Du ger mig bra vibrationer

Halloj!
   Idag vaknade jag utvilad och glad vid typ halv 9-9 nånstans. Gick upp och åt frukost och gick sedan tillbaka till sängen igen. Tog upp mobilen och kollade läget på Da Web. Loggade in på min mail. Ser rubriken på det olästa mailet "Grattis till vinsten" och trycker på det fort som bara den och ta mig tusan, jag vann andrapris i Östgötatrafikens mello-tävling, 4 biljetter till genrepet av deltävling 2 i Linköping! WOHO! Jag har aldrig vunnit i någon sån här tävling förut, så galet coolt! Så upprepar min fråga: Nån som är spekulant på en av biljetterna eller?! ;D Och tro mig, genrep duger minst lika bra som den riktiga varan! Ok, jag har visserligen inte varit på en äkta sändning någon gång, men jag tror att ni minns att jag var väldigt, väldigt nöjd efter juryfinalen i Eurovision förra året? ;) Den 7 februari klockan 19 i Cloetta Center är det om någon undrar! ^^
   Lite senare fick jag också ett SMS från Synsam om att mina glasögon var klara. Lite oväntat då jag tyckte att han sa att det skulle ta 10 dagar, men jag hörde väl fel då :P Så nu håller jag på som bäst med att vänja in ögonen. Hade glömt hur ansträngande det är att vänja sig vid att ha glasögon! Får ta det i lite lagom doser helt enkelt :)
   Så nu kommer jag förhoppningsvis inte tjata mer om glasögon/ögon/syn/synfel och så vidare! Fast en grej till har jag faktiskt att säga. Jag kände att det var något som kändes ömt under/nedanför ögat när jag vaknade och trodde att det var en finne, men det var det inte. Har ingen jävla aning om vad det är för någonting, ser typ ut som en inflammerad pormask eller nåt, jag vet inte. Förhoppningsvis går det över av sig självt! Lite irriterande måste jag säga. Men atteee, summa summarum så har det vart en sjukt bra dag med lite bebisklädshopping på eftermiddagen med systrarna mina. Mysigt värre, bebiskläder är så sötaaaaa! :D

Ringar eller siffror, det är väl inte så noga?

När jag gjorde syntestet så var det ett test där halva skärmen var röd och andra grön och så var det siffror på varje sida och längst ner tre ringar, så skulle man säga vilken sida som var skarpast. Först testades mitt högra öga. Sen, förstår ni, när det var det vänstra ögats tur upptäckte jag att det var ju inte alls ringar längst ner utan det var ju siffror där också, haha. Det är rätt så sjukt att det är så himla stor skillnad på mina ögon, mitt högra har 40% syn och det vänstra har 100%. Sen har jag brytningsfel också. Kommer aldrig ihåg exakt vad det är för något, men det är i alla fall det som gör att jag har "besvär" nu. Eller rättare sagt, jag förstår aldrig förklaringen av brytningsfel, är ju liksom inte optiker direkt ;)
  Gud vad jag babblar om mina ögon, va? Men det var bara för att jag glömde berätta om den där ganska så komiska episoden sist :P
   Jao, har haft litteraturseminarium nu på morgonen och om ett tag ska jag gå och äta lunch hos Johanna. Sen när jag kommer hem ska jag hämta ut mitt paket jag vann på Tradera, med en film som heter "Melodifestivalen 50 år - vinnarna", jag har den andra i serien - "favoriterna" - men nu ville jag komplettera samlingen, helt enkelt. Så det blir skoj att titta på, tror jag!
   Jag stör mig på en sak just nu och det är att jag inte kan sova. Eller så här, jag är uppe jättesent (enligt mig) och sen när jag väl går och lägger mig så dröjer det jättelänge innan jag somnar. Tror jag somnade vid halv två kanske igår och så skulle jag upp halv sju, hur kul är det på en skala? Inte så kul. Oftast är det för att jag ligger och tänker på massa random saker, just nu är det i alla fall inte så mycket deppiga eller oroliga saker så det är ju bra, utan bara en hel massa saker som jag kanske kunde tänka på dagen efter istället, liksom. Men i alla fall, nu den här veckan har det varit att jag har känt mig rastlös och inte kunnat ligga still (haha, vad kul det lät xD), extremt frustrerande när man vill sova. Jag skulle gissa att en lösning kunde vara att jag lät bli att ta med mig den där förbaskade telefonen till sängen och bara läste en vanlig bok, men tror tyvärr inte att jag kommer lyckas få mig själv till att göra det inom en snar framtid, så får väl vänja mig vid lite lätt sömnbrist dårå, hehe... Jag som alltid varit så "stolt" över att jag aldrig haft några sömnproblem x) Så kan det gåååå. Men vi hörs, hörni!

Tisdag

Alltså, jag fattar inte tjafset om "jag är den starkaste spelaren" "den och den är starka spelare" blabla. Jag förstår inte hur de tänker, man är väl bara "stark" så länge man har någon att stå med, den dagen man står utan partner åker man ut punkt slut. Och jeppe, du kan bara hålla käften. Det enda som krävdes för att peta ut dig var en fjantig deckarvecka, så kan du tjata om att du är den starkaste hur mycket du vill! -.- (Jag vet att han är tillbaka nu, men ni fattar vad jag menar :P).
   Idag har jag läst typ 250 sidor kurslitteratur eller nåt och resterande tid har spenderats framför diverse skärmar så mina ögon gör typ ont av all ansträngning x) Ge mig mina glasögon nu, typ. Känner att det kommer bli väldigt skönt sen när jag får dem faktiskt. Sen att jag inte tycker att jag passar särskilt bra i det är en annan poäng.. Nej, nu måste jag sova, puss på er!

Skitmåndag

Idag tror jag faktiskt att universum har något emot mig. Vi tar det från början...
   Vaknar av väckarklockan kvart i 7 då planen är att åka till biblioteket och läsa innan dagens kursintro. Orkar dock inte gå upp utan fortsätter sova istället, oerhört korkat eftersom jag ju ändå redan var vaken och troligen inte skulle hinna somna om på den tiden ändå, men ja, så tänkte jag.
   Vaknar och går upp. Eftersom jag har blivit van vid att spårvagnarna jämt är försenade nu så skyndar jag mig inte vilket leder till att spårvagnschaufförerna med ett leende på läpparna kör ifrån mig när jag kommer springande.
   Sidospår: I mina ögon räknas spårvagnschaufför som ett serviceyrke, därför gör många av deras beteenden mig väldigt irriterad. Detta är inte första gången jag blivit frånåkt av en skadeglad förare. Visst att man måste hålla tidtabellen, det fattar jag med, men se för helvete inte ut som om det är det bästa som hänt dig att jag blir försenad då! Jag har mött förare som suckar högt över att behöva ta fram rampen åt rullstolar, som låtsas inte höra när folk knackar på dörren och uppenbarligen behöver hjälp med saker och så vidare och det är verkligen inte alls ok! Det finns jättetrevliga och bra förare också och visst kan man ha en dålig dag, men om typ serveringspersonal betedde sig sådär upprepade gånger skulle de få sparken. Östgötatrafiken bara rycker på axlarna och säger att de inte kan ta ansvar för enskilda personers beteenden eller liknande skitsnack. Usch! Aja, nu fick jag det ur mig också, då kan vi gå vidare...
   Kursintroduktionen genomgås utan problem. Sedan går jag mot biblioteket. Dock så var det redan tio pers ifrån min klass där och det finns oftast bara 1, eventuellt 2 exemplar av varje bok, så det var ju kört. SUCK! Blir stört mycket att läsa imorgon xD
   Haha, nu kändes det inte som det var så mycket hemskt som hade hänt idag ändå. Men boksituationen är jävligt irriterande!
   Nu återstår bara synundersökning och körövning denna dag, så vi får hoppas att allt går som det ska med det! ;)

Therapy

Yo! Idag har varit världen softaste dag! Så himla passande att inte ha någonstans att gå när det är sånt skitväder som det var tidigare idag. Jag har gjort två olika konton på Steam idag bara för att kunna spela demon på Audiosurf två gånger, haha. Åh, vad jag älskar det spelet! Hade jag en egen dator skulle jag köpa det direkt alltså. Så här ser det ut:
Var övertygad om att det skulle vara kul redan första gången jag såg en video på det och det är till och med roligare än jag trodde det skulle vara. Försökte hitta något liknande till mobilen, men det ena jag hittade var tråkigt och det andra hittade inte all min musik och jag förstår inte riktigt hur det funkar, så det sög lite det med, haha.
   Nog babblat om ännu en av mina berömda besattheter, nu kan vi istället prata om... Eh... Nahe, jag fick ingen annan idé. 109 dagar kvar till Eurovision idag, yaaaay! ;D See you later dear alligators!

Amen tjeeena

Tentan imorse gick bra! (Tror jag iaf). Det höll dock på att bli en riktig let's-lie-on-the-floor-and-cry-our-eyes-out när jag fick panik-hjärnsläpp på inte en, utan FYRA uppgifter. Dessutom valde mitt stift detta underbara tillfälle att ta slut. Men allting löste sig till slut och jag gick nöjd därifrån.
   Efter dessa två intensiva timmar (rätt imponerad att jag hann gå igenom allt det där på så "kort" tid ändå :P) gick jag mot stan och bokade tid för synundersökning och shoppade på Stadium. Johanna bjöd mig och mamma på lunch hemma hos henne och lite senare kom även Camilla. Trevligt, trevligt.
   Senare på eftermiddagen fick jag reda på att jag blev godkänd på hemtentan som lämnades in innan jul. Thank the great frog for that, typ. Hade blivit rejält nedslagen om jag hade behövt göra om den skiten. Nu hoppas vi bara på positivt resultat på inlämningen från förra veckan också, så blir allt fett nice! ;)
   Japp, så nu är det ju helg för mig dårå. Så imorrn kan jag slöa med gott samvete. Övriga dagar denna veckan har jag slöat med dåligt samvete. Viss skillnad, haha. Ikväll skulle Camilla, jag och Emma springa, men Camilla verkar inte vara hemma så vet inte om det blir något med det. Den som lever får se, helt enkelt.
   Update: Under tiden jag skrev detta inlägg var Camilla och Emma ute och sprang själva. Camilla hade "väntat på mig" efter juniorerna men sen drog de ändå, en kvart innan jag kom hem. Öh, glömt bort att vi lever 2014 och det finns mobiler man kan ringa/smsa till eller? Jag var ju superpeppad på att springa idag ju :(

Onsdag

En dag kvar till tentan, och jag känner mig fortfarande lugn, tror jag har drabbats av lite storhetsvansinne och bara antar att det kommer gå bra bara för att 90% av tidigare examinationer gått bra vid första försöket. Man måste fortfarande kämpa för att lyckas, det går inte av sig självt, vet du.
   Ibland har jag så sjukt dålig fantasi när det kommer till musik att jag lyssnar på samma låtar flera gånger i rad för att jag inte kommer på något annat, men känner ett stort behov av att lyssna på något. Idag är det några utvalda favoriter från Melodifestivalen 2005 som går på repeat. En grej som är lite konstig är att det är en låt med BWO där som jag trodde var samma som jag har på min spotify-lista, men det var ju inte alls samma? So weird, jag var helt övertygad om det. Men det är väl rätt uppenbart att "Gone" och "You're Not Alone" inte är samma låt iof, haha. Nu undrar jag bara vad "You're Not Alone" är för låt... Har den ens vart med i Melodifestivalen? Aja, den är bra i alla fall, så det är väl skitsamma egentligen.
   Det blev ingen synundersökning igår, orkade inte, haha. Tänkte ta det imorrn efter tentan istället. Nu bara för att jag har bestämt mig för att göra det, så lägger jag märke till alla synproblem jag har extra mycket, och mina ögon känns trötta för jämnan. Såna där saker är så komiska.
    Ok, lite PH-snack igen då. Läste på "Transsylvias" blogg att han inte var ute efter någon romans, så där grusades mina förhoppningar ;) Dock kom det ju in en tjej som var bi igår, så det kanske kan bli lite gay romance ändå, trots allt, vem vet?
   Till slut måste jag bara återigen få uttrycka lyckan över att sitta igenom en 2 timmars finsk Idrottsgala för att sedan få se det bästa "My Heart Is Refusing Me"-performancet ever! <3 Tur att jag hade saker att göra under tiden så jag inte behövde lyssna på det finska babblet så mycket. Som till exempel att vara med i Östgötatrafikens tävling för att vinna biljetten till Mellodeltävlingen i Linköping. Min motivering var riktigt epic om jag får säga det själv ;) Nån som är spekulant på en av de fyra biljetterna om jag vinner eller? ;D Annars kan ni ju gå in och tävla själva också såklart! (Y) PÖSS!

Mööööh

Frustrationen som uppstår när WiFi inte funkar, trots att det står att det är fixat nu. FU idiot! I-landsbarnet behöver WiFi för att kunna leka med sin telefon här, fixa det kanske?!
Rösten i mitt huvud: En alternativ lösning är ju annars att du fortsätter tentaplugga istället, men det visste du väl redan?
Jag: Men ååååh! -.- LÅT MIG VA!
(Jag och min hjärna har lite utav en förälder vs tonårsbarn-relation till varandra ;) )
Om ni undrar hur jag kan skriva blogginlägg utan WiFi så är det för att jag använder ett annat på datorn än på telefonen. Egentligen är jag klar med det jag skulle göra i skolan och kan åka hem nu, men where's the fun in that, liksom, då får man ju inte klaga en massa?
   Idag ska jag plugga vidare, sen tänkte jag dra till stan och bl.a. göra synundersökning. Blä, jag vill verkligen inte ha glasögon, men behöver man så behöver man, I guess... Ikväll så är det också dags för årets första kör! It will be fun.
   Alltså, åååh, kan vi bara diskutera det faktum att det kom in en transa i Paradise Hotel igår? :D Jag hoppas det blir lite gay romance nu, skulle vara rätt uppfriskande om jag får säga det själv! Jag är alldeles för förtjust i det där skitprogrammet för mitt eget bästa, haha. Man får ju erkänna att de har lyckats, de där Tv3.
   Nej, hörni, nu ska jag röra på fläsket. See yaaa!

Atlas

Tjena snyggingar, kommer ni hit ofta eller? ;*
   Idag har jag pluggat, lyssnat på musik och spelat candy crush. Och så har jag också råkat börja fundera lite såklart. Även om jag känner mig positiv till livet nu och det känns som att jag har börjat lära mig att ha rätt inställning och så vidare, så betyder inte det att jag är perfekt än ;) Men det kommer. Har vissa beteenden jag borde sluta med, men det är inte alltid så lätt att bryta sina vanor, så det får väl ta den tid det tar helt enkelt.
   Ikväll ska jag, Camilla, Emma och någon ännu okänd person spela badminton, det ska bli sjukt kul, älskar badminton! Den enda sporten i universum som jag faktiskt är bra på. Om jag får säga det själv åtminstone, tihi. Ah, ok, ridningen går väl inte heller dåligt, precis. I fredags när jag skulle läsa på listan vilken häst jag skulle ha så satt det en post it-lapp där också som det stod "Nasse måste ridas barbacka pga skav.". Jag ba: "Jag kommer ha Nasse". Svar ja. Jag var tvungen att rida barbacka. Men, det gick faktiskt jättebra! Jag struntade i galoppen, men annars så. Barbacka är när man rider utan sadel, så ni vet ;)
   Nu ska vi äta, så puss och kram, until next time!

Halloj

9 dagar har gått av det nya året och jag har inte bloggat någonting, dåligt, dåligt. Har man inte lust så har man inte, helt enkelt. Onödigt att skriva när man egentligen inte vill som jag gör ibland. Blir bara väldigt konstiga inlägg då!
   Just nu sitter jag i mitt andra hem, skolans bibliotek, och läser vetenskapliga artiklar om taluppfattning, som jag sedan ska skriva en text om. Någon som är förvånad över att jag har kommit igång i sista minuten eller? Dock är det faktiskt mer än 24 timmar kvar till deadline, så det är ändå rätt bra jobbat, tycker jag, haha. Det löser sig!
   Idag fick jag bekräftelse på att senaste praktiken blev godkänd, då betyget kom in på studentportalen. Gött! Var lite orolig för att kursansvariga skulle börja bjäbba över något även om min handledare tyckte att jag var godkänd. Men nej, inte den här gången!
   Om 45 dagar fyller jag 22 år och blir gammal kärring ;) Nejdå, men ibland känner jag mig verkligen så extremt gammal. Helt sjukt egentligen, men, ja, så är det, haha. Och om förmodligen mindre än 45 dagar föds Klump! Längtar! :D Så himla kul är det. Jag och systrarna var på stan innan vi skulle på bio i mellandagarna och då köpte vi lite kläder till Klump och så hade mamma köpt lite grejer för några dagar sen och det är så kul, för bara för att ingen vet könet så köper typ alla beiga kläder xD Om jag visste att det var en kille skulle jag lätt ha köpt rosa kläder till honom, bara för att, om det inte var för det faktumet att jag verkligen inte tycker om rosa kläder och därmed inte skulle köpa det vare sig det är en tjej eller kille, men det är en annan historia!.
   Aja, back to my reading!
(Alltså, haha, blev inte det här också ett konstigt inlägg nu eller? :P)

StrangeParadise

Hej jag heter Karolin och jag är 25 år. Om ni vill läsa om mina många besattheter, tankar om livet och vardagsberättelser så är ni välkomna :)

RSS 2.0