Tisdag

Hellu! En liten fundering sådär: Varför följer jag mig själv på bloglovin? Det är ju inte som att jag någonsin kommer missa att jag har skrivit ett nytt inlägg... Fråga två: Varför har jag inte tänkt på att det är konstigt innan? På tal om det, följ mig på bloglovin, vetja! Enkelt och bra, så kommer ni aldrig missa ett enda av mina fabulösa inlägg ;) Länk------> http://www.bloglovin.com/blogs/strangeparadise-266568 
   Har jag berättat om min nya hobby förresten? I så fall gör jag det igen då. Jag har börjat spela Turf! Det är en app i mobilen och spelet går ut på att man går runt och "tar" zoner och samlar poäng genom att vara herre över så många zoner som möjligt. Turf betyder ju alltså revir på engelska. Hur tar man zoner då? Jo, genom att i appen leta upp de på kartan och sen gå dit i verkligheten och stå inuti zonen i 45 sekunder. Jag har turen att ha en zon precis utanför mitt hus, så där har jag några lättförtjänta poäng :) Började med detta i oktober, men hade en rätt lång downperiod innan jag började igen på allvar denna månaden. Det finns en topplista (obviously) och poängen nollställs första söndagen i varje månad. Just nu ligger jag på plats 91 i Östergötland. Rätt stolt ^^. Plats 1937 i världen, haha. Ettan, tvåan och trean i varje land får pris. Men dit kommer jag aldrig lyckas ta mig, då det uppenbarligen finns folk som lever för denna hobby. Som med allt annat, antar jag.
   Aja, nu orkar jag inte skriva mer, ni fick ju trots allt ett inlägg igår också så ;)
 

Sidewalk

Yo!
Ny vecka, nya tag, eller vad är det man säger? Varit trött som ett as hela dagen, men annars är det bra. Dagen började tidigt med två föreläsningar, sen blev det lunch och lite plugg innan jag drog hem, la mig på sängen med datorn och stannade där tills det helt plötsligt var beckmörkt i mitt rum pga ingen tänd lampa...
   När jag hade "vaknat till" från min lilla dvala köpte jag en påse ostbågar och sen bestämde jag mig att nu ska jag ta mig fan ta tag i mig själv och börja träna igen och sluta äta äckelpäckel varenda jävla dag. Tänkte att jag faktiskt skulle lyckas med det den här gången, men vi får väl se ^^
   Var inne på hej.blekk.se typ förra veckan eller när det nu var och stötte på ett mycket intressant inlägg. Nämligen om något som kallas "body-focused repetitive behaviour" och vips hade jag fått ett namn på mitt eviga "dra i skinnet på mina torra läppar"-beteende. Se där. Detta fick mig att (för typ 1000:e gången i mitt liv) bestämma mig för att försöka sluta med detta oerhört irriterande beteende. Det gick bra i typ en och en halv dag, sen var jag igång som vanligt igen. Men det är jävligt svårt att sluta med något som man ofta gör helt automatiskt och ibland inte märker förrän det börjar göra ont och blöda... Och som ibland är så himla tillfredsställande på något väldigt konstigt sätt, att jag inte vill sluta. Såååå konstigt! xD Receptet för att sluta är kopiösa mängder läppbalsam, att sysselsätta händerna med något annat (typ knäcka fingrarna, lol) samt vara uppmärksam nog att kunna säga åt sig själv att lägga av när man märker att man är på väg. Ibland går det, oftast inte, haha. Menmen, jag fortsätter försöka.
   Detta om detta, har jag fyllt era intresseklubben-böcker för idag eller? Kan berätta en sak till annars. När jag satt på sista föreläsningen var jag fast besluten att "när jag kommer hem, ska jag spela sims. Det är verkligen på tiden att jag kommer nånstans i det här uppdraget nu". Gjorde jag det? Självklart inte. Det där med självdisciplin alltså... I've got that shit down! Not *tihi*
   Är det btw bara jag som fortfarande inte vant mig vid att det är 2015 nu? Helt sjukt ju! 2015... Aja, har ju 11 månader på mig att vänja mig, antar jag. PÖSS!

20 januari

Hellu!
Sedan i södags har jag gett min dator ett nytt smeknamn: "Pelle Protes". Inte nog med att jag måste ha en USB-mus så måste jag också nu ha en USB-grej som tar emot WiFi eftersom min dumma dator sedan uppdateringen till Windows 8.1 tydligen förstört sitt eget nätverkskort eller nåt, jag vete fan. Men. Varför sluta eländet där? Glad som jag var i söndags när jag äntligen hade WiFi på min dator igen surfade jag loss bara för att plötsligt inse att min mus gjort sitt. He. He. Men faktiskt har jag klarat av att använda datorn utan mus nästan helt utan problem sedan dess. Rätt imponerad ändå, haha. Men ska köpa en ny idag, så kanske jag och Pelle Protes kan vara kompisar efter det. To be continued, så att säga.
   Känns som att jag mår bättre och bättre nu. Skönt. Igår var jag hos en kurator på skolan och pratade. Det kändes bra, om än nervöst och ovant. Ska dit igen nästa vecka så får vi se vad det hela leder till.
   För ett antal år sen är det väl nu, så fick Camilla ett gammalt xbox av Gerry, som hon inte har fått att fungera. Men nu i lördags var Gerry och Hilma här hos oss och fixade det (bland annat). Spelkollektionen består av 4 racingspel, ett snowboardspel och Sims 2. Jag älskar racingspel så jag är nöjd, hihi :) Sims 2 är rätt osmidigt men lite lagom kul ett tag iallafall. Snowboardspelet är btw SSX3 om det känns igen bland simsfansen? ;)
   Nu ligger jag i min säng, lyssnar på musik och skriver blogg. Har en föreläsning klockan 13, så börjar väl bli dags att klä på sig och så vidare. Synd att det är så himla tråkigt bara, tihi. Ska nog spela lite Burnout 3 först, mohaha (det roligaste racingspelet på xbobxet). Nej, men puss på er så hörs vi!

7 januari

En vecka in på det nya året nu då. Det känns helt ok, faktiskt. Var rätt deppig de första dagarna, men i lördags åkte jag, mamma, Johanna och Hilma till Stockholm och hälsade på mormor. Mina mostrar Ann och Lena plus Lenas man Bosse var också där. Blir alltid så glad när jag träffar Bosse för det påminner mig om när jag var liten och kallade honom för min "kompis" för att jag tyckte så mycket om att vara med honom, haha. Den barndomen, den barndomen!
   Anywho, efter att ha ätit och pratat en del och sånt så åkte jag vidare till Olle där det blev spelkväll med honom, hans syrra och två av hennes kompisar. Jag kom brutalt sist i Plump och Yatzy, men tog hem vinsten i Ska vi slå vad? och Cluedo. Klart godkänt resultat, om ni frågar mig ;) Efter det blev det tv och Sims (2) innan det blev dags att sova. I ärlighetens namn kunde jag inte riktigt hålla ögonen öppna när vi spelade Sims heller ^^ Var tydligen trött, men fattar inte riktigt varför.
   När jag sedan anlände hemma igen på söndagen kände jag mig "energized" (kommer inte på någon lämplig svensk översättning just nu) och redo att möta en ny vecka med uppsatsskrivande. Var dock ledig igen igår eftersom det var röd dag och biblioteket var stängt, så det var ju nice. Låg i sängen och kollade Orange is the New Black typ hela dagen. Så kan man också spendera en dag. På kvällen var jag på konsert med Johannas kör tillsammans med familjen. Camilla och jag blev fnittriga. Det var kul. Camilla skaffade Snapchat. Det var jävligt oväntat, haha.
   Nu sitter jag i biblioteket igen och skriver uppsats. Eller ja, just nu bloggar jag ju uppenbarligen, men ni fattar grejen. Det suger, men har ju tack och lov Spotify som livar upp min tillvaro med fin musik.
   Undrar by the way hur mycket royalties the Coronas fick tack vare mig i december? Sånt brukar jag fundera på. Dumma Cdon som inte hade deras skiva. Pappa beställer allt han ger oss i julklapp därifrån, så finns det inte där är man liksom körd...
   Enda anledningen till att jag vill ha den är egentligen för att jag hoppas att det ska finnas texter till låtarna, eftersom jag inte riktigt hör allt. Irländsk accent är väldigt fint och så, men det är fan inte så jävla lätt att fatta alla gånger ^^ Det är by the way (igen) ett stort minus med Loreens album - att det inte finns några sångtexter!
   Så om ni blir artister nån dag kom ihåg att alltid inkludera sångtexter or I will be very mad... ;)
   Ursäkta, anklagar ni mig för att babbla om random ointressanta saker istället för att plugga?! Det var det fräckaste! Det skulle jag aldrig göra.
   Nej, men puss på er och ha det fint tills vi ses nästa gång!

Hejdå 2014!

Ja, vad ska man säga? 2014 har varit en helt galen berg och dalbana. Det känns skönt att lämna det året bakom sig, men samtidigt har jag svårt att se positivt på det nya året, så det är ju lite tråkigt. Men, inför 2014 var jag jättepositiv och övertygad om att det skulle bli ett toppenår, det slutade sen inget vidare alls, så kanske det blir tvärtom med 2015, det börjar dåligt men slutar bra? You never know... Så, let's look back, shall we? Vad hände egentligen under det gångna året?
 
Januari-Mars:
Året började bra, jag var glad och kände att saker och ting höll på att lösa sig riktigt bra.
Farmor dog, vilket var sorgligt och jobbigt, men jag blev också moster till Hilma.
Jag åkte på kryssning, körläger och till fjällen med kyrkan.
Vann biljetter till Melodifestivalen, vilket också var en superkul kväll. 
Skaffade glasögon, det var dyrt, haha. Men jag ser bra och de passar mig riktigt bra om jag får säga det själv *hihi*
Var på födelsedagsfest i Stockholm, vilket utvecklade sig till en riktigt dramatisk kväll i tunnelbanan med poliser och skit. Jamen, varför inte liksom?
 
April-Juni:
Även denna var riktigt bra. 
Jag lekte massor med Hilma, fick egen lägenhet och åkte till Danmark.
April spenderades med sjuk pepp inför den underbara resan till Köpenhamn och Eurovision. Dagarna där var helt awesome på alla sätt och vis. 
När jag kom hem var det uppsatsskrivande som gällde, vilket var skitjobbigt och ångestfyllt, så där blev det en dipp i humöret.
Sen kom Juni, jag blev godkänd på praktiken, fick sommarlov, träffade "Loreen-kompisar" i Stockholm och mådde så jävla bra. Inga krav, inget plugg. Bara lata sig och spela massa gamla datorspel. Underbart.
 
Juli-September:
Sommaren var kanon. Latade mig, spelade datorspel, åkte till Öland, Liseberg. Umgicks med fint folk och hade det bra.
Augusti kom, Camilla och jag flyttade till vår lägenhet, levde utan Internet äckligt länge. Men vad gjorde väl det? Det fanns ju Wi-Fi på skolan och jag hade roligt med skapandet av ett drama tillsammans med min arbetsgrupp. 
I September blev det sedan dags att skriva kursens examinerande arbete. Jag hade som vanligt ångest och försökte skjuta upp arbetet så länge det bara gick. Denna gång så länge att det aldrig blev något arbete att lämna in. Det var väl här någonstans det gick utför.
 
Oktober-December:
Tre månader som har varit skitjobbiga för mig, om jag ska vara helt ärlig. Det har funnits ljuspunkter helt klart, men jag har till stor del brottats med en väldig massa jobbiga tankar och känslor och försökt att reda ut hur jag egentligen vill ha det här i livet, men inte orkat/kunnat hitta några svar. 
Blev underkänd på praktiken igen, no surprises there, liksom.
Känt mig ledsen och uppgiven, velat vrida tillbaka tiden och ändra på en massa saker som jag inbillar mig är anledning till att allt blev som det blev. 
Men om vi ska nämna det positiva under dessa månader så har jag haft ett gäng fina "gig" med min kör, kommit närmare min arbetsgrupp, vilket har känts som ett skönt stöd, haft en fin jul och ett fint nyår.
Grottat ner mig i Star Trek vilket har varit ett skönt sätt att fly från verkligheten. 
Hittat ett nytt favoritalbum som går på repeat minst 2 gånger om dagen i mina lurar. Bra musik kan verkligen lyfta vilket dåligt humör som helst.
 
Det är lätt att tänka "Nu är det ett nytt år, nu kommer allt bli bra". Men jag börjar bli gammal och vis nu och inser att det inte funkar så. Ett nytt år är inte någon slags magisk förändring. Det är jag som måste göra de förändringar jag vill ha. Och det är väl det som är det jobbiga. Hur gör man? Jag vet fortfarande inte, men kanske kommer jag på en lösning någon dag. Jag hoppas verkligen det.
 

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0