinna genom att rigga hela tävlingen. Mm, så var det nog.
   Nåväl, Puss på er så ses vi i Ukraina nästa år! ;D

Stockholmsäventyren dag 2 och 3

Och så blev det torsdag 12/5...
Jag och Olle spenderade dagen med exempelvis Candy Crush, hundrunda till mysig park och glass på McDonald's innan Sofia äntligen anlände från sitt försenade tåg och vi åt tacos. Mums! <3
   På kvällen gav vi oss av till Eurovision Village där det först blev allsång med Magnus Carlsson och Gabriel Forss innan Semifinal 2 drog igång på storbilddskärmen. Det var kallt som fan, men vi hade riktigt kul (såklart) och blev väl ändå hyfsat nöjda med resultatet om jag inte minns fel.
   Det var också denna kväll som jag blev omvänd i fråga om Ukrainas bidrag. När jag såg det i Inför Eurovision så tänkte jag mest "vad fan är det här?", men nu, my oh my, har verkligen aldrig känt en låt i bröstet på det sättet jag gjorde då. Alltså, jag blev helt tagen. Där någonstans blev Ukraina en av mina favoriter. När semifinalen var slut gick vi till McDonald's för att äta och värma oss innan vi gick hemåt i kylan. En mysig dag! :3
   Jag tänker att det är ok med er om jag tar med fredagen i det här inlägget också? ;)
Fredag 13/5: 
Fredagen kom och vi var trötta. Känns som jag var trött hela resan, fattar inte riktigt varför, menmen... Vi gick till Eurovision Village, gjorde en otroligt snygg mixlåt vid namn "Groovy Boobie", spelade in låten "One" som också var otroligt vacker *host host*. När vi hade tröttnat på det gick vi och köpte juice, lemonade och mat (gissningslek vem som köpte vad! ;) ), satt i en park och hade det mysigt i solen ett ganska bra tag.
   När vi kom hem åt vi hemmagjord pizza, lyssnade på Eurovisionlåtar, klädde upp oss och taggade inför kvällens Finalgenrep i Globen. Och ja, vad ska man säga om det? Så. Jävla. Bra. Och vi var först med att se Justin Timberlakes nummer eftersom han inte var med på dagrepen. So we're pretty cool like that ;) fast det bästa numret var ju ändå "Peace Peace Love Love". Alltså, fan vad jag älskar Petra Mede, hon är så jävla bra. Måns är också bra såklart, men inte alls i samma klass som Petra *sorry, not sorry*. Självklart fick jag inget lysande armband detta år heller, så det blev jag lite ledsen för, but I will survive!
   Efter en perfekt kväll som inte kunde vart bättre åkte vi hem och höll återigen på att frysa ihjäl, men vi var glada ändå! :D

Stockholmsäventyren dag 1

Är fortfarande förbannad på mig själv för att jag aldrig skrev nåt om Österrikeresan på bloggen så nu ska jag se till att så fort som möjligt skriva om årets Eurovisionäventyr innan jag hinner glömma allt eller blir för lat etc. Så, here goes... The very exciting day 1!
 
Onsdag 11/5:
Äntligen hade då avresedagen kommit, jag var så glad! Men denna dag tog en väldigt oväntad vändning och blev i princip inte alls som jag hade tänkt mig. Det hela började med att jag skulle packa ur Camillas grejer ur resväskan som jag ville använda. Plötsligt är det nåt som sticker till i mitt finger och när jag tar tillbaka handen så blöder mitt finger som jag vet inte vad. Sköljde med vatten och tog en bit papper runt fingret, så fort jag försökte ta bort den fortsatte det forsa blod (sorry om nån är känslig, hehe). Till slut lyckades jag i alla fall få på ett plåster.
   Fortsatte packandet när jag började känna mensvärk komma smygande. Inget konstigt med det, sånt händer, liksom. Men sedan blev värken bara värre och värre och till slut låg jag på soffan och typ skrek av smärta, hade total panik och höll på att spy två gånger. Hade tagit två Panodil, men det hjälpte inte ett skit. Ringde till sjukvårdsupplysningen men klarade inte av att vänta på att någon skulle svara så jag la på och ringde till vårdcentralen istället. Deras system funkar så att man knappar in sitt personnummer och sen säger rösten en tid när de kommer ringa tillbaka. Rösten sa att de skulle ringa halv 3, klockan var typ halv 12 då, jag blev inte direkt lugnare om vi säger så. Ringde först mamma, Johanna, Camilla, pappa, men ingen svarade. Jag började fundera på att ringa 112, men tänkte att mensvärk inte riktigt kvalificerade för det...
   Till slut fick jag i alla fall tag i pappa och vi var en sväng på akuten, men smärtan hann dock försvinna en del på vägen dit så det kändes lite dumt. Fick en Ipren av sköterskan sen skulle jag åka hem och avvakta, så jag åkte hem till mamma och pappas hus och vilade ett tag och till slut gick det över, vid det laget hade jag dock redan missat mitt tåg. Kände mig som Madicken när hon inte får följa med på klassutflykten för att hon har hjärnskakning ("Nu går tåget :'("). Men pappa var snäll och köpte en ny biljett åt mig och till slut kom jag fram till Stockholm.
   Efter att ha hängt med Olle och Linnea ett tag gav vi oss iväg mot Kungsträdgården, de skulle på en Eurovisionfest medan jag kollade på en typ Pridekonsert i Eurovision Village, med bl.a. Helena Paparizou. Mycket trevligt. Passade även på att ta en sväng förbi "bollen" med nedräkning inför finalen samt NK:s skyltfönster med Sveriges Eurovisionvinnare innan jag åkte hem.
   Ja, så kan en dag också se ut! Jag bara känner mer och mer som att jag befinner mig i någon slags tragikomisk TV-serie det här året, haha. Menmen, en dag kommer jag kunna se tillbaka på den här perioden och skratta åt den ;) Snart kommer fler delar, stay tuned!
 

3 maj

Jaha, då har det äntligen(?) hänt. Jag har blivit....
Tumblr-famous.
 
Nej, men jag har fått ett gäng nya följare de senaste dagarna, och tre-fyra meddelanden i min tumblr-inbox på samma dag. Tror det väl är den totala summan av alla meddelanden jag tidigare fått sammanlagt. Och det hela beror på att jag är svensk och därmed kan översätta vad panelen i "Inför Eurovision" säger om de olika länderna, vilket folk tydligen är väldigt intresserade av att få reda på, av någon anledning. Nåväl, jag njuter av mina 15 seconds of fame! ;)
   Det senaste meddelandet jag fick tar dock priset i randomness - "I read an article that Paow made out with Martin Melan at the Kristallen 2015 and then went home with Måns Zelmerlöw to have sex?". Alltså, jag har så många frågor om det här. Är denna person seriös? Varför skriver hen till mig om det här? Tror denna människa på riktigt att jag har något att rapportera om det? Är detta bara ett vanligt nättroll eller vad är grejen? Jag är så förvirrad?! xD Så här svarade jag till slut i alla fall: "Okaay... That's.... interesting? I don't know what kind of answer you want, but since I am neither of these persons I have no insight in this matter, lol" Rätt nöjd med det svaret, måste jag säga *tihi* Mitt ego har inte alls blåsts upp till enorma proportioner av "berömdheten", nej, nej...
  Om vi tar oss tillbaka till den verkliga världen då, så kan jag berätta att igår var jag i Söderköping på Small Ship Race med barnen i kyrkan. det var trevligt. För en gångs skulle var det ju asbra väder. Mina Small Ship Race-minnen från tidigare år innehåller alla regn och/eller grått väder. Såg två snygga killar som jag och Elvira stalkade fram på facebook (med lite hjälp från folk som visste vilka de var, haha :P). Det visade sig att den ena var gift och hade fyra barn (trodde han var i min ålder men han var 31 tydligen) och den andra hade flickvän, så det var det, så att säga ;)
   Är ni taggade på Eurovision nurå??? Det är jag! :D Och ikväll är det dags för Inför Eurovision igen! :D The awesomeness is real! See ya! ;*

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0